Viv’s Eetoverzicht week #7-2020

Het is de afgelopen week weer príma gelukt om volgens een vooraf gemaakte eetplanning te eten. Maandagavond haalde ik alle boodschappen in huis – lekker op tijd – en vervolgens heb ik de rest van de week niet meer over hoeven nadenken over ‘wat gaan we vanavond nou toch eens eten’. Dat last minute gedoe in de supermarkt trek ik maar slecht, dus van tevoren even organiseren wat het gaat worden de komende week past mij prima. Overigens wissel ik soms wel eens van gepland gerecht als blijkt dat ik toch meer zin heb om wel, of juist niet uitgebreid te koken (of als blijkt dat ik gewoon meer zin heb in pizza dan in pompoenlasagne, je snapt het). In ieder geval; de planning stond vol met fijne gerechten dus ik heb iedere avond lekker gekookt, maar vooral ook lekker gegeten.

Eetoverzicht Vivian week7 1

Zondag

Ik vond dit een hele goede afsluiter van het weekend. Een pasta die in de basis eigenlijk best simpel is met alleen wat olijfolie, knoflook en een beetje basilicum. Ik vulde het nog aan met geroosterde pijnboompitjes, serranoham en parmezaanse kaas. Heerlijk, veel te veel van gegeten.

Eetoverzicht Vivian week7 2

Maandag

Je ziet dit regelmatig in mijn eetoverzichten terugkomen, maar ik probeer er wel iedere keer een andere variant van te maken. Pizza uit de pan, deze keer met tomatensaus, mozzarella, gegrilde aubergine en paprika uit de oven en nog wat plakjes verse tomaat. Zo simpel en zo lekker, ik ben er fan van.

Eetoverzicht Vivian week7 3

Dinsdag

Een gerecht als dit heeft altijd wat meer bereidingstijd nodig en dat heeft voornamelijk met de zelfgemaakte tomatensaus te maken. Ik koop zelden een pot of fles met saus, maar heb altijd blikken tomatenblokjes in huis die de basis zijn voor een lekkere tomatensaus. Daarbij heeft zo’n saus ook wat tijd nodig zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Hoe dan ook, dinsdagavond nam ik er de tijd voor om deze vegetarische pompoenlasagne te maken. Lekker!

Eetoverzicht Vivian week7 4

Woensdag

Ik maakte laatst een gnocchi salade en vaak haal ik wanneer ik boodschappen doe, meerdere verpakkingen van iets in huis. Pasta, couscous, rijst. Ik zorg dat de voorraadpotten die we hebben ermee gevuld zijn. Nu gaat dat niet echt met gnocchi denk ik maar ik had dus nog wat op voorraad ;-) Woensdagavond maakte ik daar een gerecht mee naar een recept van Sab. Paste ik wel iets aan want ik vond komkommer iets te fris dus dat verving ik met courgette, en de garnalen liet ik weg. Super smaakvol door de pesto.

Eetoverzicht Vivian week7 5

Donderdag

Donderdag bleek dat ik een rekenfoutje had gemaakt tijdens het boodschappen doen want ik had veel gerechten met courgette ingepland, maar ik kwam er voor dit gerecht dus eentje tekort. En aangezien het de basis is van het recept, kookte ik alleen voor mezelf. Ik maakte namelijk courgetti (en dat is al gauw 1 courgette per persoon) met avocadopesto en tomaatjes. Overigens ook een recept van Sab, maar wederom iets aangepast. De kipgehakballetjes vond ik even te veel werk dus die liet ik weg, daarvoor in de plaats de cherrytomaatjes.

Eetoverzicht Vivian week7 6

Vrijdag

Ik had vrijdag een lekker OMF-dagje en kookte er flink op los. Ik maakte meerdere gerechten en besloot dat dat eerst op moest voordat ik weer iets anders zou maken. Dus we aten vrijdag én zaterdag een gerecht dat ik voor OMF maakte. Hierboven zie je een goedgevulde pastasalade, met o.a. gebakken groene groenten en de rest lees je binnenkort online ;-)

Eetoverzicht Vivian week7 7

Zaterdag

Ook goed gelukt deze ‘aardappelsalade’. Ik at er vluchtig een bordje van want we hadden een druk avondje gisteren.

Ik heb nog geen idee wat het vanavond gaat worden, gaan we later bekijken. Maar omdat ik verschillende lades en kasten met voorraad heb uitgezocht gisteren, heb ik al wel een paar ideeën voor de komende week.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close