Tips voor een stressvrij kerstdiner

Ik vind het heerlijk om dagenlang in de keuken te staan voor een uitgebreid kerstdiner. Absoluut geen straf voor mij. Ik heb ook nooit stress om het koken. Wel keuzestress in de aanloop naar het kerstdiner, maar tijdens het koken ben ik helemaal in mijn element. Ik kan me echter voorstellen dat dit niet bij iedereen het geval is. Niet iedereen is even goed in plannen, vooruit kijken en/of in koken. In de video van vandaag geef ik je mijn top tips voor een stressvrij kerstdiner. Wie weet heb je er wat aan en kun je vol goede moed de keuken in om uitgebreid te koken!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Voor het gemak hieronder mijn tips nog even beknopt uitgeschreven:

  1. Bereid zoveel mogelijk dingen al een dag van tevoren.
  2. Dek de tafel voor het kerstdiner al in de ochtend.
  3. Vraag om hulp bij het koken en/of afwassen.
  4. Zet alle schalen, borden en andere benodigdheden die je nodig hebt voor het uitserveren alvast klaar.
  5. Zet waar mogelijk dingen voor het hoofdgerecht al op wanneer je aan tafel gaat met het voorgerecht.
  6. Ruim tijdens de voorbereidingen maar ook tijdens het koken al zoveel mogelijk af en zorg dat de afwas wordt gedaan.
  7. Maak van te voren een checklist.

 

Wat zijn jouw tips voor een stressvrij kerstdiner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close