Wat stond er op tafel week 13 – 2014

Terugkijkend op de afgelopen week was dit weer een week waarin ik gelukkig werd van het eten. Veel lekkers, regelmatig zelfgekookt, verrassende gerechten en een bijzonder fijn diner buiten de deur. Daar houden we van en daar mogen er deze lente nog veel meer van komen. Wat stond er op tafel in week 13?

Twister FriesZondag
Vorige week zondag aten we makkelijk, we hadden een volle dag achter de rug en Tim had zin om te frituren. Zeker toen hij erachter kwam dat ‘onze’ Albert Heijn nog Twister Fries in het assortiment had. Dat was wat we aten dus. Twister Fries en borrelsnacks. Daar hoefde ik niet zoveel aan te doen!

PindarisottoMaandag
Risottoooo! I loooooveeee risotto en dan vooral deze, ik probeerde namelijk een keer iets anders. Ik maakte Thaise pindarisotto naar een recept dat ik vond op Pinterest. Oh jummie! Weer een risottorecept dat aan mijn lijstje van hier-mag-je-me-voor-wakker-maken toegevoegd kan worden.

Sizzles1

Sizzles2Dinsdag
Dinsdag was mijn schoonzusje jarig en gingen we uit eten bij een restaurant waar ik al maanden heen wilde: Sizzles. Het restaurant hikt al een poosje tegen een ster aan geloof ik en is een van de best aangeschreven restaurants in Apeldoorn. Het eten, de service en de ambiance waren dan ook erg prettig. Ik hoop er binnenkort nog eens te mogen eten. Als voorgerecht ging ik voor Rosbief en rilletjes van kalf, bitterbal van sukade, augurk, parmaham en mayonaise van sjalot. Mijn hoofdgerecht was risotto van makreel met schelvis, diverse lookgroenten en jus van citroengras.

Werk etenWoensdag
Afgelopen woensdag draaide ik een avonddienst en dit was de laatste keer dat ik met de rest van het personeel mee at en geen zelfgemaakt gerecht meenam. Ik wil er niet teveel woorden aan vuil maken, maar smaakvol was het zeker niet. Brandstof voor een avonddienst, meer niet.

Indiase kipwrapsDonderdag
Het zonnetje scheen, maar erg warm was het nog niet en toch had ik zin in iets zomers, een gerecht waar ik vrolijk van werd. Maar: erg veel moeite moest het me niet kosten want na een volle dag moest er snel gekookt en gegeten worden om de rest van de avond weer aan de slag te kunnen. Ik maakte de Indiase kipwraps waar je vanochtend het recept van hebt kunnen zien. Heerlijk.

EendenborstfiletVrijdag
Zodra de eettafel er zou zijn en beschikbaar zou zijn om van te eten, zouden we ons nieuwe huis pas echt gaan vieren. En dat was vrijdag het geval! Met lekkere wijntjes, veel eten en alle tijd van de wereld hebben we met z’n tweetjes genoten van het prachtige huis dat we nu hebben. Ons menu (alles zelfgemaakt natuurlijk) bestond uit:

 • Knoflook-courgettesoepje
 • Gemarineerde gamba’s
 • Eendenborstfilet met rode wijnsaus, paddenstoelen en geroosterde aardappelpartjes
 • Chocoladefudgetaart met aardbeiencoulis (en ijs voor Tim, extra aardbeien voor mij)

ElectricRunZaterdag
Electric Ruuuuuunn! Weken geleden hadden we ons al ingeschreven voor dit momenten gisteravond togen we af naar Amsterdam om daar deel te nemen aan de Electric Run. In De week van OMF lees je er morgen meer over, vandaag deel ik het ‘festivalvoer’ met je. Een zak Vlaamse Frites met mayo en een pizzapunt, lekker gezond voorafgaand aan een run. Hilarisch om te zien vond ik dat je ook op het terrein terecht kon voor Thaise Curry’s. Kun je je voorstellen dat je daar nog 5 kilometer op zou moeten lopen? Oef..

Dat was ‘em weer, de Wat stond er op tafel van week 13. Ik moet de laatste tijd echt even in mijn agenda kijken om te zien wat er voor de komende week op de planning staat maar het belooft een leuke week te worden! Vanaf morgen houd ik een week lang een eetdagboek bij voor Culy dus daar kunnen jullie binnenkort zien wat ik gedurende een week de hele dag door eet. Leuk?

Vanavond ga ik in ieder geval nog aan de slag voor Fastfood Friday, vanaf morgen is het weer in ’t gareel. Gezond en gebalanceerd eten met zoveel mogelijk verse producten. Moet lukken.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit!

 2. MySimplySpecial says:

  Er zitten weer lekkere dingen tussen!

 3. Dat ziet er lekker uit!

 4. Hester says:

  Lekkeeeer! Vooral de wraps van donderdag en ik ben benieuwd hoe de electric run ging. Balen dat het eten op je werk niet lekker was maar het restaurant ziet er dan wel weer goed uit! Oh en de eettafel inwijden was vast ook niet vervelend :)

 5. Susanne says:

  Ik dacht eerst: risotto?! Lijkt wel witte bonen in tomatensaus! haha. Ik krijg zin in een patatje met een dikke klodder mayo nu in die foto zie….

 6. Ik ben zo benieuwd naar de pindarisotto! Ik zit momenteel in de risotto-fase ;-)
  Komt het recept online?

  1. Sabine Author says:

   Natuurlijk! Aanstaande zaterdag komt ‘ie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close