Sab’s Eetoverzicht week #7-2020

Het is een week waar ik niet per se met heel veel plezier op terug kijk, haha. Zoals ik vorige week al zei aten we afgelopen week uitsluitend kant-en-klaarmaaltijden en mijn exacte ervaringen daarmee deel ik binnenkort uitgebreid. Door deze challenge aten we weliswaar gevarieerd, maar niet per se altijd even lekken en zeker ook niet altijd genoeg. Dat gaan we aankomende week dus even inhalen.

zondag 2

Zondag

We trapten de kant-en-klaarweek af met diepvriespizza’s. Dit vind ik zo eens in de zoveel tijd (lees: eens per (half)jaar) nog wel ok. Zoals altijd deelden Tim en ik onze pizza’s. Hij koos voor een Dr. Oetker Big American in de smaak Cheese & Onion, ik ging voor een ‘verse’ pizza van de Albert Heijn. Creamy Bacon heette hij geloof ik.

maandag 2

Maandag

Ik waarschuw je vast: kant-en-klaarmaaltijden zien er niet per se appetijtelijk uit op het bord. Maandag aten we quiche, die echt héél klein bleek te zijn, met een salade. De quiche was lekker! Gevuld met provençaalse groenten en kaas. Zelfs Vic wilde het eten en dat is momenteel best een applausje waard. De salade stelt weinig voor, maar was wel echt nodig om erbij te eten.

dinsdag 2

Dinsdag

Oooh dit ziet er zó vies uit en ik kan het me helemaal voorstellen als je je afvraagt wat we in vredesnaam aten dinsdag. Het was een ovenschotel met rundergehakt, ui, wortel en bieten-aardappelpuree. De smaak deed me nog het meest denken aan kant-en-klaar lasagne maar dan ontbraken alle texturen. Geen succes dus.

woensdag 2

Woensdag

Ik had zeer goede hoop toen ik dit maaltijdpannetje van Aviko in de pan zag zitten, maar uiteindelijk viel het qua smaak nog best een beetje tegen. Het was een pannetje met gnocchi en pesto en hoewel je bij de eerste hap nog denkt ‘ah, dit gaat nog prima!’, is na een paar happen alle smaak verdwenen en proef je eigenlijk alleen nog de tomaatjes. De broccoli in deze maaltijd bleef bovendien ook best hard terwijl de rest heel zacht was.

donderdag 2

Donderdag

YES, eindelijk een maaltijd die echt wel prima smaakte! Het lijkt op deze foto alsof het een flink bord vol met eten is, maar ik had een ontbijtbordje gepakt zodat het allemaal nog wat leek, haha. Donderdag aten we in ieder geval de stoommaaltijden van Albert Heijn. Tim at een maaltijd met kip teriyaki, ik met zalm. Lekker veel groenten, de zalm smaakte goed… Deze was best wel ok. Niet genoeg maar gelukkig had ik nog wat yakitori-spiesjes in de vriezer liggen die ik erbij kon opwarmen.

vrijdag 2

Vrijdag

De laatste kant-en-klaarmaaltijd van deze week, hallelujah – ik had er inmiddels wel genoeg van haha. Op de planning stond witlofstamppot met ham, kaas en kruidenboter. Erbij had ik een rookworst gehaald. Mijn smaak was door een verkoudheid inmiddels compléét verdwenen, ik proefde letterlijk helemaal niets meer, maar volgens Tim smaakte de stamppot echt prima al was de witlof nog wat hard. Dit komt waarschijnlijk omdat we de stamppot moesten opwarmen in een pan in plaats van in de magnetron. Maar goed, dit bleek best een aanrader dus. Het bleek ook voor de verandering genoeg te zijn voor ons drieën, een unicum deze week.

zaterdag 3

Zaterdag

We waren eigenlijk van plan om een hapje buiten de deur te gaan eten deze week maar ik blafte nog steeds als een zeehond en was echt nog niet helemaal fit dus uiteindelijk bleven we thuis. Ik had de hele kip van Koopeenkip.nl uit de vriezer gehaald en Tim haalde er overdag mini aardappelkroketjes bij. Die mannen hoeven nooit zo nodig groenten maar als het even kan wil ik bij iedere maaltijd wel IETS van groenten eten. Veel was het niet, maar in de vriezer lag nog een restje spinazie met boursin dus dat warmde ik er maar bij op.

Heerlijk dat deze challenge erop zit en ik aankomende week gewoon weer mag koken. Ik kwam erachter dat het eten van kant-en-klaar maaltijden me helemaal niet per se tijd bespaarde en ik vind goed en lekker eten toch wel écht belangrijk. Voor aankomende week heb ik dan ook de eetplanning weer gemaakt en zijn de boodschappen besteld – hoera!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Vivian says:

    Je hebt wel veel over voor je werk ;-)! Dit lijkt me echt verschrikkelijk. Vroeger had ik heel af en toe een kant-en-klaar maaltijd maar tegenwoordig echt nooit meer.

  2. Rachel Kromdijk says:

    Wat heb je lekker gegeten en ik moet zeggen dat die creamy pizza er wel heel goed uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close