Sab’s Eetoverzicht week 21/2017

Genieten jullie ook zo van het mooie weer? Wij wel! As we speak zit ik lekker in de tuin te genieten van de zon en vanavond vier ik mijn verjaardag en de lancering van het Reishonger kookboek bij restaurant de Hangar in Teuge. Beetje verlaat weliswaar, maar alles is vertraagd door de geboorte van Vic. En misschien is het maar goed ook, op mijn verjaardag was het lang niet zulk mooi weer als het vandaag is. Heerlijk dus! Afgelopen week was de officiële echte starte van mijn #fitfoodmom challenge zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen. Veel lichte maaltijden op de planning dus, maar gelukkig heb ik ook niet echt ergens anders zin in met dit mooie weer. De barbecue heeft hier wel veelvuldig aangestaan afgelopen week, daar hadden we dan ook beide echt veel zin in. Kijk je mee naar een nieuw, zonnig Sab’s Eetoverzicht?

bavette

Zondag

Van BBQuality kregen we een heerlijk proefpakket thuisgestuurd met een prachtige sparerib en bavette. Reden genoeg voor ons om direct de barbecue aan de zetten. We aten het vlees (ik vertel binnenkort hoe je beide soorten op de bbq bereidt) met wat frietjes uit de Airfryer en salade.

carpaccio

Maandag

Het was mijn bedoeling om maandag carpacciowraps te maken maar uiteindelijk bleek dat ik niet genoeg wraps meer had, fail! Wat er op het bord belandde was één carpacciowrap per persoon en een kleine carpaccio’salade’ erbij. Een lichte maaltijd dus, maar dat was prima zo vlak voor de CrossFit workout die avond.

pasta 1

Dinsdag

Als foodpost kreeg ik vorige week bijna 2,5kg aan verse scholfilet dus het was logisch dat ik dit op de eetplanning zette voor deze week. Het recept voor deze pasta met groene groenten, scholfilet en chorizokruim ga ik nog met jullie delen. Vond het zeer geslaagd namelijk, ook om koud te eten als lunch de volgende dag.

pizza 1

Woensdag

Pizzatime maar dan wel een stukje gezonder. Ik kocht bij Albert Heijn de groente pizzabodems van Magioni, deze bestaan voor 60% uit groenten (en de rest uit bloem, eieren etc.). In de vriezer heb ik de bloemkoolbodem nog liggen, woensdag aten we de bodem met courgette. Ik belegde de pizzabodem na het bakken met buffelmozzarella, parmaham, zongedroogde tomaatjes en rucola. Vond het héérlijk. Zowel Tim als ik hadden beiden niet door dat we een pizza op basis van groenten aten. Top!

couscoussalade

Donderdag

Hemelvaartsdag besteedden wij lekker thuis, Tim had lang weekend en we hebben het er echt even van genomen. Voor het avondeten donderdag deed ik niet al te moeilijk, het was ineens zo warm buiten! Ik maakte couscoussalade met Marokkaanse kip. Het recept voor deze maaltijdsalade ga ik nog delen, viel erg in de smaak namelijk.

bbq1

Vrijdag

Vrijdag ging de barbecue voor de tweede keer deze week aan. Ik ben eerst wezen trainen en nadat Vic op bed lag staken we hem aan. Laat eten dus maar dat is met het warme weer alleen maar welkom wat mij betreft. We hebben lekker lang getafeld, heerlijk zo! Bij de barbecue hadden we Turks brood en ik maakte een groene groenten Caprese met basilicumdressing, erg lekker – het recept hiervan komt binnenkort online. Bij de Turkse slager op het plein had ik wat vlees gehaald. Köfte, lamsspiesjes en hamburgers.

bbq2

Zaterdag

En in het kader van ‘je weet nooit hoelang de zomer hier duurt’ staken we gisteren gewoon de barbecue weer aan. Tobias en Vivian schoven gezellig aan. ’s Ochtends hadden we vlees op de markt gehaald bij diverse slagers en zelf zette ik meloen met ham, rood fruitsalade, tortillachips met verse guacamole en Caprese salade op tafel. Genieten!

Hopelijk zet de trend van het zomerse weer zich aankomende week nog een beetje voort. Vanavond mijn verjaardagsdiner bij de Hangar dus en de rest van de week hebben we eigenlijk geen bijzondere plannen. Vrij rustig dus.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Britt says:

  Haha wij hebben precies dezelfde instelling, ‘je weet maar nooit hoelang de zomer nog duurt’, het lekkere weer kan zo ophouden dus ik zou maar lekker genieten van de bbq’s, nu mag het!

 2. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! En geniet ervan vandaag!

 3. Michael Hickey says:

  Awesome, Saturday’s meal is my favourite :)

 4. Rachel says:

  Wat een heerlijke recepten weer allemaal zeg! Op pizza zeg ik nooit nee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close