Viv’s Eetoverzicht #28-2022

Sinds Louie er is, is boodschappen doen op een doordeweekse avond er niet meer bij. Ik deed dat voorheen altijd, en gewoon wanneer ik het wel tijd vond voor weer een volle koelkast omdat alles op begon te raken. Tegenwoordig doe ik altijd boodschappen in het weekend. Soms voor een volle week, soms voor enkel de dagen die nog geen invulling hebben qua avondeten. Vorig weekend kwam het er door allerlei gezelligheid niet van om boodschappen in huis te halen, maar ik had wel het geluk dat Louie maandag een hele dag naar de opvang was in plaats van een halve. Dus dat extra uurtje aan het einde van de dag gebruikte ik om door de Lidl en de Appie heen te vliegen. De planning had ik gelukkig al en er stonden flink wat zomerse gerechten op het menu. Hier komen ze!

Eetoverzicht Vivian week28 1

Zondag

Dit gerecht had ik al bedacht om te maken en alles hadden we er nog voor in huis. Het is een tomatenrisotto met cherrytomaatjes (uit blik) met geitenkaas erdoor en erover + basilicum. Een prima bordje voor de zondagavond. En Louie kon er van mee-eten, de geitenkaas liet ik voor hem weg.

Eetoverzicht Vivian week28 2

Maandag

Maandag eerst mijn boodschappenronde dus, daarna kookte ik. Het werd gebakken gnocchi met makreel, radijsjes, een bieslookdressing en Parmezaan. Volgens dit recept dat ik al eens maakte voor OMF.

Eetoverzicht Vivian week28 3

Dinsdag

Ik maakte wat dingen op uit onze koelkast. We hadden nog twee courgettes, cottage cheese, spinazie en amandelen en we hebben altijd pasta in huis. Erbij haalde ik verse pesto en semi-zongedroogde tomaatjes. De courgettes raspte ik en daarna mengde ik alles door elkaar. Een hele lekkere zomerse pastasalade!

Eetoverzicht Vivian week28 4 Eetoverzicht Vivian week28 5 Eetoverzicht Vivian week28 6

Woensdag

Woensdag ging ik uit eten met mijn collega’s bij Loev in Deventer. Ik was er nog nooit geweest maar had al wel van veel anderen gehoord dat het erg lekker moest zijn. We kozen voor het 3-gangenmenu en wisten niet wat we zouden krijgen. Perfect. Ik kan het niet precies meer benoemen allemaal (proost!), maar we aten o.a. varkenswangen, bloemkool, vis met gepofte quinoa en paprika. Na een soort gyoza maar dan zoet met appel, popcornijs, chocolademousse en citroensorbet. Ongeveer. Pin me er niet op vast. Het was in ieder geval erg lekker :-)

Eetoverzicht Vivian week28 7

Donderdag

Snelle hap! Tobias kookte want we hadden allebei nog avondplannen. Toen ik thuis kwam stond dit dus al voor me klaar. Een Griekse rijstsalade met groene olijven, rode ui, feta, komkommer, cherrytomaatjes en rijst. O, en zelfgemaakte Tzatziki.

Eetoverzicht Vivian week28 8

Vrijdag

Ik was de vrijdag alleen met Louie en omdat hij in de middag al warm had gegeten, besloot ik even niet ingewikkeld te doen. Voor hem een boterham, voor mij een pizza. Ik probeerde eens een andere maar was niet wild enthousiast.

Eetoverzicht Vivian week28 9

Zaterdag

Ik wilde gisteren pannenkoeken gaan bakken want eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan sinds Louie er is. Ik vind het zelf ook altijd wat lastiger avondeten, maar gezellig is het wel. Uiteindelijk liep onze dag helemaal anders dus het werden geen pannenkoeken. We bestelden uiteindelijk eens Turks. Tobias had er laatst al eens besteld en vond het heel goed. En dat ben ik met hem eens, dit was heerlijk! Ik had gekruide kippendijen met Turkse bulgur. Erbij nog friet, salade, brood, een wrap en tzatziki. Dikke hit!

Voor de komende week heb ik onze eetplanning al rond. Ik besloot gisteravond gelijk de boodschappen te doen dus ik stond, heel feestelijk en volwassen, om 20u ’s avonds in de Appie op zaterdagavond. Maar alles is dus binnen, lekker geregeld wel.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close