De verjaardag van OMF!

Twee keer een verjaardag vieren in één maand hurraaaaay! Een paar weken geleden was ik zelf jarig en nu is het de beurt aan OMF! Want op de dag af zijn we vandaag alweer twee jaar bezig met bloggen. Twee jaar… Aan de ene kant lijkt het veel langer en aan de andere kant is het nog extreem kort. En wat is er veel gebeurd in twee jaar tijd. Ik wil je graag even meenemen, terug in de tijd.

deoveninHet eerste artikel
Het allereerste serieuze artikel dat we publiceerden was het Ovengerecht met worstjes van Annebeth. In de beginweken van OhMyFoodness publiceerden we voornamelijk alleen recepten en ook nog helemaal niet zo vaak in de week. We probeerden zo’n drie keer per week te publiceren maar als dit niet lukten vonden we dit ook geen ramp. Sterker nog, OMF heeft een paar weken zelfs totaal stil gelegen. En moet je nu zien! Sinds een paar maanden publiceer ik minimaal twee keer per dag een artikel, dit zijn dus minimaal 14 artikelen per week. Dat is even andere koek. Overigens valt het ovengerecht met worstjes nog steeds in de smaak bij ons!

foto's OMF jarigFoto’s
Aan de eerste foto in dit artikel kon je het eigenlijk al zien, maar de kwaliteit van de foto’s is drastisch veranderd. Waar we eerst de foto’s nog maakten met een een simpel handcameraatje met 3.0 megapixels en slecht licht is dit nu wel heel anders. Beide hebben we nu de beschikking over een Nikon D3100 waarmee alle foto’s op de site worden geschoten. Dat ziet er toch een stuk beter uit of niet? Om de verschillen even naast elkaar te zetten, hierboven een kleine collage van oude en nieuwe foto’s.

Artikelen
Met ruim 500 artikelen in totaal en minimaal twee artikelen per dag, loop je het risico dat oude artikelen naar de achtergrond verdwijnen. Maar gelukkig is dit niet zo, want ook oude artikelen blijken nog goed bekeken te worden! Het meest gelezen artikel is de review van de Maggi roerbaknoedels, hier wordt ook altijd nog het meest naar gezocht en worden we het vaakst op gevonden in Google. Het best bekeken recept is het artikel waarin we uitleggen hoe je spareribs moet marineren en bereiden. Op Bloglovin’ worden we gelukkig ook genoeg geliked en voor later bewaard om een recept te kunnen uitvoeren. Het artikel dat het meest geliked is op Bloglovin’ is er eentje van Annebeth, de Oreo-karamel-chocoladecheesecake werd 111 geliked door jullie.

bloglovin

Wat cijfertjes
Wat cijfers van twee jaar OMF:

 • Sinds 25 mei 2011 hebben we in totaal 533 artikelen gepubliceerd…
 • … waarvan bijna 300 recepten
 • Bijna 3.500 reacties zijn achtergelaten in twee jaar tijd.
 • OhMyFoodness is van 500 unieke bezoekers in juni 2011 gestegen naar 50.000 unieke bezoekers in april 2013
 • In totaal zijn we drie keer veranderd van layout…
 • … waarvan deze nu bijna een jaar online staat
 • Dagelijks ontvangen we gemiddeld 10 persberichten….
 • … dat zijn er 70 per week!
 • Per dag wordt er gemiddeld acht uur aan OMF gewerkt
 • In twee jaar tijd gingen we van naar ruim 1.500 Bloglovin’ followers, al klopt dit inmiddels ook al niet meer.

En we hopen dat al deze bovenstaande getallen nog veel meer gaan worden in de komende jaren.

Ik ben in ieder geval nog lang niet van plan om te stoppen en voor het komende jaar staan er nog een hoop leuke dingen op de planning. Toen twee jaar geleden het eerste artikel gepubliceerd werd had ik geen idee dat het zó snel zou gaan en hier kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Dus een grote shout out naar iedereen die OhMyFoodness bezoekt:

Dankjulliewel!

