Viv’s Eetoverzicht #38-2021

Wij hebben deze week meerdere dagen van sommige gerechten kunnen eten en dat is toch zo ideaal jongens. Het is niet zo dat ik het zo plan – oké, soms wel maar deze week niet – maar het komt dan toch altijd wel lekker uit. Met een drukke werkweek, flesjes die aan de allerliefste baby gegeven moeten worden en ja, ook nog een huishouden, komt het sommigen van jullie misschien wel bekend voor dat het handig is dat je het koken even kan skippen. Dat gebeurde hier dus een paar keer. Verder kookte ik de meeste gerechten van de planning die ik gemaakt had, en hebben we er nu nog een paar tegoed omdat ik dus alles wel in huis had voor een kooksessie iedere dag. Gisteren sloot ik de week af met een portie nacho’s op een klein feestje hier in Deventer.

Eetoverzicht Vivian week38 1

Zondag

Dit deed Tobias denken aan Costa Rica, en mij ook eigenlijk wel. Dat komt door de salade die erop zit, dat is een mix van rode ui, komkommer, koriander, rode peper en limoen. Ik snij hiervoor dan een ui en denk dan; als ik maar niet teveel ui proef want daar ben ik niet zo’n fan van. En dat valt dus helemaal weg. Heel lekker fris, met pittige kip en avocado op een tortilla.

Eetoverzicht Vivian week38 2

Maandag

Ik kwam thuis en Tobias had al gegeten gaf hij aan. Wat precies weet ik niet maar ik denk dat hij wat in elkaar geflanst heeft. Ik wilde toen eigenlijk gaan maken wat ik ook had bedacht, maar dat zou veel te veel zijn dus ik maakte een poké bowl voor mezelf. Volgestopt met gerookte kip, mango, radijsjes, komkommer, avocado, gebakken ui, sojasaus en chilisaus.

Eetoverzicht Vivian week38 3

Dinsdag & Woensdag

Het gaat bij een pastasalade vaak mis (of goed, het is maar net hoe je het bekijkt) bij de hoeveelheid pasta die ik kook. De inhoud die ik er vervolgens nog bij stop pas ik daar namelijk op aan. En dan heb ik vaak een grote hoeveelheid waardoor er meerdere dagen van te eten valt. Soms de volgende dag als lunch, soms als avondeten. Het was deze keer het laatste, en dat was zoals gezegd ideaal. Ik ben woensdagavond namelijk gaan sporten en kon hierdoor dus even snel schakelen. De salade vulde ik met cottage cheese, veel avocado, gerookte kip, komkommer, rucola en een mosterd/dille dressing.

Eetoverzicht Vivian week38 4

Donderdag & Vrijdag

Ik maakte donderdagavond een moussaka. Ik kon ook voor iets anders kiezen maar ik wist dat het vrijdag wel eens handig kon zijn als we makkelijk konden eten. Vrijdag is bij ons meestal een rommelige drukke dag en dan komt het goed uit als we zo iets in de oven kunnen schuiven. Moussaka dus, en zoals je ziet viel hij een beetje uit elkaar maar de smaak was er niet minder om :-)

Eetoverzicht Vivian week38 5

Zaterdag

Ja! Het was gezellig gisteren op het feestje waar ik was. En er waren een paar opties voor het avondeten waaronder deze nacho’s. En ik ben vaak als er nacho’s op het menu staan, nogal snel om. Dan moeten die het gewoon worden. Et voilà. Besteld en gegeten. Het was veel! En lekker.

Ik ben een beetje zoekende naar een vast moment in de week voor het boodschappen doen en dat lukt me eigenlijk totaal niet. Maar, de afgelopen twee weken deed ik de boodschappen op vrijdagmiddag/avond dus alles is alweer in huis voor de komende week. Wat het gaat worden vanavond weet ik nog niet, we zien wel even hoe de dag loopt!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close