Dit recept verscheen eerder in de OMF nieuwsbrief van juni 2023.




BigMac Smash Taco’s
Al een paar keer zag ik een ‘smash taco’ recept voorbij komen op Instagram en op YouTube. Zag er gruwelijk lekker uit en ik kon het niet laten om er een BigMac versie van te maken. Van alle BigMac-style recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, en dat zijn er behoorlijk wat, zijn deze taco's wel mijn ultieme favoriet.
Benodigdheden
- Koekenpan
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 8 mini wraps
- 8 plakjes Cheddar smeltkaas
- 4 augurken – fijngehakt
- 1 ui – fijngehakt
- 100 g ijsbergsla – fijngesneden
BigMac saus
- 3 el Heinz sandwichspread tuinkruiden of naturel
- 1 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 tl natuurazijn
- peper en zout
Instructies
- Meng het gehakt met peper en zout. Vorm 8 burgers van het gehaktmengsel en druk die op een de miniwraps.
- Verwarm een koekenpan en leg hierin steeds de wraps met de gehaktkant naar beneden. Bak 4 minuten op hoog vuur tot het gehakt bruin is en keer daarna de wrap om. De gehaktkant ligt nu boven.
- Leg een plakje Cheddar op het gehakt en laat de taco nog 1-2 minuten bakken.
- Roer alle ingrediënten voor de BigMac saus door elkaar.
- Schep zodra de BigMac smash taco uit de pan komt een lepel BigMac saus op de kaas en verdeel de augurk, ui en ijsbergsla er overheen.
- Serveer de taco's zo snel mogelijk.