Viv’s Eetoverzicht #43-2022

Vroeger, bij mijn ouders thuis, aten we regelmatig een frietje. Bakten we gewoon thuis hoor, en ik kan me nog goed herinneren dat het vechten was om de fles Madsauce. Heer-lijk, een frietje op zijn tijd maar sinds ik op mezelf woon haal ik het echt zelden. Een frietpan wil ik niet in huis hebben dus als we het zelf maken dan doen we dat met ovenfriet. Maar misschien smaakt dat frietje dat we dan soms toch eens halen misschien wel éxtra lekker. En afgelopen week was het weer zover, hoog tijd voor een bezoekje aan de frietboer. Genieten hoor. Voor de rest van de week was het flink Hollands wat er gepland stond. Ik geloof dat ik wat dat betreft in een flow kan zitten; ineens gaan er dan achter mekaar Hollandse gerechten op mijn planning. En de week erna weer. Gelukkig ook nog wat pasta hier en daar ;-)

Eetoverzicht Vivian week43 1

Zondag

Vlakbij ons huis zit een Italiaans winkeltje waar dus ook verse ravioli wordt verkocht. Nooit geweten want ik was nog nooit dat winkeltje binnengestapt. Maar toen ik erachter kwam ben ik natuurlijk gelijk even langsgegaan voor een portie ricotta/spinazie ravioli. Ik maakte er zelf een tomaten/aubergine/parmezaan prutje bij maar eigenlijk had ik dit gewoon met een beetje boter klaar moeten maken want die ravioli was héél lekker. Daar had niet veel bij gehoeven. Binnenkort nog maar eens overdoen!

Eetoverzicht Vivian week43 2

Maandag & Dinsdag

Ik maakte maandag een stoofpotje met aardappel, kikkererwten, tomaat, aubergine en topte de boel af met wat gezouten pinda’s. Echt een hap voor winters weer. Gelukkig was het 19 graden buiten…

Eetoverzicht Vivian week43 3

Woensdag

Een lekker AVG-tje. Vond het wel weer een goed idee. Ik hield het simpel met gekruide mini-krieltjes die we opbakten, sperzieboontjes en we maakten er een gehaktbal bij. Mán wat zijn gehaktballen bij een hap als dit toch een goed idee.

Eetoverzicht Vivian week43 4

Donderdag

Wederom aardig Hollands dit. Een ovenschotel die bestaat uit (kerrie)bloemkool, gehakt, aardappelpuree en een hele dikke laag kaas. Lekker makkelijk om te maken dus ik had niet veel werk voordat ik het in de oven schoof.

Eetoverzicht Vivian week43 5

Vrijdag

Ja! Daar is ‘ie, m’n frietje. Er hoorde ook nog een frikandel speciaal bij. Genieten dit hoor.

Eetoverzicht Vivian week43 6

Zaterdag

Ik maakte gisteren onze ‘simpele pasta’. Het is er eentje waar gebakken ham in zit, Tomato Frito en verder veel kaas. Daarom ook wel de ham/kaas pasta. Ik denk wel één van onze favo klassiekers dit.

Voor de komende week heb ik nog niets bedacht. Moet ik wel even gaan doen want de mannen verzorgen deze week weer de boodschappen en dat lijstje moet wel van mij komen. Team weekmenu regelt het wel weer!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close