Sab’s Eetoverzicht #47-2023

Eetoverzicht nummer 47 alweer van dit jaar! Nog een paar weekjes en we zijn toe aan de allerlaatste, wooow.

Mijn afgelopen week was echt aanmodderen. Ik was de hele week nog ziek van de longontsteking dus ik heb het mezelf vooral heel makkelijk gemaakt. Kliekjes hier, verspakket daar… De jongens waren t/m woensdag wel bij mij, dus voor hen wilde ik nog wel enigszins fatsoenlijke dingen op tafel zetten, maar culinaire hoogstandjes waren het alles behalve deze week.

IMG 0973

Zaterdag

Een heel simpel pastagerecht was wat er zaterdag op tafel kwam. Ziet er niet smaakvol uit, maar gelukkig was dat het wel. Fusilli met gekruid kipgehakt, veel knoflook, wat kruidenkaas extra vergine olijfolie.

IMG 1013

Zondag

De restjes van de pasta van zaterdag krikte ik zondag weer wat op. Ik voegde er wat restjes groenten uit de diepvries aan toe en wat gerookte zalm die echt op moest. Ziet er toch iets meer uit als een complete maaltijd zo he?

IMG 1022

Maandag

Ik had nog geen puf om boodschappen te doen maandag, dus kookte ik met wat er in huis was. Het werd uiteindelijk tomatenorzo met kipkluifjes uit de oven en kruiden-/knoflooksausje op basis van magere kwark.

IMG 1025

Dinsdag

Ovenschotels zijn gewoon niet te fotograferen. Waar het er in de ovenschaal nog redelijk uit zag, was het op mijn bord echt een niet aantrekkelijk prakje. Overigens vond ik deze bloemkool-ovenschotel, gemaakt met een verspakket van Plus, geen aanrader. Bijzonder weinig smaak en met de aanwijzingen op de verpakking krijg je de bloemkool bij lange na niet gaar.

IMG 1044

Woensdag

Woensdag is wisseldag en we zaten met zijn vijven aan tafel. Omdat ik nog altijd geen fut had om te koken en niet genoeg in huis had om een volwaardige maaltijd voor vijf mensen van te maken, bestelde ik Chinees. Maanden geleden at ik dat voor het laatst en stiekem had ik er ook best wel zin in.

IMG 1052

Donderdag

In een kommetje ziet de ovenschotel van dinsdag er toch al wat lekkerder uit hè? Hoewel de schotel niet per se in de smaak viel, was er nog wel genoeg van over. Weggooien doen we niet, dus ik warmde het restje voor mezelf op donderdag.

IMG 1080

Vrijdag

Ook vrijdag hoefde ik weinig aan het eten te doen. Er was nog een restje tomatenorzo en daar bakte ik een biefstukje bij. De biefstuk bracht ik trouwens op smaak met goede olijfolie, grof zout en balsamico waar zwarte knoflook aan toe is gevoegd. Die kocht ik vorige week in Rotterdam bij Magazijn Houtman & Menkveld. Zoooo lekker. Dikke tip die winkel trouwens. Het is een delicatessenzaak met fantástische kazen en ander lekkers.

Inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter. De antibiotica lijkt eindelijk aan te slaan en hoewel alles nog bergen energie kost, heb ik wel weer zin om dingen te doen. Ik heb gisteren zelfs weer twee recepten gemaakt voor OMF. Zo fijn!

Ik doe het nog wel even rustig aan deze week. Plan nog niet al teveel moetjes in, maximaal één afspraak per dag en ook met recepten koken doe ik het nog stapje voor stapje. Er staan echter wel wat dingen op de planning dus ik gok dat volgend eetoverzicht er iets florisanter uit ziet.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close