Viv’s Eetoverzicht week 28/2017

Goedemiddag vanuit een zonnig België! Momenteel ben ik voor een persreis voor OMF bij onze zuiderburen op bezoek en dat betekent onder andere dat ik een hele gevarieerde eetweek achter de rug heb. Mijn week begon natuurlijk al in Amsterdam op de Modefabriek waardoor ik 2 keer buiten de deur at en in combinatie met deze persreis vanaf vrijdagochtend, hoefde ik maar weinig boodschappen te doen. Ik probeerde de dagen dat ik zelf kookte wel even wat gezonder aan te pakken, want al dat lekkers buiten de deur is uiteraard meer dan fijn en erg luxe, maar ik wil graag een beetje de balans erin houden. Meestal dan. Als het lukt.

Zondag

Dag 1 van de Modefabriek. We sliepen in Hotel V en aten in The Lobby (restaurant van het hotel) aan de Fizeaustraat. De laatste jaren boeken we eigenlijk alleen nog maar hotels waar ook een fijn restaurant bij zit zodat we na het eten ons bed in kunnen rollen. We bestelden van alles door elkaar: vlees (bavette), vis (weet ik niet meer), patat en flammküchen. Die laatste stond eigenlijk niet op de dinerkaart maar we bestelden we er toch een paar want we hadden ons erop verheugd (ze waren de vorige keer zo lekker). Die met peer en gorgonzola is mijn favoriet!

Maandag

Dag 2 van de Modefabriek en die duurde tot 18 uur. Nadat we de stand met zijn allen hadden leeggeruimd reden we naar huis. Maar niet voordat we een patatje van de foodtruck die voor de RAI stond, hadden gegeten. Ware het niet dat meneer UITVERKOCHT was. Zo zonde, hij had nog zoveel friet kunnen verkopen! Wij hadden het allerlaatste zakje dus bestelden daarbij nog een hotdog.

Dinsdag

Yep, op de gezonde tour. Ik maakte een salade van spinazie met geitenkaas, honing, pijnboompitjes en tomaatjes uit de oven. Erbij een moot zalm.

Woensdag

Weer een gezond maaltje van broccoli, kip en bacon in citroen en knoflook. Eeuwig favoriet hier in huis.

Donderdag

Vriendin Susanne kwam bij me eten en aangezien ik n.a.v. de 22 taarten voor de Modefabriek nog een paar verse ingrediënten voor deze quiche Lorraine in huis had, maakte ik deze gisteren nog een keer. Erbij een salade van rucola, veldsla, cherrytomaatjes, buffermozzarella en verse pesto. En aardappeltjes uit de oven. Lekker makkelijk zo!

Vrijdag

Vrijdagochtend vertrok ik naar Mechelen voor OMF dus ik at daar bij een heel leuk restaurant, en góed restaurant ook. Geen voorafje maar gewoon lekker alles tegelijk op tafel, want het is het lekkerste om van alles tegelijk te kunnen eten vinden ze. Vind ik ook. Ik at steak tartare, cherrytomaatjes in wasabimascarpone, meloen met feta en lenterolletjes met frambozendip.

Zaterdag

Gisteravond at ik in Leuven, de tweede bestemming van deze citytrip. Daar at ik bij Noordoever in de Vaartkom; een opkomend oud industriegebied/haventje. Noordoever heeft als concept dat je kiest wat je wil eten, je bordje volschept en vervolgens laat je je bord wegen. Betalen per gram is het idee.
De keuken is er gezond en vegetarisch. Ik at: gele rijst met tikka masala, tajine met kikkererwten, een gevulde portbello, zoete aardappel friet en moussaka. Na chocolademousse en choco/kokostaart.

Vanavond eet ik nog een keer in Mechelen en morgen vertrek ik weer naar huis. Mijn eetplanning laat ik dus nog even voor wat het is. Ik ben in ieder geval van plan om weer even wat gezonds/veel groenten op tafel te zetten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Jessyca says:

  Hoi Viv,
  Ik ben benieuwd naar het recept van de broccoli met kip en bacon in Citroen en knoflook!
  Groetjes,
  Jessyca

  1. Hoi Jessyca,

   Dit was de snelle variant maar het allerlekkerst is dit gerecht uit de oven:
   Kook de broccoli even kort en leg de roosjes daarna in een ovenschaal. Wikkel stukken kipfilet in plakjes bacon en leg deze ook in de ovenschaal. Maak dan een mengsel van citroensap, knoflook en evt. een beetje olijfolie. Giet dit over de broccoli en kip met bacon heen en schuif het geheel in de oven. Zo’n 180-200 graden, half uurtje denk ik; totdat de kip gaar is!

 2. Lekkere eetweek! Die flammkuchen ziet er inderdaad erg goed uit!

 3. Heerlijke dingen staat ertussen! En wat een leuk concept, betalen per gram. Lijkt me ideaal haha!

 4. Oooh The Lobby is wel één van mijn favoriete restaurantjes! Zo lekker en zo’n leuke sfeer daar! De quiche ziet er lekker uit, ik dacht heel even dat je een bouw-je-eigen-pannenkoek-station had gemaakt, vond de toppings al een beetje vreemd. Whoaaa die chocoladetaart… kwijlen!

  1. Hahaha bouw-je-eigen-pannenkoek-station…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close