Video: Pindakaas maken

Je zou het niet denken, maar op vijf van de zeven dagen in de week bestaat mijn ontbijt uit donkerbruine boterhammen met pindakaas. Lekker oerhollands en alles behalve ‘foodie verantwoord’. Omdat ik anders de rest van de dag een opgeblazen buik heb moet ik ’s ochtends brood eten en in bijvoorbeeld kaas heb ik dan nog niet zoveel zin. Pindakaas dus! Het jammere vind ik alleen altijd dat er zoveel suiker aan de pindakaas uit de supermarkt wordt toegevoegd of andere ingrediënten die er niet per se in hoeven. Tijd om eens zelf aan de slag te gaan met het maken van dit meest favoriete Hollandse broodsmeersel. Hoewel pindakaas maken het makkelijkste is dat er bestaat, nam ik het toch voor camera op. Ik durf te wedden dat je na het zien van deze video nooit meer pindakaas in de supermarkt koopt!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 potje – 200 gram)

 • 200 gram Dry Roasted pinda’s
 • 1/2 theelepel sesamolie
 • Food processor

1. Mik de pinda’s in de foodprocessor en laat de machine verder het werk doen. De pinda’s zullen eerst in stukken worden gehakt, langzaamaan veranderen in poeder en hierna gaan ze olie loslaten waardoor ze uiteindelijk zullen veranderen in pindakaas.

2. Voeg de sesamolie toe wanneer je van meer romige pindakaas houdt en om de smaak te benadrukken.

Bewaar de pindakaas luchtdicht buiten de koelkast. De pindakaas blijft ongeveer een week à anderhalf goed.

pindakaas maken

Join the Conversation

 1. Susanne says:

  Ik heb het ook weleens geprobeerd te maken maar was niet helemaal naar mn zin doordat wij in huis niet zon goede foodprocessor hebben. Ik denk er wel steeds aan en ik hoop het snel weer te kunnen maken!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een goed idee!

 3. Tiff - The CineFiles says:

  Wat makkelijk eigenlijk! Lijkt me ook super lekker, zo’n zelfgemaakte pindakaas

 4. Claudia says:

  Hmm lekker! Ik eet het ook vaak ’s ochtends op een cracker. Is er een reden dat je specifiek voor de dry roasted pinda’s hebt gekozen??

  1. Sabine Author says:

   Smaak! ;)

 5. Nienke says:

  Hoi!
  Ik heb meteen mijn pot Calvé er eens even bijgepakt en ik zie in de ingredientelijst geen toegevoegde suiker. Er staat: pinda’s 85%, vitamine E, plantaardig vet, zout.
  Is toch allemaal niet zo verkeerd?

 6. Tabitha says:

  De video maakt dat ik er ontzettend zin in krijg om dit te maken, zeker met een enorme notenpastafan in huis. Ik heb alleen geen foodprocessor, kan t ook in een blender gemaakt worden?

  1. Sabine Author says:

   Zou wellicht wel kunnen, al denk ik wel dat je er een blender voor nodig hebt die bijvoorbeeld ook ijs kan crushen. Met scherpe messen dus.

 7. Suzanne says:

  Dank voor je video. Dit geeft voor mij echt de doorslag om nu eindelijk eens een foodprocessor te kopen.

 8. Esther says:

  Ideaal! Niet meer moeilijk doen om de verpakking te lezen maar zelf gewoon even echte gezonde pindakaas maken!

 9. frank says:

  t scheelt naast suiker ook nog eens een hele lading transvetten (geharde palmolie e.d.), waar ze de pindakaas mee volproppen

 10. Je kunt pindakaas of notenpasta prima zonder toegevoegde olie maken. Als je de foodprocessor langer laat draaien komt de olie vanzelf vrij. Hoe langer je draait hoe meer olie. Maar volgens mij weet je dat wel. Ik vraag me dus eigenlijk af waarom je extra olie toevoegt. vrgrMaya

  1. Sabine Author says:

   Volgens mij heb je het artikel en/of de video niet bekeken :) Daar zeg ik namelijk waarom ik olie toevoeg.

 11. Ik heb wel het artikel gelezen maar niet de hele video bekeken. Ik heb er doorheen geskipt. Ik ben er gewoon wat verbaasd over omdat mijn ervaring is dat als ik maar lang genoeg draai de pinda- of notenpasta meer dan smeuïg wordt. Maar ik lees dat je het ook voor de smaak doet. Misschien toch maar een keer proberen dan kan ik het zelf ervaren,
  Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close