Week van OMF #15-2023

Een week die begint met een feestdag voelt de hele week door een beetje vreemd, vind je niet? Ik heb zelf altijd het idee alsof ik continu achter de feiten aan loop.

Desalniettemin was het een fijne week. Met het meeste kookwerk voor het Slowcookerboek en alle campagnes gedaan, kwam er weer een beetje ademruimte. Ik was eindelijk weer bij Workmode op kantoor wat zoooo fijn was dat ik direct taart mee bracht (haha).

Verder kwam ook EINDELIJK de nieuwe vriezer en ziet de keuken er dus weer normaal uit, kwam het vervroegde verjaardagscadeau van mijn ouders binnen en genoten we van de zon aan het einde van de week.

Het was een fijne week om op terug te kijken! :)

IMG 6431

Maandag

De maandag begon met het bakken van een desembrood, die kon natuurlijk niet ontbreken tijdens Pasen. Ik was niet helemaal tevreden met de looks, maar de smaak was prima en dat is uiteindelijk het belangrijkste natuurlijk.

IMG 6430

Voordat ik de jongens ging ophalen dekte ik vast de tafel voor de paasbrunch. Een goede voorbereiding is het halve werk natuurlijk.

IMG 6433

Mijn ouders kwamen tegen het einde van de ochtend brunchen en er werden paaseieren in de tuin gezocht. Heel gezellig.

Omdat het ’s middags slecht weer werd, bleven we binnen en gingen we aan de slag met strijkkralen. Vic had voor zijn verjaardag een toffe set gekregen, daarmee gingen we aan de slag.

IMG 6466

Ik sloot Tweede Paasdag in stijl af: nog even aan het werk.

IMG 6467

Dinsdag

Het eerste kopje koffie van de dag nam ik nog even thuis.

IMG 6469

En na het wegbrengen van de jongens fietste ik door naar kantoor. Wat heeeeerlijk om hier weer te zijn. Ik kan in principe overal werken natuurlijk, maar computerwerk doe ik toch echt het allerliefste daar. Het is gezellig met andere coworkers en ik ben toch een stuk productiever op een of andere manier.

IMG 6470

Ik editte een hele buts aan foto’s voor het slowcookerboek.

IMG 6475

Voor de lunch ging ik weer naar huis om Cass uit te laten. Daarna had ik een meeting met collega Wies en vervolgens stond ik om 14.45u alweer op het schoolplein. Ik ging met alleen Vics fiets en rugzak naar huis, want hij ging bij een vriendje spelen. Typisch dinsdagmiddagbeeld dit.

IMG 6500

Na de karateles van Vic plofte ik met Cass op de bank.

IMG 6503

Woensdag

Mijn rustige mamadag werd uiteindelijk onwijs productief. We haalden onze externe opslag leeg. Die hadden we nog i.v.m. verhuizing en spullen van mijn oude kantoor, maar dat kon nu allemaal naar huis. Ideaal, scheelt weer een buts geld per maand.

IMG 6508

Ik ruimde wat spullen op zolder op terwijl Cody “even een eetfoto ging maken mama”. Scheetje.

IMG 6515

Heerlijke werkplek dit.

IMG 6519

Aan het eind van de middag gingen we verder met Vics strijkkralen project. Helemaal trots zijn we! Super leuk om dit cadeau te doen aan creatievelingen. Het is een setje van Hama.

IMG 6524

Donderdag

De enige kookdag van de week was donderdag! Ik maakte onder andere Vics verjaardagstaart opnieuw zodat ik hiervan binnenkort het recept met jullie kan delen.

IMG 6539

Ook werd de nieuwe tuinset geleverd, die kreeg ik alvast cadeau van mijn ouders voor mijn verjaardag. Deze grote, logge loungebank mocht weg.

IMG 6541

En daar kwam dit setje voor in de plaats. Zo blij mee! Heerlijk plekje om ’s avonds nog wat te drinken straks of juist ’s ochtends het eerste kopje koffie te doen.

IMG 6546

Vrijdag

De wekker ging vrijdag al op tijd zodat ik vroeg op de fiets kon zitten naar kantoor. Vergezeld met taart!

IMG 6547

Zulke units moet ik niet in huis hebben, dan kunnen we er helemaal niet vanaf blijven en da’s niet goed.

IMG 6548

Ik was zo vroeg dat de fietsenstalling nog niet eens open was en er verder nog niemand op kantoor was, haha. Wel lekker rustig opstarten zo.

IMG 6551

Om 12.00u stond ik op het schoolplein, ging wederom met alleen een rugzak naar huis en lunchte samen met Cass in de zon. Hier kan ik wel aan wennen hoor!

IMG 6554

Halverwege de middag ging ik Vic ophalen bij een vriendinnetje en om de hoek woont een van mijn beste vriendinnen. We waren aan het appen en besloten spontaan even langs te gaan. Dat zijn de leukste ontmoetingen als je het mij vraagt: niet van tevoren afgesproken.

IMG 6555

YES, eindelijk weer een vriezer in de keuken. Die heb ik echt zó gemist.

IMG 6556

Ik scoorde punten tijdens het avondeten met deze zelfgemaakte kipnuggets. Wat de jongens alleen niet doorhadden was dat er 500g groenten in zat en 300g kip. Top! Recept komt binnenkort.

IMG 6563

Vrijdagavond rondde ik nog even mijn brooddeeg af voor het weekend desembrood.

IMG 6564

Weekend

Vaste zaterdagochtend prik: mijn brood bakken! Ik was super tevreden met het deeg.

IMG 6571

En nóg meer tevreden met het brood dat uiteindelijk uit de oven kwam. Zooo mooi én lekker.

IMG 6577

Ik besloot het weekend te besteden aan de tuin, naast het reilen en zeilen met de jongens natuurlijk. Twee middagen ben ik bezig geweest met plantenbakken verslepen, dode planten verwijderen, onkruid wieden etc. Zaterdag was het vooral opruimen en klaarzetten.

IMG 6581

Zondagochtend: ontbijt met wafels!

IMG 6583

Daarna deed ik het hele huishouden en om 12.00u stapten we in de auto naar Action en Intratuin. Bij die laatste aten we even een taartje.

En vervolgens maar weer de tuin in. Maar nu voor het leukste gedeelte: beplanten! Zowel de voortuin als de achtertuin waren aan de beurt.

En ik besloot direct een mini moestuintje te beginnen in potten. Zo gezellig! Hoop heel erg dat het gaat lukken.

IMG 6597

Voordat de jongens naar bed gingen hing ik nog even deze twee toffe lampjes op in Vics slaapkamer, die kreeg hij nog voor zijn verjaardag. Mega tof zijn ze.

Daarna lekker in bad, ’s avonds nog wat laatste klusjes en moeeeee naar bed.

Ik heb een hele tijd in mijn hoofd gehad dat aankomende week de laatste week voor de meivakantie zou zijn, maar dat blijkt nog een weekje langer te duren. Fijn! Dan heb ik nog iets meer tijd om mijn to-do’s af te ronden voordat we een midweekje naar Landal gaan.

Aankomende week wordt niet heel spannend, ik ben vooral aan het werk. Ik mag voor twee klanten de keuken in voor een fotografie klus, hiervan ga je dus op OMF niets terugzien, heb een hele dag op kantoor ingepland en ga eind van de week met een vriendin eten bij een van mijn favoriete restaurants. Zij blijft naderhand slapen, dus dat wordt heel gezellig.

Hopelijk blijft het lekkere lenteweer aanhouden en kunnen we nog een poos genieten van het zonnetje.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close