Video: Homemade chocopasta

Ik hoop met heel mijn hart dat jullie net zo enthousiast gaan zijn over het volgende videorecept als ik. Al langere tijd stond chocopasta heel hoog op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en nadat de homemade pindakaas zo goed bij jullie in de smaak viel, mocht het niet al te lang meer duren. In de video hieronder laat ik je dus zien hoe je homemade chocopasta kunt maken en deze chocopasta heeft mij doen besluiten dat ik nooit meer melkchocoladepasta uit de supermarkt haal. Pak een lepel en scoop de hele pot gewoon leeg, zó lekker is ‘ie namelijk.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig?

 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 100 gram melkchocolade
 • 60 milliliter (halfvolle) melk
 • 50 gram kristalsuiker
 • 150 gram ongezouten roomboter

1. Doe de melk, suiker en het cacaopoeder in een steelpannetje en laat de suiker op laag vuur in de melk smelten. Roer af en toe even door met een garde.

2. Voeg zodra de suiker gesmolten is de boter toe en laat dit al roerend smelten.

3. Voeg tot slot alle melkchocolade toe en roer ook dit door het mengsel tot het helemaal is gesmolten.

4. Schenk de vloeibare chocopasta in een schone pot. Draai de pot goed dicht en zet deze in de koelkast of op een koele plek. Na een paar uur heb je chocopasta!

Homemade chocopasta

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er heerlijk uit!

 2. Nadia says:

  Lijkt me erg lekker, en ook weer zo simpel! Maar wel gevaarlijk om te maken, want ik zie mezelf gerust de hele avond lepels uit het potje eten…

  1. Sabine Author says:

   Ik had er eigenlijk een disclaimer bij moeten plaatsen ;)

 3. Arjanne says:

  Die ga ik zeker uitproberen! Alleen, hoe lang Kun je m vervolgens bewaren? En noet je m in de koelkast bewaren of hoeft dat niet?

  1. Sabine Author says:

   Je kunt hem zeker een week – anderhalf in de koelkast bewaren (toen was ‘ie bij ons op ;) ). Het is ’t lekkerst als je hem voor het eten nog even uit de koelkast haalt zodat hij wat vloeibaarder wordt.

   1. Arjanne says:

    Thanks!

 4. Joyce says:

  Wow wat een top recept! Ik ga het alleen niet maken, ik eet liever suikervrij :)

 5. Laura says:

  Lekker lekker lekkerrr! Ik ga het nog niet namaken.. Heb de laatste tijd zo’n erge cravings voor chocolade dat ik bang ben dat die pot dan in één dag leeg is :’) Ik sla het recept wel op!

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, ik ken het idee. Dat had ik ook makkelijk gekund ja, oef.

 6. Emily van Kampen says:

  Dat ga ik zeker eens maken! En heel fijn ook om te horen dat het nog wel ongeveer een week goed blijft, ik was zelf namelijk een beetje huiverig voor de houdbaarheid, maar dat valt me dan nog mee :)

 7. Thefoodiary says:

  Oh wauw! Erg gevaarlijk om te maken hahaha, ik weet nu al waar alles naartoe gaat. Nu nog een ‘gezond’ recept chocopasta? Dat zoek ik al zó lang!

  1. Sabine Author says:

   Check http://www.focusonfoodies.nl eens daarvoor ;)

 8. Madelon says:

  Ik heb een kwijlbakje nodig geloof ik. O boy, dit moet ik morgen maken haha.

 9. Elsbet | La Vie Pure says:

  Het ziet er echt superlekker uit, misschien probeer ik het wel eens!

 10. Nicole says:

  Het ziet er super uit!

 11. Hester says:

  Tof dat je hier ook al een recept voor hebt! Lijkt me leuk om eens een keer zelfgemaakte chocoladepasta in de kast te hebben staan. En heel lekker inderdaad, haha.

 12. Marijke says:

  Ik heb het net gemaakt en het staat nu hard te worden in de koelkast, spannend ;-) Maar echt wel ongelooflijk hoe gemakkelijk het is om choco te maken, nooit zo bij stilgestaan. Vanaf nu maak ik het alleen nog maar zelf. Volgende keer probeer ik om melkchocolade met kleine stukjes noot erin te gebruiken, dan heb ik hopelijk zoiets als die kwatta choco met stukjes noot!

