Fastfood Friday: Toast met pesto-eieren en kaas

Het is weer Fastfood Friday vandaag en ik denk dat het makkelijkste recept van het jaar nu jullie kant op komt: toast met pesto-eieren en kaas. Het is zo’n gevalletje: wáárom heb ik dit niet eerder bedacht?! Ik deelde laatst op Instagram tussen neus en lippen door al het recept voor de pesto-eieren, maar aangezien ik mijn eitjes de laatste tijd alleen nog maar op deze manier eet, vond ik toch dat ik het recept nog een keertje op Ohmyfoodness.nl moest delen.

Het maken van pesto-eieren is niet zo ingewikkeld als het maken van soja-eieren. Als je die maakt moet je de gekookte eieren namelijk echt laten marineren in een marinade van o.a. sojasaus, maar voor deze pesto-eieren bak je simpelweg de eitjes in een lepel pesto. Die kun je zelf maken, maar als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, koop je gewoon een potje pesto in de supermarkt. Pesto bevat van zichzelf al voldoende olie, dus naast die lepel pesto hoef je geen vetstof meer toe te voegen in de koekenpan. En uiteraard kun je de eieren zo bakken als jij ze lekker vindt! Ik vind spiegeleitjes met een zachte dooier altijd het lekkerst, dus daar ben ik voor gegaan.

Om het geheel nog een beetje op te krikken heb ik dikke plakken brood in de oven geroosterd, nadat ik ze had bestrooid met een beetje geraspte mozzarella. Want gesmolten kaas = alles; helemaal in combinatie met gebakken ei als je het mij vraagt!

Toast met pesto-eieren en kaas

Toast met pesto-eieren en kaas

2.08 van 13 stemmen

Toast met pesto-eieren en kaas

Als je deze pesto-eieren eenmaal hebt gegeten, wil je ze nooit anders meer maken. Door de eieren te bakken IN de pesto worden het echte smaakbommetjes. Zo lekker!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten.

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken brood
  • 4 tl olie
  • 50 g mozzarella - geraspt
  • 4 el pesto
  • 4 eieren
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Leg de plakken brood op de bakplaat en smeer de bovenkant in met olie. Verdeel de geraspte mozzarella over het brood.
  • Schuif de bakplaat 10-12 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten en het brood krokant wordt.
  • Verhit ondertussen de pesto in een koekenpan.
  • Breek de eitjes in de pan en bak ze op de door jou gewenste manier.
  • Leg op iedere kaastoast een pesto-ei en bestrooi met peper en zout. Serveer direct.
Gang: lunch, ontbijt
Trefwoord: eieren, gebakken ei, kaastoast, lunch, ontbijt, pesto-eieren, toast, warm ontbijt, warme lunch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Toast met pesto-eieren en kaas

Join the Conversation

  1. Tamara D says:

    Nog lekkerder geklutste eieren met pesto, pompoenbrood en parmezaan schaaf. Heerlijk! Ontdekt bij Passion in Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close