Vegan Caesar Salad

Eind vorig jaar deed mijn carnivoor Tim een veganchallenge in samenwerking met Becel. Er werd súper leuk gereageerd op die challenge en de vraag die het meeste naar voren kwam was: WAAR IS HET RECEPT VOOR DE VEGAN CAESAR SALAD?! Ik had gedacht dat hier niet zoveel behoefte aan zou zijn en dus maakte ik er geen recept van, maar blijkbaar had ik het verkeerd – haha. Gelukkig was de salade zó lekker dat ik hem met alle liefde nog een keer wilde maken zodat ik er goede foto’s van kon nemen en zie hier het resultaat.

Ik heb het idee dat het steeds makkelijker wordt om vaker plantaardig te eten. Tijdens mijn zoektocht naar vaker plantaardig eten en tijdens Tim zijn veganchallenge kwam ik regelmatig verrassende producten tegen in de schappen. Vegan mayonaise bijvoorbeeld en écht goede vleesvervangers die lijken op vlees. Dit soort producten heb ik ook gebruikt in mijn vegan Caesar Salad. Normaal gesproken gebruik ik het liefst uitsluitend producten die door heel het land makkelijk te verkrijgen zijn, maar ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld niet iedere Albert Heijn de vegan mayonaise van BioBandits verkoopt, bij voorbaat alvast sorry daarvoor. Alle producten die ik heb gebruikt voor deze Caesar Salad zijn echter wel online te vinden.

Mijn vegan Caesar Salad is overigens geïnspireerd op deze Caesar Salad die al op OMF staat.

Vegan Caesar Salad

Vegan Caesar Salad

5 van 4 stemmen

Vegan Caesar Salad

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 2 mini kropjes Romaine sla of één grote, in reepjes
 • 1 avocado in blokjes
 • 125 gr Vivera spekjes
 • 2 VegaFit krokante schnitzels
 • 1 Italiaanse bol in blokjes gesneden
 • 1 el olijfolie
 • 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
 • 2 el vegan mayonaise van BioBandits
 • 1 teentje knoflook geraspt
 • sap van 1/2 citroen
 • grof zeezout
 • peper

Instructies

 • Was de Romaine sla en laat deze uitlekken. Doe de sla vervolgens met de avocado in een kom.
 • Bak de Speckjes en schnitzels in een koekenpan met een beetje olijfolie knapperig. Snijd vervolgens de schnitzel in reepjes.
 • Doe 1 eetlepel olijfolie, de Italiaanse kruiden en grof zeezout bij de blokjes Italiaanse bol in een kom en schep dit goed om. Bak de croutons in een koekenpan tot de buitenkant knapperig en goudbruin is gekleurd, maar de binnenkant nog lekker zacht is.
 • Roer voor de dressing de knoflook, het citroensap en peper en zout door de vegan mayonaise.
 • Schep de speckjes bij de sla en avocado in de kom en roer hier de dressing door.
 • Verdeel tot slot de croutons en in reepjes gesneden schnitzel over de salade.

Join the Conversation

 1. Merel says:

  Een tipje voor als iemand deze mayonaise niet kan vinden, de Mayolijn van remia in een pot is ook heel lekker en misschien in meer supermarkten te verkrijgen :)

 2. Shireen says:

  De speckjes van De Vegetarische Slager zijn helaas niet veganistisch, maar wel vegetarisch. ;) Er zit namelijk ei in. DVS verkoopt wel veganistische bacon, als je een vegan alternatief wil gebruiken. Wil je vegan spekjes, dan kun je die van het merk Vivera kopen.

  Je salade klinkt wel lekker! :)

  1. Sabine Author says:

   Thanks! Ik heb het even aangepast in het recept <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close