Sab’s Eetoverzicht #41-2020

Ik moest echt even twee keer kijken toen ik ‘Eetoverzicht week 41′ schreef. WEEK 41! Nog even en het jaar is weer voorbij, dat is een beetje ongelofelijk toch? Hoe dan ook, we zitten onmiskenbaar weer in de herfst en mijn eetoverzicht bestaat voornamelijk uit stoofpotjes. Hachee, vega-hachee, een kipstoof… ook bij ons aan tafel was het herfst en niemand maakte daar een probleem van. Wel vertrok ik vrijdag met Tim nog voor een nachtje naar Noordwijk waar we ’s avonds mochten aanschuiven (of nouja mochten, we hebben het zelf betaald) bij restaurant Oriento. Verwennerij hoor! Ik moest afgelopen week een aantal campagnes aanleveren en had de nodige kookdagen op kantoor staan, dus ik hoefde bijna niet na te denken over de eetplanning en warmde ’s avonds meestal het eten op. Daar hou ik van: geen gestress ’s avond en in no-time aan tafel. Kon dat altijd maar hè.

zondag 1

Zondag

We begonnen de week natuurlijk met #eetgeendierendag en daar deden wij ook aan mij. Op tafel een hele simpele maar wel gruwelijk lekkere risotto. Het werd een soort Cacio e Pepe risotto met truffel en bospaddenstoelenbouillon. Heb er geen recept van ofzo omdat ‘ie zo makkelijk was en ik er maar weinig voor hoefde te doen.

maandag 1

Maandag

Maandag ging ik aan de slag voor een campagne en het eten dat ik daarvoor maakte ging mee naar huis. Ultiem winters: hutspot met (vega!) hachee. Het recept komt binnenkort op OMF.

dinsdag 1

Dinsdag

Ook dinsdag hoefde ik weinig moeite meer te doen voor het avondeten want ik had een kookdag gehad op kantoor en nam nagenoeg alles mee naar huis om te gebruiken voor het avondeten de rest van de week. Dinsdag was dit Hokkien Mie. Dit aten we laatste met een pakje van Knorr, maar deze variant is helemaal zelf gemaakt zónder pakje en komt dus binnenkort ook op Ohmyfoodness voorbij. Ik kan al wel vast verklappen dat wij deze zelfgemaakte versie lekkerder vonden dan die uit het pakje.

woensdag 1

Woensdag

Nog een keer hachee maar dan de échte, met vlees dus. Ik maakte het vlees klaar in de instant pot waardoor het binnen een uur al klaar was in plaats van vier uur pruttelen. Het recept voor de hachee komt aankomende week al op OMF dus je hoeft er niet lang op te wachten. We aten het met zelfgemaakte aardappelpuree en ik trok wat groenten uit de vriezer om erbij te eten: sperzieboontjes en doperwtjes.

donderdag 1

Donderdag

Eeeen nóg een stoofgerecht maar wel heel anders dan de hachee van afgelopen dagen: Kip Stifado, een stoofpotje op basis van tomaten en gemarineerde kippendijen. Onwijs lekker en het recept ga ik uiteraard met jullie delen. We aten het met Orzo, dat blijft ook een favoriet product in ons huis.

vrijdag 1

vrijdag 2

vrijdag 3

Vrijdag

De hubby en ik waren vrijdag en zaterdag er even samen tussenuit. We verbleven in Hotel van Oranje in Noordwijk en bij het arrangement dat we hadden geboekt zat een drie gangen-diner in restaurant Oriento, een ‘Aziatisch fusion’ restaurant. Als voorgerecht koos ik voor de vegetarische gyoza, het hoofdgerecht was een gele curry met kippendij en het nagerecht een chocolade ‘verrine’. Het was allemaal wel ok, maar niet heel bijzonder.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren liep de dag een beetje anders dan verwacht dus in plaats van kliekjes bestelden we gisteren last minute eten omdat mijn schoonzusje en haar vriend bleven eten. Het werd wederom de Ribs Company maar ik had echt geen zin in nog een keer spareribs dus ging voor de kipburger. Goede keus!

Ik gok dat aankomende week niet heel veel anders gaat zijn. Er staat een kook- en een shootdag op de planning dus ik ben in ieder geval voor twee avonden al voorzien van avondeten en misschien zelfs voor drie. Voor de rest van de dagen heb ik ook al wel ideeën dus ik hoef alleen de boodschappen nog maar te bestellen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close