Zwarte rijstsalade met avocado en aardbeien

En dit is me toch een verrassing op je bord! Ik vond deze zwarte rijstsalade met avocado en aardbeien heel geslaagd vanwege de verrassend lekkere smaakcombinatie, dus ik deel het recept natuurlijk graag met jullie. Laatst maakte ik al een heel lekker dessert met zwarte rijst, maar vandaag gebruik ik het als basis voor een salade. Veelzijdig product, die rijst, ik ben benieuwd wat ik er in de toekomst nog meer mee ga maken.

De beste toevoeging aan deze salade vind ik de aardbeien, ik denk wel mijn favoriete zomerfruit (en galiameloen, die gaan ook standaard mee bij een rondje over de markt). Aardbeien gaan heel goed samen met balsamicoazijn dus dat heb ik gebruikt voor de dressing samen met een citroen/thyme olijfolie die Sabine voor me mee heeft genomen uit Frankrijk. Heerlijk, de fles is inmiddels bijna leeg.

Deze salade kun je prima voorbereiden door de rijst op een eerder moment te koken. Zo kun je alle verse ingrediënten op het laatst toevoegen en daarmee vind ik hem ook perfect voor bijvoorbeeld een picknick. Snel gemaakt, vers en gezond!

OMF_Vivian_ZwarteRijstSaladeAardbeien

recepten met rijst maken? Ik heb ze op één pagina verzameld. 

No ratings yet

Salade met zwarte rijst en aardbeien

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 200 gram zwarte rijst
 • 1 kleine rode ui gesnipperd
 • 1 handje basilicum
 • 1 blok witte kaas
 • 2 handjes aardbeien in plakjes
 • 1 avocado in blokjes
 • 2 eetlepels balsamicoazijn
 • 2 eetlepels citroen/thyme olijfolie
 • peper en zout

Instructies

 • Kook de rijst in ruim water gaar, giet af en laat afkoelen.
 • Snipper de rode ui, snijd de basilicum klein en meng door de rijst.
 • Brokkel de witte kaas en verdeel samen met de plakjes aardbeien en blokjes avocado over de salade.
 • Sprenkel nu de balsamicoazijn en de olijfolie erover en maak af met evt. een beetje peper en zout.

Notities

Als je de rijst op een eerder moment maakt, kun je deze afgekoeld in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Join the Conversation

 1. Saskia - Blij Suikervrij says:

  Oe, dit ziet er echt heerlijk uit!!

 2. Rosalinde says:

  Nu weet ik eindelijk wat ik met dat zakje zwarte rijst aan moet die al even in de voorraadkast staat! En met dit warme weer zijn salades een dikke hit als ze ’s avonds op tafel komen, dit recept komt dus op het juiste moment! :)

 3. Marleen says:

  Waar is zwarte rijst te koop?

  1. Vivian Author says:

   Ik haal het bij de toko!

 4. Marion van de Sande says:

  Ik heb het gerecht vanochtend gemaakt en zojuist als lunch gehad. Erg lekker en erg verrassend. Ik moet bekennen dat ik de zwarte rijst het minste ingrediënt vind van het recept, beetje bitter. Ik heb overigens ook even moeten zoeken naar puur zwarte rijst, gevonden bij een reformwinkel. Ik ga eens denken over een vervanger voor de zwarte rijst. De rest was geweldig. Het zoete van de aardbei is zo heerlijk fris en combineert geweldig met de feta die een beetje zout is. Ik ga dit zeker nog een keer maken, met of zonder de zwarte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close