Sab’s Eetoverzicht #39-2021

We begonnen deze eetweek met nog één keertje barbecuen voordat het weer zou omslaan en ik eindigde hem met de kaarsjes en een dikke trui aan. In een week tijd hebben we nog een staartje van de zomer kunnen zien en zijn we volop de herfst in gegaan. En dat heeft zich ook wel een beetje geuit in onze eetplanning van afgelopen week. Waar ik overigens maar weinig over na hoefde te denken; ideaal.

zondag

Zondag

Zoals gezegd besloten we zondag nog een keertje de barbecue aan te steken. We hadden ons favoriete stukje vlees nog in de vriezer liggen namelijk en ik had wil zin om die te grillen. Dus zo gezegd zo gedaan. We aten het met een simpele salade en een warm brood uit de oven. Zó lekker.

maandag

Maandag

Voor maandag dook ik de koelkast en vriezer in, we hadden nog aardig wat restjes daar liggen namelijk. Het brood dat we over hadden van zondag krikte ik nog even op in de oven, evenals het vlees waar we ook nog wat van hadden. In de vriezer vond ik nog twee groentepizza’s en die besloot ik erbij te doen, dat vinden de jongens namelijk ook lekker. Echt een scharrelmaaltje dus.

dinsdag

Dinsdag

Nu het weer wat kouder wordt vind ik het heerlijk om traybakes in de oven te schuiven; gewoon alles op de bakplaat mikken en klaar. Dinsdag aten we een receptje van Allerhande. Dat was een traybake met krieltjes en diverse groenten en daarbij ging ook een bakje ricotta op de bakplaat. Was erg lekker! Erbij aten we een stokbroodje.

woensda

Woensdag

Dit recept stond in de oven woensdag, maarrrrr het was niet helemaal gelukt. Als in: de smaken waren heel lekker en de vissticks nog verrassend knapperig, maar omdat die vissticks bevroren op de schotel moesten, was alles daaronder nog niet loeiheet. Zelfs niet nadat ik het al 10 minuten langer in de oven had gedaan. Helaas kom je daar altijd pas achteraf achter, als je al aan tafel zit om te eten, maar voor de volgende keer stop ik de ovenschotel 45 minuten in de oven. Lekker was ‘ie wel dus!

donderdag

Donderdag

Donderdagochtend vertrok ik voor een paar daagjes me-time naar Dokkum, even een beetje opladen na een best wel drukke tijd. Door Restaurant Wannee in Leeuwarden was ik uitgenodigd om te komen eten, echt onwijs leuk, en ik nam collega Wies gezellig mee. Restaurant Wannee wordt gerund door studenten van de hogere hotelschool en er wordt gewerkt met een 80-20 principe en zoveel mogelijk no waste. 80% bestaat uit groenten en vrijwel alles wordt gebruikt, 20% bestaat uit vlees/vis. We kozen voor het zes-gangen diner en het was verrukkelijk, echt héél lekker gegeten. Een tipje als je richting het Noorden gaat, want het is echt super goedkoop: €37,50 voor een zes-gangendiner.

vrijdag

Vrijdag

Ik had vrijdag lekker een dagje sauna voor mezelf geboekt en toen ik daar eind van de middag van thuis kwam, had ik helemaal geen zin om nog ergens te moeten eten. Sowieso had ik niet zo’n trek want ik lunchte pas tegen drieën. Mijn avondeten bestond uit een bakje chips (linzenchips van AH, erg lekker), wat worstjes en Netflix. Niets meer aan doen.

zaterdag

Zaterdag

Tim had toen ik thuis kwam al boodschappen gedaan en bepaald wat we gingen eten ’s avonds: burgers met friet! Bij mij werd het uiteindelijk 1/2 burger en wat patatjes want de kindjes hebben aangevallen op de burgers; waaronder op die van mij, hahaha.

Onze oktobermaand is vól met tripjes. Ik ben net terug uit Dokkum en vrijdag vliegen Tim en ik samen naar Dublin voor een persreis, súper leuk dat hij mee kan en mag. Dat scheelt dus ook weer in het bedenken van een eetplanning.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close