Sab’s Eetoverzicht week 29/2019

Eerlijk gezegd heb ik over deze eetweek niet heel veel zinnigs te zeggen, hij was simpelweg niet heel spannend! Ik wist me goed aan de eetplanning te houden en kon er gedurende de week lekker losjes mee omgaan en af en toe wat gerechten verschuiven. Fijn! We trapten de week af met een gezellige pizzaparty met vrienden en sloten de week met zijn tweetjes af tijdens datenight. Van gisteren houden jullie de foto nog even tegoed, na een datenight duik ik niet meer achter de laptop om dit overzicht te maken dus vandaag is ‘ie een dagje korter, volgende week een dagje langer.

zondag 2

Zondag

Ken, Annemie en Nick kwamen gezellig langs vorige week zondag en we besloten een mini pizzaparty te houden. We hadden het vermoeden dat de jongens het wel leuk zouden vinden om een pizza te versieren en dus haalde ik pizzabodems en veel verschillende toppings in huis zodat we allemaal pizza’s konden maken. Komen die twee ovens in huis wel ernstig goed van pas hoor. De jongens vonden het versieren van de pizza inderdaad heel leuk al vonden ze het nóg leuker om alle toppings al te eten voordat ze de pizza opgingen, haha. Maar goed, bleek geslaagd! Ziet er ook gezellig uit zo op tafel vind je niet?

maandag 2

Maandag

Maandag was een dag die er niet zo uitzag als normaal. Tim en ik waren uiteindelijk allebei thuis en puf om te koken was er maandagavond alles behalve. Gelukkig hadden we nog méga veel restjes van het weekend, Tim had ook wat meegenomen naar huis vanaf een feestje, en dus hielden we heel onorthodox op maandagavond maar een snackdiner. Veel te veel dus alsnog ging de helft weer de koelkast in, maar ik hoefde in ieder geval niet de keuken in en we hoefden nergens over na te denken.

dinsdag 1

Dinsdag

Dinsdag stond ik wel zelf weer in de keuken hoor. Het was de bedoeling om deze pinda-noedelsoep te maken maar uiteindelijk had ik geen zin in gedoe en maakte ik met dezelfde ingrediënten iets heel anders. Dat bleek achteraf een mega hit te zijn dus ik heb gauw het recept genoteerd zodat ik het binnenkort nog een keer kan maken voor een kookvideo. Het werden uiteindelijk romige pindanoedels trouwens. Vic at er ook een heel bord van leeg, haha.

woensdag 2

Woensdag

Ik heb echt geen idee meer hoe ik erbij kwam maar ik bedacht me tijdens het maken van de eetplanning dat we wel weer eens Turkse pizza’s konden eten. Bij Albert Heijn bestel je tegenwoordig lekkere lahmacun van het merk Marhaba. Bevatten nauwelijks meuk, na 2 minuten in de oven zijn ze goed en warm en bovenal zijn ze echt heel erg lekker. Ik maakte er een ‘buffetje’ van door alle toppings los in bakjes op tafel te zetten zodat we allemaal onze eigen pizza konden maken. Ondanks dat de lahmacun licht pittig is at ook Vic er een halve van. Top dus!

donderdag 2

Donderdag

Dat onze eetplanning nooit heel strak is blijkt maar weer dat de gerechten die ik had gepland voor woensdag, donderdag en vrijdag gewoon onderling verwisseld werden. Hartstikke handig als alles zo’n beetje evenveel tijd kost om te maken en je gewoon alles in huis hebt. Donderdag aten we shakshuka die ik losjes baseerde op dit recept. In plaats van sucuk gebruikte ik salami, chorizo en cervelaat. Van alles hadden we nog restjes in huis dus dat besloot ik maar op te maken.

vrijdag 2

Vrijdag

In plaats van te koken vrijdag besloot ik alle restjes die we nog hadden liggen uit de koelkast te trekken, zonde om weg te gooien immers! We hadden nog wat van de pindanoedels van dinsdag, nog een Turkse pizza in aluminiumfolie liggen en we hadden ook nog wat shakshuka over. Ik warmde alles op in de oven of pan en zette het op tafel. We aten van alles wat dus maar de koelkast is weer een stukje leger, fijn!

En toen ineens werd het weer een snikhete week aankomende week. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn eetplanning daar niet per se ernstig op heb aangepast. Afgelopen week schoten me gedurende week een aantal gerechten te binnen die we wel zouden kunnen eten, dus die heb ik maar direct genoteerd. Handig, mijn eetplanning was dan ook al klaar voor het weekend en de boodschappen worden morgen al besteld. Of er tussentijds nog iets gaat veranderen vanwege het warme weer? Zou heel goed kunnen! Temperaturen van 30+ graden lenen zich er bij mij niet per se voor om uitgebreid te koken, helemaal niet op dagen dat ik al video’s heb gefilmd voor OMF. Enfin, geniet van deze zomerse week!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Maaltijden recept says:

    I enjoy eating such a meal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close