Sab’s Eetoverzicht #43-2022

Jawel hoor, het eerste kerstgerecht stond hier op tafel afgelopen week – ik ben officieel gestart met het koken voor december. Wat een straf weer. Maar buiten het eerste kerstgerecht kwam er ook weer heerlijk Aziatisch eten op tafel, aten we restjes, schoven we op verzoek van Cody pizza’s in de oven… Dus al met al was het toch eigenlijk een hele normale eetweek.

zondg

Zondag

We hadden nog restjes Chinees in de koelkast staan dus die warmden we op. Het ziet er bij het opwarmen altijd wat minder appetijtelijk uit, maar het smaakte nog prima.

maandag 3

Maandag

Ik dook maandag al de keuken in voor kookdag nummer 1 van de week en voor het avondeten hoefde ik dus alleen nog maar het een en ander op te warmen. We hadden zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli en broodjes bapao met BBQ pork. Beide recepten komen in november online. Zo op de foto ziet het er niet meer uit, maar neem van mij aan dat het erg lekker was allebei.

dinsdag 4

Dinsdag

En daar was dan het eerste kerstgerecht! Ik maakte een heerlijke vegetarische filodeegstrudel; het recept daarvan komt eind november voor jullie op de blog. Wij vonden het allemaal erg lekker en het is een leuk hoofdgerecht voor het kerstdiner. Wij aten er een eenvoudige salade bij.

woensdag 4

Woensdag

Voor een samenwerking maakte ik krokante kippendijen met gepofte knoflook, het recept komt binnenkort op Instagram. Erg lekker! Ik maakte er een traybake van krieltjes, zoete aardappel en diverse andere groenten bij.

donderdag 3

Donderdag

Vic ging een nachtje uit logeren dus we aten met zijn drietjes en lieten Cody kiezen wat het ging worden ’s avonds. Hij had zin in pizza, dus zo gezegd zo gedaan! Vic ging ondertussen naar McDonald’s, dus die had het alles behalve slecht voor elkaar.

vrijdag 4

Vrijdag

Het avondeten dat ik voor de donderdag had gepland schoof ik door naar vrijdag. Ik maakte gevulde paprika’s en courgette uit de oven met zo’n zak van HAK die ik nog had staan en een restje oude kaas. Erbij maakte ik een kruidendipje van (haver)crème fraîche en stopte ik een brood in de oven. Makkelijk maar lekker maaltje.

zaterdag 3

Zaterdag

Voor het eerst in héle lange tijd waren we zaterdag weer eens op de markt te vinden. We hadden thuis nog ‘ronde patatjes’ in de vriezer liggen en doperwtjes met worteltjes en besloten op de markt er iets bij te halen. Dit werd uiteindelijk een stop bij de poelier voor piri piri kluifjes en kip ‘spareribs’.

Aankomend weekend is mijn liefste kleine man jarig dus zaterdag eten we sowieso iets waar hij zin in heeft. Verder wordt het een redelijk normale week. Mijn twee kookdagen zijn op dinsdag en donderdag dus ik kan helaas niet al teveel in het vooruit koken. Ik sta dus, net als ieder ander, aankomende week vooral ’s avonds ook nog te koken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Die havercreme fraiche is echt niet te hachelen. Misdadig vies!

    1. Sabine Author says:

      Hahah nou, dat vond ik ook. Maaaaarrr: met een flinke lepel citroensap, knoflook en verse kruiden vond ik het een stuk beter te doen. Alsnog niet voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close