Sab’s Eetoverzicht week 15-2023

Heerlijk, zo’n eetweek waarin het me eindelijk is gelukt om weer een beetje de vriezer leeg te eten. Mijn vriezerlades waren o-ver-vol en er kwam alleen maar eten bij in plaats van dat er eten uit ging. Klinkt als een ontzettend luxeprobleem, is het ongetwijfeld ook, maar ik vond het niet ideaal.

Nu het koken voor mijn boek er dan écht op zit hoef ik alleen al het typwerk nog maar te doen. Super fijn, tijd om weer lekker te kunnen focussen op de blog.

IMG 6428

Zondag

De eetweek begon natuurlijk met Pasen, maar zondag waren de kinderen nog bij hun vader en at ik ’s avonds dus alleen. Geen probleem overigens, we hebben overdag lekker gebruncht.

Er stonden nog pannenkoeken in de koelkast die ik maakte voor een campagne, dus daar warmde ik er twee van op. Lekker wel met kaas, ui, spek en champignons.

IMG 6443

Maandag

Op Tweede Paasdag brunchten we en ’s avonds zetten we daar wat leftovers van op tafel. Tezamen met frietjes van Frites uit Zuyd die nog in de koelkast lagen. Ik had vier pakken friet gekregen en aangezien het om koelverse friet gaat, blijven die niet eindeloos goed.

IMG 6498

Dinsdag

Ook dinsdag hoefde ik niets aan het eten te doen behalve het op te warmen. We aten rode curry met bloemkool, hoewel er van de rode kleur niet zoveel meer te zien was. In plaats van rijst kozen de jongens voor noedels, dus dat werd de combinatie. Ook lekker!

IMG 6520

Woensdag

Er zaten weer meer poppetjes aan tafel woensdag dan normaal, dus ik haalde vega cottage pie vulling uit de vriezer. Die topte ik af met aardappelpuree met daaroverheen een flinke laag kaas, want ook daarvan lag nog veel te veel in de koelkast.

In de ovenschaal zag het er allemaal nog appetijtelijk uit. Eenmaal op het bord helaas niet meer. Niets aan te doen.

IMG 6543

Donderdag

Tijdens het nakijken van mijn boekplanning kwam ik erachter dat er tóch nog één recept gekookt moest worden. Dat ging voor donderdag op de planning en ik besloot er direct maar mee te dineren ’s avonds. Het was een jackfruit stoofschotel die ik aftopte met zilveruitjes, die zijn er heerlijk fris bij.

IMG 6558

Vrijdag

Voor de vrijdag trok ik wederom een bak uit de vriezer. De kinderen aten rijst met zelfgemaakte groentenuggets met kip (echt top: 300g kipgehakt, 500g groente en ze vonden het heerlijk, recept volgt!), ik at babi pangang.

IMG 6578

Zaterdag

Voor het eerst in, voor mijn gevoel, hele lange tijd kookte ik gisteravond weer een keertje vers! We hadden allemaal zin in pasta dus ik trok de voorraadkasten en vriezer open en keek vooral wat ik daarvoor nog in huis had. Geen extra boodschappen voor hoeven doen, ideaal.

Het was overigens geen bijzondere pasta hoor. In de tomatensaus zat kip, zongedroogde tomaat, doperwtjes en veel kruiden/specerijen. Erbij maakte ik direct het restje rucola en veldsla uit de koelkast op. Lekker met extra vergine olijfolie uit Portugal.

Aankomende week sta ik voor een paar klanten in de keuken en daar komt een variatie aan recepten uit. Of ik ze allemaal ga gebruiken voor het avondeten weet ik niet, die puzzel moet ik op het moment dat ik dit schrijf nog even leggen.

We gaan in ieder geval de eetweek HEERLIJK afsluiten, vrijdag ga ik met een vriendin bij een van mijn favoriete Apeldoornse restaurants eten: Huisje James. Zoveel zin.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close