Viv’s Eetoverzicht #44-2021

Ik kookte uitgebreid, ik kookte met left-overs, ik kookte makkelijk en er werd voor me gekookt. Zo zag onze eetweek er ongeveer uit. Zondag kookte ik lekker veel want we kregen veel eters. Gezellig! En daarom wilde ik niet te lang in de keuken staan wanneer ze er zouden zijn; dus bereidde ik alles flink voor. Zo’n dag zorgt ook altijd wel voor wat kliekjes en kliekjesdagen inlassen, daar worden we steeds beter in. Ik kan soms voor een hele week boodschappen doen en dan net iets teveel halen omdat er eigenlijk nog wel een kliekjesdag tussendoor komt. Voor de rest was het een mix aan recepten die bij mij wel vaker voorkomen. Dit was ‘m, onze eetweek!

Eetoverzicht Vivian week44 1

Eetoverzicht Vivian week44 2

Eetoverzicht Vivian week44 3

Zondag

Ik kookte voor zes personen en besloot om weer eens pulled pork te maken. Dat was alweer een tijdje geleden en dit blijft een favoriet voor velen. De pan zette ik ’s morgens om 9 uur al aan. Erbij maakte ik een frisse salade van komkommer, ui, koriander, rode peper en limoen. Dit kon op een wrap met nog wat barbecuesaus en eventueel ook nog wat versgemaakte guacamole. Verder nog een schaal nacho’s met die guacamole en zure room. Ik maakte er ook twee salades bij; eentje met verse tonijn en wasabidressing, en eentje met knoflookgamba’s en soyamayo-dressing. Na een gouwe ouwe; NY cheesecake. Zonder franjes, lekker basic. Zó goed.

Eetoverzicht Vivian week44 4

Maandag

Er was nog wat pulled pork over en ik had ook nog veel kleine wraps. Er was nog wat van de frisse salade en ook van de soyamayo-dressing had ik een voorraadje gemaakt. Alles bij elkaar; maaltijd voor maandagavond :-)

Eetoverzicht Vivian week44 5

Dinsdag & Woensdag

Ik bakte verschillende groenten op en maakte hier samen met een tapenade en wat olijven een Mediterraanse pastasalade van. Was een lekkere maaltijd! En eentje waar we twee dagen van konden eten.

Eetoverzicht Vivian week44 6

Donderdag

Het is súpersimpel deze gezonde hap, en echt wel favoriet bij ons. Ik heb altijd wel blikken tomatenblokjes in huis omdat ik hier vaak een pastasaus mee maak. Zo’n ingrediënt dat ik altijd meeneem als ik boodschappen doe. En wraps eigenlijk ook wel omdat Tobias daar vaak mee luncht. Hoe dan ook, in combinatie met geitenkaas, kappertjes en rucola maak je er deze makkelijke pizza’s uit de pan van. En daar eet ik er dan twee van. Is zo klaar, en de lichte en gezonde versie van een pizza. Kan overigens met veel meer andere toppings dan dit natuurlijk, maar wij vinden deze erg lekker.

Eetoverzicht Vivian week44 7

Vrijdag

Ik at vrijdagavond alleen, zoals wel vaker, en dan moet ik vaak oppassen om niet vergeten te eten. Ik was deze keer namelijk druk met het maken van hapjes voor Louie (verschillende groenten schoonmaken, snijden, stomen, pureren en invriezen) en dan is het ineens al 20u. Ik heb momenteel veel verschillende soorten soepen in huis (jawel, de makkelijke variant uit een zak omdat dat gewoon áltijd lekker is om in huis te hebben met die koude dagen – die we stiekem al hebben gehad), dus ik trok een mosterdsoepje open. Met een ciabatta met pesto-hummus.

Eetoverzicht Vivian week44 8

Zaterdag

Gisteren at ik met een (flink) aantal anderen bij vrienden stamppot rauwe andijvie met worst. Heerlijk maaltje!

Voor de komende week moet ik nog even aan de slag. Vanavond in ieder geval een lekkere pasta denk ik.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close