Wat stond er op tafel week 37 – 2014

Na het een week te hebben overgeslagen is het deze week gewoon weer tijd voor een nieuwe editie van Wat stond er op tafel. Het grootste gedeelte at ik afgelopen week thuis, maar op zondag en maandag at ik nog in Thailand of in het vliegtuig. Het is een flinke mengelmoes van gezond eten en fastfood in verband met tijdgebrek/vermoeidheid. Zoals eerder gezegd zijn we na mijn terugkomst uit Thailand weer verder gegaan met Paleo op een 80 – 20 manier: doordeweeks streng, in het weekend iets losser. Maar genoeg gekletst, kijk mee naar mijn afgelopen eetweek.

Zondag

Thais eten

Het is gek om te bedenken dat ik vorige week zondag nog op Koh Talu aan het avondeten zat, zo snel kan de tijd gaan. We aten dan ook nog typisch Thais die avond en dat betekent dat er diverse schalen met eten op tafel stonden waar jij zelf dan dingen vanaf kon pakken. Ik at onder andere een kommetje Tom Ka Kai, gefrituurd varkensvlees – dat bizar veel leek op Babi Ketjap -, gewokte groenten en witte rijst. Speciaal voor ons hadden de Thai er een bordje patat bij gezet, haha! Te erg.

Maandag

Van het eten op maandagavond heb ik geen foto gemaakt, ik at namelijk mijn maaltijd in het vliegtuig! Op 02.00 uur plaatselijke tijd vlogen we richting Amsterdam dus voor mij at ik midden in de nacht mijn avondeten, ook wel gek. We konden kiezen tussen noedels met kalkoen of gebakken rijst met zeefruit. Aangezien de noedels al op waren voordat de stewardessen bij mij waren aangekomen, was de ‘keuze’ dus snel gemaakt. Het vliegtuigvoer van China Airlines is me best bevallen deze week!

Dinsdag

McDonald's

Bij Tim en mij is het een soort van traditie om McDonald’s te eten als we terugkomen van een reis. Hoewel Tim natuurlijk niet weg is geweest was hij van mening dat we alsnog McDonald’s zouden moeten eten en ik had daar ook best zin in. Dus nadat we Senna hadden opgehaald van de kennel reden we langs de McDrive voor een BigMac menu. We vroegen om een menu zonder fritessaus maar in plaats daarvan kregen we de BigMac’s zonder saus, duh… Het smaakte alsnog wel overigens.

Woensdag

Spaghetti bolognese

Woensdag moest ik er toch echt weer zelf aan geloven om te koken en ik had er gelukkig ook wel weer zin in. Paleo-proof want na al die rijst en noedels van de afgelopen week had ik wel weer zin in een overload aan groenten. Ik maakte spaghetti van koolraap maakte daar een bolognesesaus bij. Erg lekker en misschien vind ik koolraap nog wel een betere vervanger voor spaghetti dan courgette. Ik zal het recept voor dit gerecht nog publiceren binnenkort, het is namelijk ideaal om aan je dagelijkse groente-inname te voldoen. 

Donderdag

Zoete aardappelnacho's

Ik besloot een keer te experimenteren met iets dat we heel erg lekker vinden maar dat helaas niet zo gezond is: nacho’s. Ik maakte de nacho’s van zoete aardappel, liet de zure room en de kaas achterwege maar maakte wel een verse tomatensalsa en guacamole. Omdat je niet alles tegelijk in de oven doet zoals je bij normale nacho’s doet, smaakt dit op de andere manier veel verser. Echt een aanrader wanneer je wel erg lekker wilt eten en het idee wilt hebben dat je aan het snacken bent, maar niet de koolhydraten en vetten naar binnen wilt krijgen. Recept volgt nog.

Vrijdag

Flammkuchen

Vrijdag had ik even geen zin om te koken. Ik werkte de hele dag hard en had zin om het weekend gezellig en op een leuke manier in te luiden. Toevallig werden ’s middags de nieuwe Flammküchen van Dr. Oetker bezorgd en dus aten we deze als avondeten, gepaard met een glaasje wijn. Goed begin van het weekend!

Zaterdag

Spaghetti carbonara

Een poosje geleden maakte ik al een keer echte Pasta Carbonara (dus zonder roomsaus, champignons en al die ongein) maar op een of andere magische wijze waren de foto’s hiervan verdwenen. Omdat ik het recept per se met jullie wilde delen en omdat we het allebei een erg lekker gerecht vonden, maakte ik het gisteren nog maar een keer. Geen straf hoor, want jum wat is zo’n simpele pasta toch lekker. Groot pluspunt van dit gerecht is dat het supersnel klaar is en je dus zo aan tafel kunt. Zoals beloofd volgt het recept binnenkort.

Vandaag werk ik voor het eerst weer een volledige dienst in het hotel sinds mijn operatie begin juni, best spannend! Ik draai een avonddienst op het werk en normaliter zou ik daar eten maar ik heb besloten een lekkere maaltijdsalade mee te nemen. Heb wel weer genoeg van dat ‘ongezonde’ eten.

Vanaf morgen gaan we dan ook weer strict aan Paleo, in ieder geval tot en met woensdag want donderdag neem ik deel aan een restauranttour in Amsterdam en vrijdag en zaterdag spenderen Tim en ik in Zaandam en Amsterdam voor een weekendje samen. Er is voor vrijdag al een tafel gereserveerd bij Mercat, ons favoriete restaurant, dus daar gaan we heerlijk genieten van tapas en andere lekkernijen. Ik kijk er nu al naar uit!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Ben benieuwd naar die Flammkuchen!

 2. MySimplySpecial says:

  Pasta Carbonara blijft lekker! Met en zonder champignons ;-)

 3. Maaltijd van donderdag klinkt erg goed!

 4. Jum, ik zie al weer een hoop lekkere recepten in het vooruitzicht!

 5. Thefoodiary says:

  Gevarieerd weekje! Ik heb echt nog nooit koolraap op dus kan me echt geen voorstelling maken van de paste, ziet er wel erg lekker uit!

 6. Rebecca says:

  Oh lekker! Ik kijk uit naar je recept voor de pasta carbonara. Ik heb het laatst eens gemaakt en toen heb ik toch iets verkeerd gedaan, want ik kreeg het roerei effect. Binnenkort maar weer een nieuwe poging!

 7. Roxanne says:

  ohhh echte pasta carbonara, zo lekker! Maar die koolraap ziet er ook echt lekker uit. Goede week aan maaltijden zo te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close