Als er iets is waar ik gek op ben dan zijn het wel makkelijke eenpansgerechten. Het liefst een beetje in de richting van comfort food want dat is alles waar ik behoefte aan heb tijdens de koude maanden. Curry’s vallen wat mij betreft zeker onder die categorie. Heerlijk hoe het huis ruikt als je curry aan het koken bent! Deze rode bloemkoolcurry met cashewnoten staat tegenwoordig op mijn favorieten lijstje.
Thuis eten wij steeds vaker vegetarisch en ik moet zeggen dat ik curryrecepten de makkelijkste vind om vegetarisch te maken, vaak ‘mis’ ik vlees of vis daar helemaal niet in! Deze vegetarische bloemkoolcurry heeft ook helemaal geen vlees of vis nodig want dankzij de tuinerwtjes en cashewnoten heeft het gerecht een lekkere bite. Daarbij vind ik bloemkool in een curry altijd een hit! Gewoon gekookt valt de groente bij ons thuis nooit zo in de smaak, behalve bij mijzelf, maar in een curry- of pastagerecht verwerkt wordt het een stuk makkelijker gegeten.
Curry’s zijn bovendien ook hele fijne gerechten om alle restjes in op te maken hè! Ik gebruikte weliswaar bloemkool en tuinerwtjes uit de vriezer, maar mocht je nou broccoli of worteltjes in de voorraadkast of vriezer hebben liggen, dan zou je die ook prima kunnen gebruiken.
Al onze curryrecepten vind je hier. We hebben er inmiddels behoorlijk wat gedeeld maar we blijven er mee variëren zoals je ziet.

Rode bloemkoolcurry met cashewnoten
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 70 g rode currypasta
- 1 ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 blik kokosmelk - 400ml
- 400 g bloemkool - in roosjes
- 200 g tuinerwtjes - diepvries
- 100 g cashewnoten - geroosterd
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
- verse koriander/peterselie
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin de currypasta 2 minuten aan.
- Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze aan tot de ui glazig begint te zien. Doe dan de bloemkool in de pan en schep dit om tot de bloemkool is voorzien van een laagje currypasta.
- Schenk vervolgens de kokosmelk in de pan en breng dit aan de kook. Kook het geheel 15 minuten of tot de bloemkool gaar is. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de tuinerwtjes en de helft van de cashewnoten toe.
- Breng de bloemkoolcurry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.
- Serveer de bloemkoolcurry met pandanrijst en garneer het gerecht met de rest van de cashewnoten en verse koriander of peterselie.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.