Sab’s Eetoverzicht week #20-2020

Op het moment dat ik mijn eetoverzicht in elkaar ging zetten was ik even helemaal kwijt wat nou precies hadden gegeten. Gelukkig slaat mijn telefoon de foto’s per dag op en kon ik zo precies terugkijken wat ik wanneer had gegeten, toch handig – haha. Voor het eerst in lange tijd was het weer een normale week en dat betekent dat ik gewoon na het werk weer heb staan koken thuis. Ik had besloten wat dingen uit de vriezer op te gaan maken want die begint langzaamaan weer uit te puilen. Toch bijzonder hoe dat iedere keer kan hè… Hoe vaak ik wel niet in mijn eetoverzichten heb gezegd dat ik de vriezer wil leeg eten. We slagen er nooit in.

zondag 2

Zondag

Pasta op de zondagavond! Vorige week zaterdag hebben we gebarbecued en we hadden daar behoorlijk wat vlees van over. Zoals vrijwel altijd gebruikten we pasta als basis voor onze kliekjesmaaltijd. Klinkt natuurlijk hartstikke vreemd (beetje Duits – haha!) om burgers en worstjes door de pasta te gooien, maar met flink wat knoflook, kaas en kruiden was het erg lekker. Tim kookte het overigens, dat maakte het nog lekkerder haha.

maandag 2

Maandag

Van BBQuality hadden we nog een prachtige bavette in de vriezer liggen van dubbeldoelvlees. Dit vlees is afkomstig van koeien die altijd melk hebben geleverd en later zijn gebruikt voor het vlees. Hartstikke goed, zo wordt er namelijk niets verspild en het vlees is waanzinnig lekker. Compleet gemarmerd met vetadertjes, een beetje zoals wagyu maar dan niet zo extreem duur. Enfin, de bavette aten we maandag en ik had in de vriezer nog wat zakken groenten liggen van Aviko. Daarvan pakte ik er eentje en die mixte ik met Orzo. Hartstikke lekker.

dinsdag 2

Dinsdag

Het avondeten van dinsdag was by far mijn favoriete maaltje van de hele week. Ik was langs de toko gewipt en haalde daar bao’s en peking eend. Dit aten we samen met gebakken uitjes, bosuitjes en wat hoisin – zó goed. Van de Verspillingsfabriek kreeg ik een dag eerder een soeppakket met daarin onder andere tomaten-paprikasoep. Die deed qua smaak een beetje denken aan Chinese tomatensoep en die ging dus prima bij de bao’s. We hebben echt gesmuld.

woensdag 2

Woensdag

Woensdag was mijn mamadag en omdat ik er de tijd voor had, stopte ik aan het eind van de middag een Frans maiskippetje in de oven. Erbij aten we wederom een zak groenten van Aviko (deze met geroosterde mais en zoete aardappel was erg lekker) en een flinke berg doperwtjes. Ik denk dat doperwtjes nog altijd mijn favoriete groenten zijn.

donderdag 3

Donderdag

Nog een keertje pasta deze week! Ik maakte onlangs een parmezaan-pasta in de instant pot en die viel zo goed in de smaak, dat ik hem nog een keer wilde maken en dan ook direct voor OMF wilde fotograferen. Dat was afgelopen donderdag en dus aten we twee keer pasta in de week. Geen straf voor mij! Het recept voor deze pasta komt binnenkort online natuurlijk.

vrijdag 2

Vrijdag

De planning voor vrijdag liep iets anders omdat ik uiteindelijk besloot thuis te werken en daarna de rest van de dag vrij te nemen. Ik zou eigenlijk op kantoor nog een recept moeten maken, maar dat gaat morgen gebeuren. In de auto van de gastouder terug vroeg ik aan Vic wat hij wilde eten: “pannenkoek” – Ja, dat zou wel lekker zijn hè Vic… maar mama heeft geen eieren in huis” – “Oh, tatties!”. En dus werden het tatties, oftewel patatjes.

zaterdag 1

Zaterdag

In de koelkast hadden we nog wat restjes staan, waaronder van de pasta van donderdag. Drie keer pasta deze week… bwahaha – schandalig. Ik maak pastarestjes vaak op door ze in de oven te doen met wat kaas. Beetje ketchup erover en klaar.

Voor aankomende week moet ik nog even een eetplanning maken. Omdat er nóg meer vlees is bijgekomen, serieus… die foodpost draagt er ook aan bij dat ik mijn vriezer nooit leeg krijg hoor!, ga ik me met de maaltijden echt proberen te focussen op wat we allemaal hebben liggen. Restjes opmaken dus, eens kijken of dat een beetje gaat lukken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Mirell says:

  Beste Sabine,

  Mag ik vragen bij welke toko je de pekingeend hebt gehaald?

  Groet,
  Mirell

  1. Sabine Author says:

   Oriental Foods C&C aan de Stationsstraat in Apeldoorn. Ligt in de vriezer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close