Sab’s Eetoverzicht #38-2021

De afgelopen week stond in het teken van gemak. Ik was drie avonden alleen met de jongens omdat Tim een beurs had van zijn werk en daardoor steeds laat thuis was. Daarbij moest ik zelf nog een ritje maken naar Hoofddorp en via Utrecht weer terug dus ja, ik heb het mezelf niet al te moeilijk gemaakt afgelopen week. En dat was een bijzonder goede keuze!

zondag 3

Zondag

We begonnen de eetweek lekker met pizza, daar hadden we allemaal zin in. En aangezien het al een hele poos geleden was dat we hadden besteld, besloten we dat vorige week te doen. Tim en ik deelden een 40cm pizza, maar die kregen we niet helemaal op.

maandag 3

Maandag

Een typisch maandagmaaltje: van alles bij elkaar gescharreld! Vanuit Italië hadden we nog een stuk gedroogde ham en een potje met cacio e pepe-saus liggen en dat besloot ik te combineren met diverse restjes pasta in huis en een zak gegrilde groenten uit de vriezer. Toch fijn als je altijd wel iets in huis hebt waar je wat mee kunt!

dinsdag 3

Dinsdag

Dinsdag kookte ik een recept van Culinessa; ik maakte haar Surinaamse witte bonen in tomatensaus. Door het oorspronkelijke gerecht gaat rookworst, maar ik koos voor vegetarische rookworst. Vond ik niet een heel groot succes moet ik zeggen, dus de volgende keer kies ik voor echt vlees óf ik ga nog even op zoek naar een lekkerdere vegetarische worst. Het was wel een lekker makkelijke maaltijd en de kindjes aten het ook goed.

woensdag 3

Woensdag

Het avondeten van woensdag was ook simpel, maar wel heel lekker! Ik marineerde overdag al zalm in misodressing en die hoefde ’s avonds alleen nog maar eventjes in de oven. Erbij hadden we rijstnoedels met tahinsaus, bosui en taugé. Vic en Cody streden met zijn tweeën om de zalm, ze vonden het zó lekker – haha! Gelukkig hadden zij ook een flinke moot te verdelen.

donderdag 3

Donderdag

Donderdag hoefde ik gelukkig niet te koken en dat is toch wel heel fijn op een avond waarop ik allebei de jongens op verschillende adressen moet ophalen en ook Senna nog moet uitlaten. Ik schoof deze Kip Parmezaan pastaschotel in de oven. Het recept hiervan komt binnenkort nog online.

vrijdag 3

Vrijdag

Tim at vrijdag helemaal niet thuis dus ik koos voor een wereldgerecht wat hij niet kan eten: Kip Siam! Ik wil dit gerecht binnenkort zonder pakje maken, maar daarvoor moest ik het eerst het pakjesgerecht maken natuurlijk. Ik moet zeggen: in mijn hoofd was dit gerecht vroeger veel lekkerder? Nu vond ik het vooral erg smakeloos.

zaterdag 1 1

zaterdag 2 1

Zaterdag

Het was de bedoeling om kliekjes te eten gisteren maar de restjes die we hadden staan waren niet zo heel lekker (meer). In plaats daarvan bestelden we eten en dit deden we voor het eerst bij Su for us waar we loaded fries met kaas, caribische saus(?) en pulled pork bestelden, bami/nasi met kip en een overheerlijke roti-rol. Dikke aanrader!

Aankomende week eet ik vooral veel buiten de deur; ik ga namelijk heerlijk even een paar daagjes met mezelf weg. Donderdagochtend rijd ik naar Friesland en ik kom ‘pas’ zaterdag aan het einde van de dag weer terug. Ik verblijf in Dokkum en ik hoorde al dat er zaterdag een foodfestival is, dus ik ga daar eens lekker eten. Vandaag heb ik een kleine kookdag op kantoor en daar kan ik sowieso iets van meenemen voor het avondeten. Dus eigenlijk hoef ik maar over twee avonden na te denken; dat moet toch te doen zijn!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close