Rode bloemkoolcurry met cashewnoten
Comfortfood in één pan, dat vind ik het meest ideaal tijdens koude maanden. Deze rode bloemkoolcurry met cashewnoten staat binnen een half uur op tafel is warmt je zéker op.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkoolcurry, cashewnoten, comfort food, curry, eenpansgerecht, makkelijke maaltijd, rode curry, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 1 el zonnebloemolie
- 70 g rode currypasta
- 1 ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 blik kokosmelk - 400ml
- 400 g bloemkool - in roosjes
- 200 g tuinerwtjes - diepvries
- 100 g cashewnoten - geroosterd
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
- verse koriander/peterselie
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en bak hierin de currypasta 2 minuten aan.
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze aan tot de ui glazig begint te zien. Doe dan de bloemkool in de pan en schep dit om tot de bloemkool is voorzien van een laagje currypasta.
Schenk vervolgens de kokosmelk in de pan en breng dit aan de kook. Kook het geheel 15 minuten of tot de bloemkool gaar is. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de tuinerwtjes en de helft van de cashewnoten toe.
Breng de bloemkoolcurry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.
Serveer de bloemkoolcurry met pandanrijst en garneer het gerecht met de rest van de cashewnoten en verse koriander of peterselie.