Gnocchi met Pompoensaus en Parmezaan

Ik ben fan van gnocchi. De gebakken variant in een salade verwerkt, of de zachte gekookte variant met een lekkere saus. Het is een supermakkelijk basisingrediënt waar je alle kanten mee op kunt. En deze keer heb ik er een herfstige draai aan gegeven door er een pompoensaus bij te maken. Want ja, pompoen is toch echt wel op en top herfst en tijdens deze periode van het jaar volop te krijgen. Het recept is vrij simpel, want gnocchi hoeft maar kort te koken – gaar wanneer ze boven komen drijven, en dat duurt maar 2 minuten – en de saus is niet ingewikkeld om te maken. Wel is het voor de saus handig om een foodprocessor of een staafmixer te gebruiken zodat alles goed gemalen wordt. En met alles bedoel ik de ui, knoflook, tijm, roomboter, slagroom en peper en zout. En voor de kaasliefhebber – zoals ik – alvast een beetje Parmezaan.

Kortom; saus maken, gnocchi koken en de boel serveren met flink wat schaafsel Parmezaan.

Gnocchi met Pompoen en Parmezaan ST

3 van 2 stemmen

Gnocchi met Pompoensaus en Parmezaan

Porties5 personen
Moeilijkheidsgraad Niet moeilijk.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Waar te bewaren In de koelkast.
Hoelang te bewaren 2 dagen.

Benodigdheden

  • Foodprocessor of een staafmixer

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 3 takjes tijm fijngehakt + extra voor garnering
  • 650 gram pompoenblokjes
  • 25 gram roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 1 el Parmezaan poeder
  • peper
  • zout
  • 1200 gram gnocchi
  • een stuk Parmezaan geschaafd

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een hoge koekenpan en bak daarin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook, tijm en pompoenblokjes toe en bak de blokjes pompoen gaar, en licht gebruind.
  • Breng alvast een pan met water aan de kook om de gnocchi straks snel te kunnen koken.
  • Wanneer het pompoenmengsel klaar is stop je het in een foodprocessor. Voeg hier ook de roomboter, slagroom, Parmezaan (poeder) en flink wat peper en zout aan toe. Maal tot een gladde massa.
  • Doe de gnocchi in de pan met kokend water (eventueel in etappes) en kook de bolletjes gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking (dit zal kort zijn). Schep ze met een schuimspaan uit het water.
  • Mix de gnocchi met wat pompoensaus en serveer met wat schaafsel Parmezaan en wat verse, fijngehakte tijm.
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: gnocchi, pompoen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gnocchi met Pompoen en Parmezaan Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close