  1. Sabine Author says:

   Bizar hoe makkelijk het is he! Ben heel benieuwd of jij het net zo (verslavend) lekker vindt als ik.

   1. Marijke says:

    Hmmmm… echt verslavend lekker! Echt een pure chocoladesmaak. Dan besef je pas hoe bewerkt alle choco is die je in de supermarkt vindt. Mijn vriend, een doorgewinterde nutella fan, zegt dat het choco is zoals hij het nog nooit gegeten heeft en wil voortaan enkel nog maar deze. Ik had meteen een hele voorraad potten gemaakt om aan vrienden cadeau te doen en ik maak me er toch wel heel populair door, haha ;-)

   2. Sabine Author says:

    Waauuuuwww, super tof! :D

 13. Roxanne says:

  dit ziet er echt ENORM lekker uit! Ik zou dan wel pure choco pasta maken. En mij lijkt soja melk of lactose vrije melk dan het beste om het mee te maken (ook ivm mijn melk allergie)

 14. Nienke says:

  Ik heb hem gemaakt met pure chocola en kokosbloemsuiker (ongeraffineerd). 60 gram suiker was voor mijn smaak voldoende (in je video adviseer je 100 gr als je pure chocola gebruikt). Potje is zelfs langer dan anderhalve week houdbaar. Ik zit nu op 2 weken en hij is nog net zo lekker als dag 1.

 15. Nienke says:

  Hoi! Ik heb hem een keer gemaakt en hij was prima gelukt. Ik probeerde hem weer te maken en het is nu twee kee mislukt: aan het eind was hij geschift. Help!!

  1. Sabine Author says:

   Oh jee! Was de melk nog goed houdbaar en heb je de boter volledig laten smelten?

   Laat het mengsel in het pannetje ook niet té warm worden, dan heb je ook kans dat het gaat schiften namelijk. Volgende keer proberen het vuur iets lager te houden.

   1. Nienke says:

    Dank, ik ga het proberen dit weekend! Het was de eerste keer zo lekker, wil helemaal geen nutella meer :-)

 16. Ciara says:

  Mijn chocopasta smaakte heel ‘boterig’, hoort dat zo of heb ik misschien iets verkeerd gedaan? Ik heb niet te veel boter in mijn recept ofzo gedaan want de textuur was wel goed. Want ik vind het een erg leuk recept!

  1. Sabine Author says:

   Misschien ligt het aan de chocolade die je hebt gebruikt. Ik neem aan dat je wel echt roomboter hebt gebruikt en geen margarine of iets dergelijks?

   1. Ciara says:

    Ik had wel roomboter gebruikt maar het was wel euroshopper, ik weet niet of dat het is. En qua chocolade had ik ook een euroshopper melkchocolade reep gekocht. Licht het daar dan aan?

   2. Sabine Author says:

    Ik denk dat het aan de chocolade ligt. In goedkope chocolade wordt vaak minder cacao gebruikt waardoor het meer naar melk smaakt. Wanneer je dat dan ook nog combineert met roomboter wordt de smaak van de chocolade wat meer weggedrukt.

 17. Simone says:

  Ik heb vorige week de chocopasta ook gemaakt. Helaas moet ik erbij vermelden dat deze niet is gelukt. Waarschijnlijk omdat ik de roomboter van Becel gold heb gebruikt. Deze werd niet hard….. Nu maar weer proberen met de gewone roomboter

  1. Sabine Author says:

   Klopt, Becel Gold is geen échte roomboter dus ik denk inderdaad dat het daaraan ligt. Mijn tip: al-tijd bakken met roomboter en nooit met margarine of boter uit een kuipje :)

 18. Mandy says:

  Ik reageer nooit op blogs maar heb dit recept net gebruikt. Het staat nu op te stijfen en is morgenochtend hopelijk eetbaar. Ik heb al geproefd en de smaak is heerlijk! Bedankt voor je recept!

  Mandy

 19. Nelly says:

  Gemaakt. Was easy!! Ziet er goed uit. Nu wachten tot het afgekoeld is. Bedankt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close