Sab’s Eetoverzicht week 01/2018

Ik heb zelden een week gehad waarin ik voornamelijk thuis at maar waarin ik nauwelijks hoefde na te denken over het eten. Best gek hoor! We trapten natuurlijk af met oud & nieuw maar daarna had ik voor drie dagen een HelloFresh box om te gebruiken (ideaal trouwens). Verder had ik ook nog een dag waarop ik op pad ging voor Gelderse streken en dus buiten de deur at. Appeltje eitje dus deze week en boodschappen hoefden er nauwelijks gedaan te worden – ook wel eens lekker! En gevarieerd Sab’s Eetoverzicht deze eerste week van 2018, eentje met héle lekkere gerechten.

oudejaarsavond

Zondag

Oudejaarsavond lijkt alweer zolang geleden maar het was echt vorige week nog! Uiteraard deden we een snackdinertje. Toastjes, kaasjes, bittergarnituur, pasteitjes met ragout uit Tim zijn kerstpakket. Lekker hoor!

friet

Maandag

Onze nacht was best wel kort (kind in huis he), maar overdag ben ik nog best productief geweest. Toch hadden we zin om de vakantie nog even slecht af te sluiten en dus bestelden we patat. Moet kunnen op 1 januari. Ik gok dat de bezorgdiensten het die dag heel druk hebben gehad.

udonnoedels

Dinsdag

Maar dinsdag was alles over en stond de eerste HelloFresh maaltijd gepland. Mocht je trouwens een box willen bestellen, met de code HELLOFOODNESS ontvang je €25,- korting, tippie van flippie. De eerste maaltijd bestond in ieder geval uit pittige pindanoedels met komkommer en avocado. Eigenlijk hoorde er nog verse koriander bij maar goed, je kent me inmiddels.

stampandijvie

Woensdag

Hoeraaaa voor stamppot! Woensdag aten we andijviestamppot met een twist. Onder andere zat er gekarameliseerde ui bij, cherrytomaatjes en kruidenkaasblokjes. Erbij een heerlijk knoflook-peterselie worstje van Brandt & Levie. Wat kunnen die mannen toch mooie dingen maken!

planken wambuis1

planken wambuis2

Donderdag

Donderdag mocht ik weer op pad voor Gelderse streken en de dag werd afgesloten bij restaurant Planken Wambuis in Ede. We (papa was gezellig een dagje met me mee!) kregen gerechten voorgeschoteld met producten die we overdag hadden gezien. Twee gangen kregen we (dessert paste er niet meer bij):

 • Carpaccio van biologisch kalfsvlees van Eco Fields met Remeker rijk kaas, huisgemaakte truffelmayonaise en pijnboompitjes
 • Kalfssukade en kalfsoester met madeirajus en diverse groenten

Heerlijk was het! De rest van de menukaart zag er overigens ook geweldig uit dus ik ga graag nog eens terug.

groentelasagne

Vrijdag

Laatste gerecht uit de HelloFresh-box stond op de planning vrijdag en dat was een super lekkere groentelasagne met homemade bechamel, courgette en spinazie. Super romig en enorm smaakvol. Toen HelloFresh een paar jaar geleden begon was ik niet zo over de boxen te spreken maar ze hebben de recepten echt sterk verbeterd. Toppie.

ovenschotel

Zaterdag

Van de fotoshoot die vrijdag plaatsvond lag mijn héle groentelade vol met verse groenten. Lekker natuurlijk, maar het moest ook wel echt op. Samen met worstjes die nog in de vriezer lagen mikte ik alles bij elkaar in de oven, op smaak gebracht met de specerijenmix Hoer op de grill (ja echt) van Green Gypsy Spices.

De eetplanning voor aankomende week is al helemaal rond, ik zag zoveel lekkere (gezonde!) dingen voorbij komen de afgelopen week dat ik in no-time klaar was met gerechten bedenken, ideaal. Verder heb ik ook best wel weer zin om lekker in de keuken te staan; in januari heb ik altijd hernieuwde energie.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Malou | Blonde Blossom says:

  Die carpaccio! Voor carpaccio kun je me altijd wakker maken, maar voor zo’n biologische met truffelmayonaise al helemaal… Die ovenschotel ziet er ook lekker uit zeg! Dat is echt superslim om te maken op die manier. Malou x

 2. Marion says:

  Ik vind het alijd zo leuk als jullie verse groente in de oven mikken.
  Ik doe dit nu ook regelmatig na aanleiding van jullie eetoverzichten.
  Zo heb ik onlangs de regenboogwortels geprobeerd die ik voorbij zag komen. Heel lekker!

 3. Nikki says:

  Goedemorgen!

  De andijvie stamppot ziet er heerlijk uit, heb je daar toevallig het recept van? Of de verhoudingen qua garnering?

  1. Sabine Author says:

   600 gr aardappels, 400 gr andijvie waarvan 3/4 gewokt en de rest rauw + 1 tl mosterd en een scheutje water/melk. 2 rode uien met 1 el balsamico-zijn, 100 gr cherrytomaatjes, 75 gr kruidenkaasblokjes eeeennn.. dat was het geloof ik.

 4. Dat ziet er uit als een lekker weekje! Wij eten ook vaak zo’n ‘restjes uit de groentelade schotel’. Ik noem het een bakplaat je (want ik smijt alles op een bakplaat) en het is iedere keer anders, maar altijd lekker! Vanavond weer om de koelkast leeg te krijgen :)

 5. Ellen says:

  Die lasagne ziet er heerlijk uit! En Planken Wambuis is inderdaad een aanrader, één van de beste restaurants in de omgeving. En de locatie is prachtig, in de zomer lekker daar borrelen of dineren op het terras na een mooie wandeling.. Krijg er nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close