Sab’s Eetoverzicht #48-2023

Pff, het fotogenieke karakter van de gerechten die deze week op tafel stonden is ver te zoeken. Maar ik heb wel lekker staan te kokkerellen. Drie keer dook ik de keuken in voor Iglo; de laatste shoots van dit jaar stonden op de planning.

En ik ging lekker aan de slag voor Kerst! Ik ben nog nooit zo ‘laat’ van start gegaan met kerstrecepten op OMF, maar met zoveel andere dingen die mijn aandacht vroegen, is het even niet anders. En stiekem vind ik het wel lekker! Kerstgerechten smaken toch een stuk beter eind november/begin december dan al in september.

IMG 1108

Zaterdag

Mijn eetweek begon met een AGV’tje, maar dan wel wat luxer. Ik was zaterdag aan het werk omdat ik de week ervoor compleet had gemist in verband met ziek zijn. Voor één van mijn vaste klanten ging ik aan de slag met een waanzinnig lekkere kiprollade uit de slowcooker.

Voor de foto maakte ik er pommes duchesse en sperzieboontjes bij en dat werd maar direct mijn avondeten van zaterdag.

Het recept voor de rollade komt volgende week online.

IMG 1125

Zondag

Mijn favoriete diepvriespizza’s van Crosta E Mollica waren vorige week in de aanbieding bij Albert Heijn, dus ik kocht er direct drie voor in de vriezer. Deze variant met garnalen, paprika en knoflookmascarpone at ik zondag. Zó goed zijn ze.

IMG 1137

Maandag

Dit ziet er wel heel ondefinieerbaar uit zo hè? Het is een gerecht dat ik klaarmaakte voor de eerste shoot met Iglo deze week: bloemkool Mac & Cheese met coleslaw en vissticks. Omdat ik ’s avonds de pasta weer moest opwarmen, en dat toch altijd wat droger is dan vers gemaakt, deed ik er een beetje ketchup overheen.

IMG 1171

Dinsdag

Bijna vergat ik een foto van het eten te maken dinsdag. BIJNA! Inmiddels zagen onze borden er echt niet meer appetijtelijk uit, dus deed ik een halfslachtige poging om nog iets herkenbaars in de pannen op de foto te zetten. Matig gelukt, haha.

We aten het stoofvlees met kruidnoten waar ik afgelopen week het recept van deelde. Samen met frietjes uit de Airfryer en doperwtjes.

IMG 1192

Woensdag

Ik bedacht woensdag overdag dat ik bijzonder veel zin had in stamppot en aangezien het al een eeuwigheid geleden was dat we boerenkool hadden gegeten, kwam dat ’s avonds op tafel. Lekker met een schep mosterd erdoor, jus uit een pakje (jup, guilty pleasure hier!) en een stukje (kip)rookworst.

Echt van genoten! En lucky me, want er staat nog een restje in de vriezer.

IMG 1244

Donderdag

Weer zo’n bijzonder AGV’tje op donderdag, die er alles behalve appetijtelijk uit ziet. Maar het was wél lekker. Voor Iglo moest ik aan de slag met hun nieuwe schatzoekers en daarbij kwam geroosterde bloemkool, wortelfriet en ravigottesaus. De wortelfrietjes vond ik niks aan, dus ik bakte voor mijn eigen eten ’s avonds het restje pommes duchesse.

IMG 1268

Vrijdag

Ennn de laatste dag dat ik voor Iglo de keuken in ging was vrijdag. Een héle simpele maaltijd, maar wel eentje die prima smaakte: pasta ovenschotel met spinazie a la crème.

Aankomende week wordt het een stukje rustiger. Ik heb voorlopig alle campagnes voorbereid, mijn shoots met Iglo zitten erop en ook voor Kerst ben ik nagenoeg klaar. Ik sta dus iets minder uur in de keuken deze week.

Dat vind ik eigenlijk wel fijn, dan kan ik mooi een start maken met het leeg eten van mijn vriezer.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close