Wat stond er op tafel week 17 – 2013

Een gevarieerde week wat eten betreft, maar wel een erg leuke. Al weken keek ik uit naar het eten van asperges en eindelijk was het dan zo ver. Sowieso heb ik veel dingen af kunnen strepen van mijn to-make lijstje, iets dat altijd fijn is. En leuk natuurlijk. Afgelopen donderdag ging ik voor OMF naar Weesp waar ik een workshop kaasmaken volgde namens WSPA. Onwijs leuk en deze week kunnen jullie het verslag ervan lezen. Wel was ik wat later thuis en moest Tim voor het avondeten zorgen. Omdat hij ook gewoon fulltime werkt had ik voor donderdag maaltijdsalades van de AH meegenomen. Mag ook wel een keer. Wat stond er op tafel in week 18?

KFCZondag
Fastfood Sunday voor een Fastfood Friday artikel. Ik wil binnenkort starten met een nieuwe rubriek op OMF: Fastfood Friday. Op vrijdag (waarschijnlijk niet iedere week) plaats ik dan een recept dat is nagemaakt van een fastfood keten. Denk aan de frietjes van McDonald’s of Burger Kings’ Whopper. Afgelopen zondag maakte ik het eerste recept voor deze rubriek: de krokante drumsticks van KFC! Lekker! We aten het met aardappelkroketjes, daar had ik zo’n zin in.

aspergesMaandag
Eindelijk, eindelijk, eindelijk at ik maandag dan asperges. Al weken keek ik er naar uit en al dagen stond het op de planning voor maandag. De eerste asperges van het seizoen eet ik graag op de traditionele wijze: met ham, gekookt ei, geklaarde boter en peterselie. Ik at er ook nog krieltjes bij. Binnenkort laat ik je zien hoe je de asperges op deze manier klaar maakt. Ik heb er in ieder geval van genoten.

scharrelmaaltjeDinsdag
Zelfgemaakte hamburgers stonden alweer een tijdje op de planning, maar je weet hoe dat gaat. Niet heel bijzonder eten waar je amper verse producten voor nodig hebt wordt al gauw vooruit geschoven. Uiteindelijk aten we het dinsdag. Het was de bedoeling om het met een maïskolf te eten, maar die waren helaas niet goed meer. Uiteindelijk is het dus een waar scharrelmaaltje geworden. Broodje hamburger met gebakken champignons en ui en knoflooktoast. Ach, lekker was het in ieder geval wel!

pasta met champignonsausWoensdag
Pasta, champignonsaus en kip is altijd een geslaagde combinatie wat mij betreft. Afgelopen woensdag aten we het weer eens. Voor de champignonsaus gebruik ik overigens altijd een blik geconcentreerde champignonsoep. Dit zorgt altijd voor de perfecte smaak als je het mij vraagt. Voor een extra intense smaak voeg ik altijd nog gebakken kastanjechampignons aan de saus toe. Hmmm.

maaltijdsaladeDonderdag
Afgelopen donderdag had ik een onwijs leuke workshop in Weesp. Op uitnodiging van WSPA ging ik (en nog een handvol andere journalisten) samen met Julius Jaspers en Erik van Veluwen kaas maken! De workshop vond ’s middags plaats en voor mij is Weesp een uur rijden, dus ik was wat later thuis. Ik had tijdens het boodschappen doen maaltijdsalades van de Albert Heijn meegenomen en had er zelf een met mozzarella, cherrytomaatjes, pittige rucola, pasta en amandelen met Balsamico vinaigrette. Lekker! Vooral de amandel was een perfecte toevoeging.

kipsateVrijdag
Sinds Kay het recept voor dé satésaus van de Chinees  heeft gepubliceerd kan ik al niet wachten om het te proberen. De satésaus die je bij de Chinees krijgt is als je het mij vraagt niet te evenaren, tenzij je het zelf probeert. Eindelijk had ik de gelegenheid om het op de planning te zetten, afgelopen vrijdag aten we kipsaté met gebakken rijst. En ja, de satésaus is episch lekker. Ik deel hem binnenkort met jullie!

kapsalonZaterdag
Het is eigenlijk de bedoeling dat we elke zaterdag ‘slecht’ eten al liep dat vorige week even anders. Vandaar dat jullie in deze ‘wat stond er op tafel’ twee keer fastfood voorbij zien komen, want gisteren ging ik weer aan de slag voor Fastfood Friday! Deze keer maakte ik zelf Kapsalon. Oerslecht en we bestellen het zélden (hooguit eens per jaar), maar eigenlijk is het ook heel makkelijk zelf te maken. Het is nog wel even wachten op het recept, deze komt pas over een paar weken online.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Lekkere dingen weer, vooral de asperges. heeerlijk! Ik ben ook benieuwd naar de satésaus, ga ik binnenkort zeker eens proberen!

  2. Hester says:

    Ik vind asperges juist zó vies, haha. Ben wel erg benieuwd naar de satésaus :)

  3. Judith says:

    Die pasta met champignonsaus ziet er echt ontzettend lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close