Sab’s Eetoverzicht #2-2024

Ik word helemaal blij als ik terugkijk op de eetweek van afgelopen week. We hebben zo gevarieerd en lekker gegeten! Dat is helemaal te danken aan de enorme hoeveelheid uren die ik weer in de keuken heb doorgebracht overigens.

En stiekem is dat hetgeen dat ik zo leuk vind aan januari. Weer even normaal, gezonde recepten maken, veel groenten eten, niet al te extravagant doen… Sowieso vind ik dat je met een klein beetje vaak al een heel eind komt, maar in deze eerste weken van het jaar heb ik dat nog veel meer. En daardoor komen er simpele, maar voedzame en lekkere maaltjes op tafel. Fijn!

IMG 1852

Zaterdag

Oeps, de foto is een beetje blurry geworden zie ik nu. En het prakje zelf is ook nogal ondefinieerbaar, maar het is een stamppotje! Van pompoen, zoete aardappel en broccoli wel te verstaan. Met feta, gekarameliseerde uien en walnoten. Heel lekker en een flinke dosis groenten in je mik dus.

IMG 1858

Zondag

Er kwam twee keer orzo op tafel deze week en de eerste keer was zondag. Ik maakte een Griekse orzo schotel met veel groenten en halloumi. Super simpel eenpansgerecht en makkelijk te maken. Perfect voor een zondag dus.

IMG 1864

Maandag

En de tweede keer Orzo volgde direct de dag erna. Wel weer een compleet ander gerecht: romige orzo met pesto en burrata. Het recept hiervan krijgen jullie binnenkort van me.

Erbij had ik een flinke had rucola met extra vergine olijfolie en balsamico met zwarte knoflook. Ik kon op de markt alleen een mega bak rucola krijgen, dus ik had de hele week flink wat over. Voor mij geen probleem, ik ben er dol op.

IMG 1877

Dinsdag

Omdat de jongens al dagenlang mijn ‘werkprakjes’ moesten eten, mochten ze op dinsdag zelf het avondeten bepalen. Uiteraard werden dat patatjes (uit de Airfryer), op mijn voorwaarde dat we er dan wel groenten en kip bij zouden eten en niet iets van een kroket ofzo. Dat was ok.

Op mijn bord ging er nog een flinke lepel zelfgemaakte appelmoes en een stoofpeertje bij. Dat stond nog in de koelkast en moest een keer op gemaakt worden.

IMG 1890

Woensdag

Eerder deze week maakte ik Melanzane (soort lasagne maar dan met aubergine) en dat ging woensdagavond op tafel. Erbij weer die rucola maar deze keer met tomaat en kaassnippers erdoor. Op deze avond kwam ik er ook achter dat ik écht niet aubergine kan vanwege het hoge histamine gehalte. Dus die groente moet ik toch echt gaan afschrijven, helaas.

IMG 1901

Donderdag

Ik kon kiezen uit twee curries die in mijn koelkast stonden en ging uiteindelijk voor de bloemkoolcurry met doperwten en cashews. Omdat ik niet heel veel trek had, at ik de curry gewoon zo. Zonder rijst of noedels erbij. Een bakkie groenten met cashewnoten dus eigenlijk – prima!

IMG 1910

Vrijdag

Weer compleet anders was het eten dat vrijdag op tafel kwam. Ik at vroeg omdat ik ’s avonds nog wegging en dus was er nog voldoende licht om te fotograferen – wooohoo. Wat een verschil maakt dat hè! Ik at gnocchi met veel gekarameliseerde ui, geraspte emmentaler en ik maakte het laatste restje rucola uit de koelkast op.

Aankomende week gaat eigenlijk net zo verlopen: veel uren in de keuken, veel fotograferen. De jongens zijn de komende 1,5 week bij mij omdat hun vader op vakantie is, dus het wordt wel nog iets meer jongleren als normaal. Maar daar gaan we vast wel uitkomen!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Selma says:

    Lekker en gezond bijna geen vlees. Vind dat knap .
    Geniet altijd zo erg van je eetoverzichten.

    1. Klopt ja, veel vegetarisch momenteel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close