OMF’s Eetoverzicht week 16

Afgelopen eetweek was vooral een beetje rommelig. Het was druk, met veel afspraken buiten de deur en we gingen sowieso al een keer uit eten. De planning werd dus een beetje in de war geschopt en lastminute werden er dingen aangepast. Zulke weken zitten er soms tussen en ik kan er niet heel wakker van liggen. Nu het witte aspergeseizoen echt is begonnen aten we die uiteraard afgelopen week (héérlijk), maar ik werd ook verwend door hapjes van Mama Kelly. En Tim kookte een keer, dat is ook wel eens fijn! Tijd voor een nieuw OMF’s Eetoverzicht!

potjandorie

Zondag

Begin deze week waren mijn ouders 30 jaar getrouwd en op zondag namen ze ons mee uit eten. We aten bij eetkamer Potjandorie in Apeldoorn, een heel klein schattig restaurantje (met 8 tafels ofzo) dat ‘gebouwd’ is in een voormalig woonhuis. Vooraf nam ik de uiensoep (waar helaas geen kaas in zat, dat mistte ik toch wel heel erg) en als hoofdgerecht koos ik voor varkenshaassaté. Enorme portie, foei. Gelukkig wilden pappa en Tim wel mee helpen eten. Voor een toetje is altijd plek, ik sloot af met een paar hapjes van een mango-toetje die niet veel later door mamma werd geconfiskeerd, en at uiteindelijk haar chocolade-vanilledessert op.

puntpaprikas

Maandag

Afgelopen maandag vond de jaarlijkse CuliPerslunch plaats. Op dit evenement presenteren tientallen (food)merken hun nieuwtjes aan culi-pers. Omdat de goodiebag na afloop altijd gigántisch is, had ik voor de maandag nog geen avondeten ingepland. Ik wilde het diner een beetje afstemmen op de inhoud van de tas en uiteindelijk heb ik dat ook gedaan. We aten overigens wel heel lekker! Ik maakte gevulde puntpaprika’s met gele rijst en kliekjes (recept volgt) en in de vriezer lag nog kalfsstoofvlees van Joan’s Ribs. Het vlees warmde ik erbij op.

asperges

Dinsdag

Jaaaaa, aspergeeeees! Hoe heerlijk ziet dit bord eruit? Ik maakte traditionele witte asperges maar wel met een leuke twist. Tim en ik waren er allebei weg van en met het zonnetje in onze rug was dit avondeten helemaal een feest. Het recept voor de asperges ga ik nog met jullie delen. We aten ze in ieder geval met ham en aardappeltjes.

mama_kelly

Woensdag

Woensdag was ik aanwezig bij de boeklancering van vriendinnetje Francesca. Ze lanceerde haar eerste boek bij Mama Kelly in Den Haag, mijn favoriete restaurant in die stad. Genietend op het terras in de zon (jep, ons werk is heel zwaar) werden we verwend met verschillende hapjes uit de keuken. Echt, als je nog nooit bij Mama Kelly bent wezen eten: ga dat doen. Deze tosti met kreeft was verrukkelijk, evenals alle andere hapjes (denk aan pompoenflan en gemarineerde kippendijen met geroosterde groenten, NOM!). Mijn avondeten bestond woensdag dus uit kleine hapjes. Ik was om 19.15 uur thuis en aangezien ik een uur later moest trainen, had ik niet meer zo’n zin in normaal avondeten.

kip

Donderdag

Donderdag was een hele drukke en volle dag dus Tim was zo lief om te koken. We aten hierdoor wel wat later (want hij wilde per se het een en ander bij de Albert Heijn halen op de terugweg van zijn werk), maar het bespaarde mij een hoop gedoe en tijd. Tim maakte kip uit de oven met aardappeltjes en groenten. We aten er een eenvoudige salade bij. Fijn hoor zo’n man die het heel af en toe even kan overnemen als het moet.

soep

Vrijdag

Ook vrijdag was een drukke dag en ik kwam een beetje in de knoei met de planning. Gelukkig stond er een redelijk eenvoudig maaltje op het schema en uiteindelijk is het me toch gelukt om alles zelf te maken. Ik maakte gegrilde paprikasoep van de paprika’s die ik nog had liggen (recept volgt) en maakte Turkse shoarma-tosti’s met kipshoarma. Dat laatste was ook érg lekker dus ook hiervan komt het, supereenvoudige, recept.

asperges2

Zaterdag

Eeeeeen nóg een etentje. Ik zei laatst al dat we er veel hebben deze weken! Gisteren gingen we uit eten met de opa en oma van Tim. We aten bij Pijnappel in Klarenbeek, een vrij oubollige tent. Denk aan donkerbruin meubilair, ouderwetse servetten, keurige etiquette etc. Er stonden ook echt van die typische seniorengerechten op de kaart. Sterker nog, er was zelfs een kleine kaart speciaal voor senioren haha! Uiteindelijk eindigde ik met Hollandse asperges. Twee keer in een week, wat een mazzel! Ze werden op de traditionele manier geserveerd, met achterham, een gekookt ei en botersaus. Persoonlijk vond ik ze ietwat flauw maar ach, we hebben wel lekker gegeten!

Met Koningsdag in het midden aankomende week wordt het toch een wat vreemde week. De dagen daaromheen zijn vooral heel erg druk dus ik weet nog niet zo goed welke kant we op gaan met het avondeten deze week. Voor vanavond weet ik het zelfs nog niet, dat wordt vast een lastminute beslissing. Aankomende vrijdag eet ik in ieder geval waarschijnlijk buiten de deur en zaterdag hebben we een eetdate met Ken en Annemie. De mannen gaan koken, dus ik ben heel benieuwd!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Roxanne says:

  Lekker! Maandag, donderdag en vrijdag = ♥

 2. Oh heerlijk… asperges met ham!
  Ik ga deze week als hapje voor een feestje asperges in ham rollen.

 3. Jaimyskitchen says:

  Oh, het eerste aspergerecept! Lekker hoor, zonder ham dan, daar hou ik niet van. Leuk de grillstrepen ;)
  En je paprikasoepje ziet er ook onwijs lekker uit!!

 4. Cheese and Chinese says:

  Die tosti met kreeft lijkt me echt waanzinnig lekker! Sowieso heb je weer heerlijke dingen gegeten!

 5. Kijk nu al uit naar de recepten die binnenkort online komen :)

 6. Kelly says:

  Hmm wat een lekker eten allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close