Festivalburger: Falafelburger met muntsaus

gesponsord

Hellmann’s heeft me uitgenodigd de lekkerste festivalburger te maken en ik had direct een idee, het moest en zou een falafelburger worden. Ik hóu echt van falafel. Ik at het voor het eerst op een festival en ik heb geloof ik wel 5 keer geroepen hoe lekker ik het vond. Ik at het zoals je het in de meeste gevallen geserveerd krijgt: kleine balletjes, met yoghurtsaus, komkommer en tomaat en in dat geval lag het allemaal op een wrap. Ik vond de wrap wat onhandig maar dat deed er niet toe, het was heerlijk en sindsdien ben ik fan. Omdat falafel eigenlijk heel makkelijk zelf te maken is, ben ik hiermee aan de slag gegaan en creëerde ik mijn eigen favoriete festival variant. We zitten tenslotte middenin het festivalseizoen dus ik bedacht ter inspiratie deze falafel burger met muntsaus. Geen kleine balletjes en onhandige wrap, gewoon een goede burger die uit de hand te eten is. Daarbij, burgers horen op een festival. En als het aan mij ligt wordt de saus gemaakt met Hellmann’s. Ik koos voor ‘Hellmann’s met yoghurt’ omdat deze lekker fris is en de perfecte basis voor de muntsaus. Een feestje op je broodje dus dit is de ultieme festival burger als je het mij vraagt!!

Wat heb je nodig? (2 burgers)

Voor de burger:

 • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265gram)
 • 1 teen knoflook (geraspt)
 • 1 rode ui (gesnipperd)
 • 1 ei
 • 2 eetlepels paneermeel
 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 1/2 theelepel komijn
 • 1 handje verse peterselie
 • peper en zout

Voor de muntsaus:

 • 3 eetlepels Hellmann’s met yoghurt
 • 1 teen knoflook (geraspt)
 • verse munt

Broodje:

 • 1 vers Turks brood
 • een paar schijfjes komkommer.

1.  Spoel de kikkererwten af met koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Stop ze vervolgens samen met het ei, het paneermeel, de ui en de geraspte teen knoflook in de blender en maak er een grove pasta van.

2. Voeg nu alle kruiden toe, mix het geheel nog even en maak er 2 burgers van.

3. Op middelhoog vuur bak je de burgers rustig in een klein beetje olijfolie goudbruin.

4. Ondertussen maak je de saus: Meng de 3 eetlepels Hellmann’s met de munt en knoflook.

5. Snijd een punt uit het brood, halveer en beleg met de burger, wat saus en wat schijfjes komkommer.

 

OMF_Vivian_Hellmann'sFalafel_3

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hellmann’s

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 430314484 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 430314484 1
adServer

Join the Conversation

 1. Marjolein says:

  Burger van rundergehakt met zongedroogde tomaatjes, rode ui en basilicum! En dan lekker je bun besmeren met Hellmans mayonaise :) lekkerrr

 2. Deze fantastische garnalenburger met avocado en mangosalsa.. Afgetopt met een heerlijke limoenmayo! https://instagram.com/p/BFExV46O7un/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close