Sab’s Eetoverzicht week #6-2020

Wat heerlijk dat het ’s avonds al wat langer licht is hè? Ik merk er weliswaar met de fotografie voor dit eetoverzicht nog helemaal niets van, maar ik haal de kinderen in ieder geval niet meer in het pikkedonker op dus langzaamaan gaan we weer naar de frisse eetfoto’s. Heerlijk! Afgelopen week was een eetweek waarvoor ik gewoon een planning had gemaakt, maar die liep uiteindelijk toch wat anders. Van het geen zin hebben in een maaltijdsalade als avondeten tot Tim die bommetjevol zat van een kantoorlunch en ’s avonds dus niet meer hoefde te eten. Gelukkig aten we wel heel lekker en sloten we de week af met een mini datenight thuis.

zondag 1

Zondag

Van de Kerst hadden we nog picanha in de vriezerliggen en daar besloten we wat van uit te halen. Was nog zó lekker na het even heel kort opgebakken te hebben in de koekenpan. Erbij aten we verse frietjes uit de Airfryer en een simpele salade van romaine sla, rode ui, augurk en yoghurtdressing. Perfect zondagsmaaltje dit.

maandag 1

Maandag

Voor de maandag kookte ik dit kalkoenstoofpotje met champignons. Ik had de ingrediënten er nog voor in huis en aangezien de boodschappen nog bezorgd moesten worden, was dat ideaal. Het is een gerecht dat je na een werkdag ook prima even snel in elkaar kunt flansen. We aten het met pandanrijst.

dinsdag 1

Dinsdag

Eigenlijk zouden we Caesar Salad eten dinsdag maar ik had echt geen zin in een maaltijdsalade. Is sowieso een lastig iets in de wintermaanden vind ik hoor, ik wil gewoon warm comfortfood. Goed, die Caesar Salad werd het dus niet en in plaats daarvan maakte ik een lekkere pasta. We hadden nog droge pasta uit Italië in de kast staan, ik had kipfilet (met huid) uitgehaald en er stonden nog champignons. Daar maakte ik dit fijne bordje mee. Met lekker veel knoflook, een restje kruidenboter en uiteraard wat geraspte kaas. Hoe simpeler de pasta, hoe lekkerder ik dit vaak vind.

woensdag 1

Woensdag

Soep met brood maar dan net ietsjes uitgebreider! Ik kocht een verspakket voor goulashsoep bij de Appie en die was heel lekker. Maar het was niet echt goulashsoep om eerlijk te zijn, meer tomatensoep met heel veel groenten. Maar goed, het vulde onze maag zeker wel en we hadden nog flink wat over voor onze kliekjesdag op vrijdag. Erbij aten we Turkse pides van het merk Lekker & Anders, te koop bij Albert Heijn.

donderdag 1

Donderdag

Er stond curry op de planning voor woensdag maar in plaats van deze te serveren met rijst, deed ik het deze keer met noedels – daar had ik namelijk net iets meer zin in. Met deze curry deed ik overigens maar wat en dat bleek goed uit te pakken – zo lekker! In de curry: rode currypasta, gemarineerde garnalen uit mijn Freshly Fish box, kokosmelk, zak wokgroenten en een lepel pindakaas.

vrijdag 1

Vrijdag

Kliekjesdag op vrijdag! We hadden nog flink wat restjes in de koelkast staan en ik ging uiteindelijk voor een kom goulashsoep met brood om te dippen.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren hadden we datenight ingepland thuis. Dat betekent bij ons altijd dat we pas samen uitgebreid gaan eten als de kindjes al op bed liggen en daarna lekker samen op de bank een filmpje gaan kijken. We kozen gisteren voor kaasfondue, hebben we nog nooit eerder gedaan – vandaar dat we ook geen fondueset hebben, en dat viel erg in de smaak!

Aankomende eetweek is héél anders dan normaal, ik ga namelijk de allereerste foodchallenge doen. Een aantal maanden geleden riep ik jullie via Instagram op tot inspiratie en er kwam heel vaak voorbij: een aantal dagen leven op kant-en-klaar maaltijden. Goed, dat is dus precies wat we aankomende week gaan doen. De aankomende vijf dagen, startend vanaf morgen, eet ik voor zowel de lunch als het avondeten een kant-en-klaar maaltijd. Ik ben heel benieuwd wat dit lichamelijk met me gaat doen en wat dit betekent voor de boodschappenkosten. Maar ik ga alles vastleggen, dus de conclusie zie je dan. En uiteraard zie je in mijn weekoverzicht van volgende week dus welke maaltijden we allemaal hebben gegeten.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    hmm het ziet er allemaal weer smakelijk uit! Die pasta zou ik ook willen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close