OMF, Sabine & Vivian

Op Facebook ben ik al een paar keer voorbij gekomen omdat ik al op mijn tweede werkdag voor OMF naar Parijs mocht, maar wie ben ik nou eigenlijk en wat ga ik doen? Een kleine voorstelronde..

Zo’n tien jaar geleden ben ik vanuit Brabant naar Deventer verhuisd. Dit was het moment dat ik op mezelf ging wonen én dit was het moment dat ik zelf aan de slag mocht (moest!) in de keuken. In het begin was dat niet veel soeps. Ik werkte fulltime, woonde alleen en had vooral zin in makkelijke maaltijden. Pasta, satéetje met brood of een salade gevuld met alles wat ik lekker vond of waar ik op dat moment zin in had, gewoon niet te moeilijk.
Inmiddels is er veel veranderd en ik weet niet zo goed wanneer het omslagpunt is gekomen, maar mijn interesse voor lekker eten werd steeds groter. Ik begon het leuk te vinden om dingen zelf uit te proberen en dus struinde ik regelmatig het internet af op zoek naar de lekkerste recepten. Als er vrienden kwamen eten dan kon ik een week van tevoren bezig zijn met wat er op tafel moest komen. En nog steeds is dat een normale gang van zaken. Voor mijn verjaardag vorige maand heb ik 3 weken nagedacht over welke taarten ik ging bakken. Dit klinkt misschien overdreven, of als gedoe maar dat is het voor mij echt niet! Heerlijk vind ik het, het zijn voor mij momenten dat ik weer even helemaal los mag in de keuken en dan vind ik het heel leuk om te verzinnen wat het dan moet gaan worden.

Naast een passie voor koken heb ik ook een enorme liefde voor reizen. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld en ik wil er zoveel mogelijk bezoeken. Met mijn vriend Tobias heb ik inmiddels een aantal toffe bestemmingen bezocht en ook veel verschillende authentieke gerechten gegeten. Van rendiersoep in Noorwegen tot zebu in Madagascar. Maar Thailand.. Thailand spant tot nu toe toch echt wel de kroon. Die curry’s.. In Chang Mai vonden we op nog geen 20 meter van ons verblijf een klein eettentje waar we eerst niet naar binnen wilden gaan want ik wilde iets beters zoeken. Nou, dat hadden we niet gevonden hoor, de beste curry hebben we daar gegeten. De banaan in kokosmelk als toetje had ik niet besteld maar stond ineens toch voor mijn neus. Ik móest het proeven van de eigenaresse.. Heerlijk!

Los van verre reizen maken we ook graag stedentripjes en momenteel staan Lissabon en Praag hoog op mijn verlanglijstje. Camera mee, van tevoren wat toffe eettentjes opzoeken en gáán. Vaak plannen we maar een paar dingen die we graag willen zien zodat we ontspannen en zo optimaal mogelijk de stad kunnen beleven. Op de een of andere manier eindigen we onze dag meestal rond een uur of 4 in de middag in een kroeg. Niets leuker dan tussen de lokale bevolking een biertje drinken :-)

Maargoed, met al dat heerlijke eten vind ik dat er ook een beetje aan de sportieve momentjes gedacht moet worden. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met crossfit (hier heb ik Sabine en haar chocolate fudge leren kennen). Een sport waar ik aan begonnen ben na een paar keer goed zeuren van Tobias. “Viv, ga nou gewoon mee. Je kan kan het heus wel”.. Ik was een beetje bang. Durfde niet zo goed tussen de mannen en gewichten te gaan staan en had niet het idee dat ik er iets van zou bakken..
Inmiddels ben ik zo’n vier à vijf keer per week in Apeldoorn te vinden en is dit dus eigenlijk net als eten en reizen een passie van me geworden. Sporten is verweven in ons leven en hierdoor is onze stijl van eten wel wat veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden. Door ons drukke schema eten we graag niet te zwaar van tevoren (of soms erna) en graag gezond. Voor mij is het dus een uitdaging om gezond, gevarieerd én lekker te eten. Dit vergt soms wat creativiteit en dat is nou precies wat ik leuk vind :-) Ik ga aan de slag en probeer uit. Heel leuk en soms komen er verrassende gerechten uit! Soms ook niet, hoort erbij.. Pech voor Tobias.

Goed, wat kunnen jullie van mij verwachten? Ik ga Sabine achter de schermen met veel verschillende dingen helpen maar ik ga ook mijn reisverhalen met jullie delen. Ik ga koken, bakken, dit alles fotograferen en schrijven over de recepten. Ik ga OMF aanvullen met een gezonde input en neem jullie mee in mijn zoektocht naar nieuwe, gezonde en lekkere gerechten. Maar er zullen ook ABSOLUUT guilty pleasures voorbij gaan komen.
Twee dagen per week ga ik hiermee aan de slag en naast OMF blijf ik 3 dagen werken voor het kledingmerk Penn&Ink N.Y, als vormgever. Dat deed ik hiervoor 5 dagen dus ik heb nu twee banen. Een hele toffe combi als je het mij vraagt, ik heb er zin in!

PS Vanmiddag staat mijn eerste recept online! Hoera!

Foto van de dag 😁 #guysavoy #paris #weloveparis #parisselfierace

Een foto die is geplaatst door Vivian Vos (@vvnfx) op

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Est ontzetten leuk. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ben erg benieuwd naar je recepten!

 2. Heel veel plezier, ik ben benieuwd naar je input voor OMF.

 3. Daniëlle says:

  Leuk hoor! Ik ben nu al benieuwd naar jouw verhalen!

 4. Margot says:

  Leuk, ik ben benieuwd naar je verhalen en recepten!

 5. Phyllis says:

  Wat leuk, ga het graag volgen allemaal.

 6. martine (duizenden1dag) says:

  Wat leuk! Heel veel plezier bij OMF.

 7. Janine says:

  Super leuk Vivian!! Ben benieuwd naar je recepten!!

 8. Lonneke says:

  Lijkt me leuk …. veel plezier en ik ben benieuwd naar je recept.

 9. Mirelle says:

  Leuk viv! Ik volgde OMF al, maar nu helemaal! Succes!!

 10. Florence Vlogt says:

  Wat een leuk artikel. Zo weten we een beetje wat we kunnen verwachten. Ik ben benieuwd naar je recepten!
  Liefsxx

 11. Grace says:

  Super viv! Leuk om te lezen ga je zeker volgen! Kan wel wat inspiration gebruiken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close