Join the Conversation

 1. Britt says:

  Gefeliciteerd, het is jullie gegund! Ik ben al een tijdje een trouwe volger van OhMyFoodness, en nog steeds vind ik dat jullie echt geweldige recepten plaatsen! Liefs,

 2. milou says:

  Echt super leuk! Gefeliciteerd!!!
  Ik volgen jullie echt al vanaf het begin!

  Toen bijna nog niemand het kende. Ik plaatste toen ook een keer een artikeltje over jullie foccaccia brood dat was zo lekker! EN kijk hoe jullie gegroeid zijn! Echt super! Jullie verdienen het! Blijf zo doorgaan because I love you site! :)

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel Milou, wat leuk dat je OMF al vanaf het begin volgt!

 3. Josianne says:

  Wauw, wat tof! Ik volg jullie nog helemaal niet zo lang, maar ik vind het zo tof om te lezen (en de foto’s zijn inderdaad heel mooi!). Ik blijf jullie voorlopig nog wel volgen :D

 4. Brenda (kookt) says:

  2 jaar alweer! Wat vliegt de tijd meiden! Gefeliciteerd, geniet van jullie blogjaardag! En natuurlijk blijf ik langskomen :)

 5. Hester says:

  Aah, gefeliciteerd1 Ik volg jullie inmiddels ook al weer een tijdje (anderhalf jaar?) en vind het heel tof om de site zo te zien groeien. Vooral de foto’s zijn echt veranderd van gewoon leuke foto’s naar prachtig gestijlde foto’s! Nu heb ik ook gelijk héél erg trek in brownies, haha. Oh en 10 persberichten per dag en acht uur per dag eraan werken is trouwens echt veel zeg, haha!

 6. Bianca says:

  Gefeliciteerd! Ik ben sinds een paar maanden volger. Wat is de site snel en veel gegroeid zeg! Grappig om het verschil te zien in de foto’s. Ook de opmaak is verbeterd! Ga zo door!

 7. Lieke says:

  Gefeliciteeeeerd!

 8. Lydia says:

  Twee jaar alweer? Ik kan me nog zó goed herinneren dat je deze site aankondigde. Tof dat het nu zo groot is geworden en je er met veel plezier aan werkt. :) Keep up the good work dames!

  1. Sabine Author says:

   Ja he, lijkt nog als de dag van gisteren!

 9. Roxanne says:

  Gefeliciteerd! Je doet het onwijs goed :)

 10. Joyce says:

  Gefeliciteerd! Het is je gegund, vind je blog echt geweldig!

 11. Gefeliciteerd met OMF! En blijf zo door gaan!

 12. Gefeliciteerd!

 13. Nienke says:

  Wauw! Gefeliciteerd! Super leuk om te lezen dat het zo goed gaat! Al wist ik dat natuurlijk al wel, kan ook niet anders. jullie zijn top!

 14. Maxime says:

  Wat gaaf zeg! Leuk ook om te zien hoe het in die jaren tijd is veranderd qua kwaliteit van de foto’s! Nu maar op naar nog een jaar met vele leuke blogs en recepten :)

 15. Sandra Faling says:

  Dubbel en dwars gefeliciteerd! Een hele prestatie en ik geniet er nu al maanden van. Ben blij jou ontdekt te hebben. Zoveel handige tips, mooie reportages, smakelijke verhalen en vooral watertandend eetvoer :-). Op naar de volgende mijlpaal! Groetjes, Sandra

 16. Richt Kooistra en Regina Mol says:

  G E F E L I C I T E E R D namens deKOFFIEFILTERS

 17. Roxanne says:

  Nogmaals, gefeliciteerd!!!!! :D

 18. Marieke says:

  Waauww hardstikke leuk zeg, gefeliciteerd :)

 19. Laura says:

  Yeah! Ik volg jullie nu ongeveer een half jaar denk ik. Ik vind OMF een van de leukste foodblogs van Nederland. De receptjes zijn favoriet bij mij, want ze zijn vaak echt heerlijk en niet zo moeilijk te maken! Zeker niet met zo’n goede uitleg :)

 20. ladynadine says:

  Wauw, gefeliciteerd! Mooie cijfers.

 21. Marita says:

  Gefeliciteerd en ga vooral zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close