Eetdagboek van een politieagent

Af en toe ‘lopen’ we een dagje mee met iemand met een bijzonder beroep en geeft diegene een inkijkje in zijn/haar eetdagboek. Vandaag is de beurt aan Marit! Marit is een politieagente en we hoeven jullie denk ik niet te vertellen dat haar dagen niet altijd hetzelfde zijn. Ze vertelt ons wat meer over haar werk en deelt het eetdagboek van een politieagent.

Marit en haar functie bij de politie

Centralist & ME verbindingsfunctionaris

“Ik ben Marit en ik woon samen met mijn man, onze hond, kat en kippen in Zeeland. Sinds 2006 ben ik werkzaam bij de Politie. Ik ben begonnen als politieagente op straat, wat ik enorm leuk vond en nog steeds vind, maar toen er een vacature voorbij kwam als centralist op de politie meldkamer heb ik in 2019 de overstap gemaakt. Ik ben nu werkzaam als senior centralist op de politiemeldkamer in Bergen op Zoom en als neventaak werk ik als ME verbindingsfunctionaris. Dit houdt in dat je als centralist meegaat met de mobiele eenheid en ik wil jullie een kijkje geven in wat je op zo’n dag eet. Een dag waarop je zelf weinig te kiezen hebt en het eten voor je wordt geregeld.”

Sporten & bewegen

“In mijn dagelijks leven vind ik het belangrijk om gezond te eten en veel te bewegen; de 10.000 stappen wil ik iedere dag toch wel aantikken. Daarnaast probeer ik minimaal 3x per week te sporten. Natuurlijk is dit is niet altijd gemakkelijk met mijn onregelmatige diensten, mijn rooster is geen enkele week hetzelfde. Ik plan het sporten dus echt bewust in, en dat doe ik ook met de weekboodschappen zodat er altijd voldoende eten in huis is. Als ik veel avonddiensten heb, kook ik altijd voor meerdere dagen vooruit. Zo kan ik het eten zo uit de koelkast mee pakken en hoeft mijn man het ’s avonds alleen nog maar op te warmen. Dit is ook erg fijn voor de nachtdiensten als ik vaak pas om 16:00 uur uit mijn bed kom rollen.”

Laten we eens kijken naar het eetdagboek van een politieagent!

eetdagboek van een politieagent

Een dag als ME verbindingsfunctionaris

Voor de ME inzet gaat de wekker om 06:30 uur en vertrek ik om 07:15 uur van huis.  Ik drink alleen 2 glazen water, ontbijt stel ik uit naar een later tijdstip. Eigenlijk ontbijt ik nooit zo vroeg en komt het vaak voor dat ik mijn ontbijt en lunch samenvoeg.

Rond 08:30 uur ben ik op mijn opkomstlocatie in Breda. Hier staan alle ME voertuigen en hier verzamelen alle groepsleden, chauffeurs, commandanten en ik om gezamenlijk op te rijden naar Den Haag.

Bij de aankomst in Den Haag worden we verwelkomt met koffiebroodjes en croissants, geen verkeerde start van de dag! Ik neem een croissant mee, ook worden hier de lunchpakketten uitgedeeld die iedereen mee kan nemen naar het voertuig.

Rond 11:30 uur gaan we op pad, na de verbindingstesten is het tijd voor mijn croissant en een banaan en uiteraard kijk ik even waar mijn lunchpakket mee is gevuld. Een fit pakket gevuld met volkoren boterhammen, een pastasalade, een suikervrije ontbijtkoek, een appel en 2 flesjes water.

Tijdens de inzet krijg ik halverwege de middag trek en eet een bak met stukjes honingmeloen die ik voor alle zekerheid van thuis mee heb gebracht want het kan natuurlijk zo zijn dat je niet alles lust wat je aangeboden krijgt.

Rond 18:00 uur krijgen we het bericht dat de warme maaltijd voor ons klaar staat. Vanavond is dat Rendang met rijst en boontjes. Fijn dat er wat voor ons wordt geregeld, maar ik heb toch echt liever dat mijn man kookt. Ik heb het vlees en de boontjes opgegeten. Gelukkig ligt er nog een stukje chocolade in de bus op mij te wachten.

Rond 20:30 uur kom ik thuis, ik neem nog een schaaltje kwark en een grote mok thee om de dag af te sluiten.

eetdagboek van een politieagent
eetdagboek van een politieagent

“Tijdens een ME inzet moet je er altijd op bedacht zijn niet te veel te drinken; je weet immers nooit wanneer je weer naar het toilet kan. Dat geldt hetzelfde voor eten, zowel tijdens een ME inzet als tijdens een dienst op de meldkamer. Je hebt als politieagent namelijk geen vaste eetmomenten, waardoor het eetdagboek van een politieagent iedere dag anders is, en je moet goed voor jezelf zorgen. Door de drukte kan het zomaar voorkomen dat je een maaltijd veel later eet dan gepland of zelfs een maaltijd overslaat. Hier wen je aan en eigenlijk weet ik al niet meer beter. En natuurlijk is niet iedere politieagent hetzelfde en iedereen heeft andere behoeftes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close