Sab’s Eetoverzicht week 5/2019

Ik kijk terug op de afgelopen eetweek en ik heb eigenlijk geen idee hoe ik deze het beste kan omschrijven. De week bestond uit een aantal fiasco’s maar tegelijkertijd aten we ook heel erg lekker. Iets met een goede balans zullen we maar zeggen? Mijn buik deed afgelopen week helaas wel weer een flink aantal keer moeilijk waardoor ik niet optimaal van alles heb kunnen genieten. Jammer is dat. De medicijnen die ik nu heb werken goed maar niet al-tijd. Kan ik natuurlijk ook niet verwachten maar toch valt het altijd een beetje tegen als het dan misgaat. Maar goed, het is tijd voor eten!

zondag1

zondag2

Zondag

Twee foto’s voor de zondag maar ik zal je even uitleggen hoe dat komt. Vorige week kreeg ik een persexemplaar thuisgestuurd van De Krat, een maaltijdbox met daarin lokale, veelal biologische groenten. Erbij krijg je dan twee recepten en één kant-en-klaar maaltijd. Omdat we niets meer in huis hadden vorige week besloot ik de kant-en-klaar maaltijden in de oven te doen: zoete aardappelfriet met pittige boontjes en kipburgertjes. Maar wow, wat viel dat verschríkkelijk tegen. €68 betaal je voor De Krat, één van de gerechten was een simpele en helaas erg smaakloze groentesoep en deze kant-en-klaarmaaltijd was gewoon écht niet lekker. Aan de smaak proefde je niet of je kip, boontjes of zoete aardappel aan het eten was. De ‘friet’ was bijna zo zacht als gekookte aardappels en de kipburgertjes gortdroog. Mega tegenvaller dus en na twee happen had ik er genoeg van. Jammer, enorm slechte ervaring met De Krat dus. Omdat ik toch iets moest eten at ik uiteindelijk gebakken ei op brood. Beetje Coppa eronder en truffelmayonaise. Véél lekkerder. – 11 SP, vooral door de truffelmayonaise

maandag

Maandag

Mijn doel van afgelopen week was om de vriezer leeg te eten. Althans, een stuk leger – we hadden namelijk zóveel kliekjes liggen dat ik niet echt meer overzicht had. Van ons Friendsgiving diner lag er nog kalkoen in de vriezer en die besloot ik te verwerken in een rode curry, samen met lekker veel groenten. Erbij een beetje rijst – heel lekker. En ideaal aangezien Tim en ik los van elkaar aten. – 9 SP

dinsdag

Dinsdag

Normaal gesproken zou ik niet zo snel een heel kippetje in de oven gooien voor een doordeweekse dag, maar nu had ik er echt zin in. Een biologisch maiskippetje werd het waarvan ik de kipfilets at, wel met vel overigens want woah, en zoete aardappelsalade. – 8 SP

woensdag

Woensdag

Voor woensdag had ik twee mysterieuze bakken uit de vriezer gehaald. Ik dacht iets met stoofvlees maar ik wist wel dat het twee verschillende dingen waren. Uiteindelijk aten we woensdag alle drie iets anders, haha. Alle drie gekookte aardappels, ik had zo geen zin om puree te maken, Vic met leftover curry van maandag, Tim met boeuf bourgignon en ik met kipstoof. Smaakte nog heel goed! – 7 SP

donderdag

Donderdag

Ik zou eigenlijk risotto maken donderdag maar daar had ik aan het einde van de middag na een tripje IKEA geen zin meer in. Schoonzusje bleef eten en dus besloten we de net geopende Pokébowl King te proberen. Geen straf want wow, wat was het lekker! We hadden alle drie een pokébowl, ik koos voor pittige tonijn en in plaats van sushi-rijst koos ik voor een mix van sushi-rijst met sla. Geen idee hoeveel punten dit exact was voor WW natuurlijk, ik schreef er uiteindelijk 12 SP weg.

vrijdag

Vrijdag

Uit Italië namen we vorig jaar zakjes mee met risotto. Risottorijst met alle kruiden er al bij eigenlijk. Eentje daarvan zette ik vrijdag op tafel: Cacio e pepe. Ik voegde er zelf nog tuinerwtjes en garnalen aan toe. Ik vond de smaak van de risotto best ok maar het was wel érg storend dat er hele peperkorrels in zaten. En veel ook. En hele peperkorrels doorbijten is gewoon echt niet lekker. Deze risotto eten was dus net zo irritant als een vis moeten ontdoen van minuscule graatjes. Hoewel het een klein bordje risotto was schreef ik er 15 SP voor weg gezien de hoeveelheid kaas die erdoor zat. Erbij een glas wijn voor 3 SP. Ik kreeg ’s ochtends de sleutels van mijn kantoor en dat moest natuurlijk gevierd worden.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren hadden we sinds lange tijd eindelijk weer een date met Tobi & Viv. Omdat Vic meeging spraken we af om half 5 en gingen we borrelen met hapjes in Deventer. Niet echt avondeten dus maar wel veel en lekkere hapjes, minstens net zo fijn. Dat kun je wel aan Viv overlaten. – SP, geen flauw idee. 

Was ‘m weer! Doordat de afgelopen dagen in het teken hebben gestaan van mijn nieuwe kantoor ben ik er nog niet aan toegekomen om een eetplanning te maken of boodschappen te bestellen. Ik voorspel dus een week waarin we flink aanmodderen met het eten en waarin ik maar zo eens iedere dag in de supermarkt te vinden kan zijn. Niet heel ideaal, zeker niet als je wel zoveel mogelijk gezond wilt eten. Gelukkig hoef ik geen content te produceren voor OMF en kan ik iets losser zijn met onze eetplanning. Ook fijn.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Angela says:

    Wat jammer dat die maaltijdbox zo tegen viel, het ziet er wel lekker uit! Maar ik kan ook graag een gebakken ei op brood gooien, lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close