Gevulde kipfilet met spinazie en zongedroogde tomaat

Sinds ik de diagnose Crohn  kreeg, maar eigenlijk daarvoor ook al, ben ik wat minder vlees aan het eten. In eerste instantie probeerde ik nagenoeg plantaardig te eten en hoewel ik me daar heel goed bij voelde, vond ik het op sommige vlakken toch lastig. Langzaam maar zeker ben ik weer wat producten aan mijn voedingsschema gaan toevoegen en één van die dingen is kip. Ik eet aanzienlijk minder vlees dan voorheen, rood vlees skip ik bij voorkeur het liefst helemaal en in een restaurant kies ik ook sneller voor de vis- of vegetarische gerechten, maar ik heb gemerkt dat kip goed bij me valt en ik er geen last van krijg als ik dit eet. Bovendien is Tim ook gek op kip en is het hartstikke Weight Watchers verantwoord dus vandaar dat je het vaker terug ziet komen op tafel hier. Omdat ik een gewoon kipfiletje vaak wat saai vind leek het me leuk om die eens iets meer aan te kleden en daar is dit recept uit komen rollen. Ik maakte gevulde kipfilet met spinazie, zongedroogde tomaat en mozzarella en wauw, dat was echt onwijs lekker! Zo’n ietwat saai kipfiletje werd ineens een stuk aantrekkelijker en samen met wat geroosterde aardappeltjes en groene asperges was het echt een topmaaltje. Tijd om dit super simpele recept met je te delen!

Mocht je de kipfilet nou nog iets spannender willen maken dan kun je hem vullen met nog veel meer ingrediënten die jij lekker vindt. Tim riep tijdens het eten bijvoorbeeld dat hij dacht dat olijfjes er ook nog lekker bij zouden zijn terwijl ik me weer bedacht dat de kipfilet van binnen insmeren met pesto of tomatentapende ook erg smaakvol zou zijn. Lekker mee variëren dus!

Gevulde kipfilet met spinazie en zongedroogde tomaat

Gevulde kipfilet met spinazie en zongedroogde tomaat

3.80 van 5 stemmen

Gevulde kipfilet met spinazie en zongedroogde tomaat

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 2 kipfilets à 150 gr/stuk
 • 60 gr mozzarella
 • 1 handvol bladspinazie
 • 8 zongedroogde tomaatjes
 • 1 el olijfolie
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het rooster met een velletje bakpapier.
 • Snijd de kipfilets voorzichtig doormidden zoals je ook met een broodje zou doen. Zorg ervoor dat je niet helemaal door snijdt maar dat je de kipfilet als het ware kunt openklappen.
 • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze samen met de spinazie en zongedroogde tomaatjes over één helft van de opengesneden kipfilet.
 • Vouw de kipfilet weer dicht en bind hem desnoods met slagerstouw even vast.
 • Leg de gevulde kipfilet op het ovenrooster en smeer de bovenkant in met olijfolie. Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
 • Grill de kipfilets in het midden van de oven in 20 - 25 minuten helemaal gaar. Serveer ze direct.

Join the Conversation

 1. Malou | Blonde Blossom says:

  Wauw, wat een lekker idee is dit zeg! Ik eet niet zo vaak kipfilet omdat ik het saai vind, maar dit is echt de ideale oplossing. Het lijkt me ook helemaal heerlijk naast pasta! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close