Sab’s Eetoverzicht week 09/2018

In tegenstelling tot Sab’s eetoverzicht van vorige week word ik een stúk blijer van die van afgelopen week. Ik heb mijn mojo geloof ik weer een beetje terug en zat knettervol inspiratie. We hebben dan ook bijna (lees: BIJNA!) iedere dag wel iets gegeten dat ik heb kunnen gebruiken voor OMF. En zeg nou zelf: hoe gelukzalig is het dat het weer langer licht is ’s avonds?! Wij foodbloggers worden daar altijd euforisch van want het betekent dat ik niet langer meer overdag hoef te koken maar gewoon ’s avonds mijn bordje kan opscheppen, kan fotograferen en daarna direct kan eten. Zalig, ik geniet er weer met volle teugen van. Goed, omdat het een flinke OMF week was biedt dit eetoverzicht hopelijk ook weer wat inspiratie voor jullie. Dat werd op zich wel weer een keer tijd, niet waar?

zondagsmaaltje

Zondag

Vorige week hadden we een aantal van onze nieuwe buren uitgenodigd voor een kennismaking en borrel. Het was de bedoeling om ’s avonds de slowcooker aan te zetten, maar uiteindelijk was er zoveel over van de borrel dat we dit maar besloten te eten als avondeten. Wel hadden we beide enorm veel zin in de geplande patatjes dus de Airfryer werd nog wel even aangeslingerd. Friet met mayo, mad sauce en toastjes met verschillende smeerseltjes. Dat moet een zondag zijn…

kip stroganoff

Maandag

Maandag ging dan wel de slowcooker aan en maakte ik Kip Stroganoff waarvan het recept deze week online komt. In eerste instantie was het de bedoeling dat we er patat bij zouden eten, maar omdat we dit zondag al hadden gehad werd het pasta. Altijd goed.

risotto

Dinsdag

Ik word zo gelukkig als ik naar mijn bordje van dinsdag kijk, het was namelijk zo lekker! Ik maakte sinds hele lange tijd weer eens risotto en daarbij groente groenten die deels gekookt en deels gegrild waren. Onwijs lekker en ook Tim en Vic waren erover te spreken. Fijn, weer even een flinke berg groen op mijn bord.

kippendijen uit de oven

Woensdag

Het eten van woensdag ziet er een beetje lullig uit zo maar qua smaak was dit echt niet geval. Alles liep even een beetje in de soep want ik had iets heel anders gepland, maar gelukkig hebben we alsnog lekker gegeten. Ik maakte kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella (recept volgt) erbij maakte ik bloemkoolpuree met een restje Boursin erdoor dat we nog hadden staan en voor het gemak kookte ik ook het restantje tuinerwtjes uit de vriezer op. Jum!

courghetti

Donderdag

De kleur groen domineert wel een beetje op onze borden deze week he? Onze maaltijd van donderdag was namelijk ook über groen maar wederom erg lekker. Ik maakte courghetti, ook dat was al enorm lang geleden, met avocadopesto en kipgehaktballetjes. Recept volgt begin april, dan vind ik het iets beter weer hiervoor, haha.

pasta

Vrijdag

Op het laatste moment hadden Tim en ik totaal geen zin in het eten dat eigenlijk op de planning stond vrijdag. Dat gebeurt wel vaker, haha. Gelukkig had ik nog wel wat in huis om iets anders te fabriceren. Ik maakte tortellini met spekjes, rundertartaar, frito en ui. Erbij een flinke berg rucola want dat vind ik altijd heerlijk bij pasta.

roasted

Zaterdag

Eind van de middag stond er een borrel gepland met Tobi en Viv en uiteindelijk liepen we ook de stad in om een hapje te eten. We streken neer bij Roasted, een nieuw restaurant dat volgens Viv is ontstaan door middel van crowdfunding. Ik koos voor de kipburger en die was lekker! Vic at ook lekker mee, die at zoete aardappelfriet (uit de oven), verse appelcompote en een beetje kippendijfilet. Heerlijk hoor, zo’n makkelijke eter.

Op het moment dat dit artikel online komt ben ik al bijna in Lissabon, samen met vriendinnetje Nanda ben ik hier namelijk een paar dagen om te citytrippen. Niet voor werk maar voor de gezelligheid. Gelukkig houden we allebei enorm van lekker eten dus het gaat me ongetwijfeld lukken om wat toffe hotspots voor jullie te vinden. Wat we er allemaal op een dag eten zie je uiteraard snel voorbij komen in een Foodie in Lissabon, maar volgende week komen de diners in ieder geval voorbij in het eetoverzicht. Een makkelijke eetweek voor mij dus, hoera!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Malou | Blonde Blossom says:

    Hmmm wat een heerlijke dingen zie ik voorbij komen! Die risotto ziet er echt goed uit, wat superlekker met al die groene groenten! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close