Croissantjes cornflakes
Dit croissantjes cornflakes heb ik gemaakt door croissantdeeg in mini driehoekjes te snijden en vervolgens op te rollen. Ze zijn net iets groter dan een framboos en daardoor perfect als vervanging voor ontbijtgranen.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cornflakes, croissant, croissantdeeg, feestontbijt, ontbijt, ontbijtgranen, paasontbijt
Servings: 36 mini croissantjes
Kaneelcroissantjes
- 1 blik voor 6 croissants
- 25 g gesmolten roomboter
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Kaneelsuiker
- 3 el kristalsuiker
- 1/2 el kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Rol het croissantdeeg uit en duw de vouwnaden tussen de driehoekjes dicht.
Verdeel iedere rechthoek nu in 6 kleinere rechthoeken en snijd die weer diagonaal doormidden. Zo krijg je 12 kleine driehoekjes.
Smeer het croissantdeeg in met gesmolten roomboter. Schep de donkerbruine basterdsuiker en het kaneelpoeder door elkaar en strooi dit over het croissantdeeg.
Rol ieder driehoekje nu op tot een mini croissantje en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de croissantjes in het midden van de oven in 10 minuten gaar.
Schep de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar en wentel de mini croissantjes direct na het bakken door de kaneelsuiker.