Croissantjes ‘cornflakes’

Ik ben altijd een beetje late to the party als het aankomt op TikTok trends. Via de app TikTok worden tal van grappige/leuke foodcreaties gedeeld en vrij recentelijk deelde ik nog het recept voor pesto eieren. Deze mini croissantjes, die ik maar liefkozend croissantjes cornflakes heb genoemd, kwam ik onlangs tegen en die heb ik nog niet zoveel gedeeld zien worden! Voor het croissantjes cornflakes wordt croissantdeeg gemaakt; dit wordt in véél kleinere driehoekjes gesneden en vervolgens opgerold tot mini croissantjes. Je zou ze vervolgens kunnen gebruiken als vervanging van je ontbijtgranen, da’s echt lekker – geloof mij, maar ze doen het natuurlijk ook perfect als eenhapssnacks of als decoratie voor bijvoorbeeld kwarktaart!

Croissantjes gemaakt van croissantdeeg uit blik vind ik op zichzelf nooit zo spannend. Als we ze op zondagochtend eten stop ik er bijvoorbeeld altijd kaas in voordat ze de oven in gaan en mijn mannen eten ze altijd gevuld met hagelslag. Speciaal voor het paasontbijt wilde ik de croissantjes ook wat specialer maakte en daarom maakte ik er mini kaneelcroissantjes van die na het bakken nog even door de kaneelsuiker worden gewenteld. Súper lekker. Geserveerd met rood fruit en jouw favoriete (plantaardige) melk is het een heel leuk en feestelijk ontbijtje.

Voor het maken van dit croissantjes cornflakes gebruikte ik een blik croissantdeeg voor 6 croissants. Dit sneed ik in 36 kleine driehoekjes. Nu hoor ik je vragen: “ja, maar kan ik dan niet gewoon een blik partycroissants kopen?”. NEIN! Met een blik partyscroissants maak je 24 croissantjes en die zijn aanzienlijk groter dan degene die ik hier heb gemaakt. Kijk maar naar de foto hieronder: het croissantje is net iets groter dan een framboos. Mini dus! En dat is wat je wil.

croissantjes cornflakes

No ratings yet

Croissantjes cornflakes

Dit croissantjes cornflakes heb ik gemaakt door croissantdeeg in mini driehoekjes te snijden en vervolgens op te rollen. Ze zijn net iets groter dan een framboos en daardoor perfect als vervanging voor ontbijtgranen.
Porties36 mini croissantjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

 • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Kaneelcroissantjes

 • 1 blik voor 6 croissants
 • 25 g gesmolten roomboter
 • 2 el donkerbruine basterdsuiker
 • 1 tl kaneelpoeder

Kaneelsuiker

 • 3 el kristalsuiker
 • 1/2 el kaneelpoeder

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
 • Rol het croissantdeeg uit en duw de vouwnaden tussen de driehoekjes dicht.
 • Verdeel iedere rechthoek nu in 6 kleinere rechthoeken en snijd die weer diagonaal doormidden. Zo krijg je 12 kleine driehoekjes.
  croissantjes cornflakes snijden
 • Smeer het croissantdeeg in met gesmolten roomboter. Schep de donkerbruine basterdsuiker en het kaneelpoeder door elkaar en strooi dit over het croissantdeeg.
 • Rol ieder driehoekje nu op tot een mini croissantje en verdeel deze over de bakplaat.
 • Bak de croissantjes in het midden van de oven in 10 minuten gaar.
 • Schep de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar en wentel de mini croissantjes direct na het bakken door de kaneelsuiker.
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cornflakes, croissant, croissantdeeg, feestontbijt, ontbijt, ontbijtgranen, paasontbijt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

croissantjes cornflakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close