Cadeautip: Cacaothee

In oktober was ik uitgenodigd als bezoeker aan het Origin Event in Amsterdam. Het Origin Event draait volledig om chocolade op wat voor een manier dan ook. Ik maakte hier voor het eerst kennis met de chocolade van Pacari waar ik laatst al over schreef, maar ook nam ik deel aan lezingen, proefde ik gerechten met cacao en was er genoeg te zien om inspiratie op te doen. Tijdens dit evenement maakte ik ook kennis met de losse thee van Evermore. De thee werd geschonken in waanzinnig leuke, kitscherige kopjes en was verkrijgbaar in diverse smaken die je na het proeven ook kon aanschaffen. Voor het eerst in mijn leven dronk ik Cacaothee en ik was er zó van onder de indruk dat ik dit wel als cadeautip aan jullie mee moet geven.

Ik proefde de Cacaothee met cacao uit de Dominicaanse Republiek. De thee wordt gemaakt van Trinitario cacabonen en dit schijnt een premium cacaovariëteit te zijn die zeldzamer is dan de andere cacaobonen die worden gebruikt voor andere theesmaken. Het is een ietwat kruidige en pittige thee, maar niet overheersend. Wat ik veel belangrijker vind is dat deze cacaothee exact naar chocolademelk ruikt en smaakt. Geen grapje. Het is een heel bijzondere ervaring. Je proeft chocolademelk, je ruikt chocolademelk maar je drinkt het niet. Wat je wel drinkt is al het goede van cacao zoals de goede anti-oxidanten en de stofjes die je gelukkig maken, maar niet de suiker en het vet.

cacaothee van evermore

Leuk feitje is dat op de achterkant van de verpakking een gebruiksaanwijzing voor de thee staat. In één verpakking zit 50 gram losse thee dat genoeg is voor 5 liter thee en om één kopje te zetten schep je twee koffielepels van de cacaothee in een zeefje of onderin een glas. Hier schenk je vervolgens 200 milliliter kokend water overheen en dit laat je zo drie minuten trekken. Wanneer je het zeefje in de thee laat zitten blijven de cacaosnipper smaak afgeven waardoor de chocoladesmaak alleen maar intenser wordt.

Tot slot vind ik het ook nog het vermelden waard dat deze losse thee volledig biologisch en fair trade is.

Super leuk (en lekker) om cadeau te krijgen of te geven, deze losse cacaothee. Verpak het bijvoorbeeld in een leuke mok, doe er een theezeefje bij en wellicht nog een lekkere chocoladereep en je hebt eigenlijk al vrij snel een leuk cadeaupakketje samengesteld.

De cacaothee is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten en ook in de online shop voor € 4,95 / 50 gram.

Join the Conversation

 1. Food Love and Happiness says:

  Leuk dit!

 2. Marije says:

  Ik heb denk ik onder een steen gelegen, want ik heb nog nooit van cacaothee gehoord, haha. Tijd om eens te gaan proberen!

  1. Sabine Author says:

   Had ik ook niet voordat ik het proefde hoor, dus zo erg ben je nog niet ;)

 3. Roxanne says:

  Klinkt erg apart! Ik ben wel benieuwd :)

 4. Marleen says:

  Klinkt heerlijk,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close