Sab’s Eetoverzicht week 28/2017

YES jongens, op het moment dat jullie dit lezen ben ik nog één nacht verwijderd van onze vakantie. Toen Vic net geboren was boekten we een weekje aan de Belgische kust en morgen vertrekken we dan eindelijk. Perfecte timing want ook daar was het afgelopen week slecht weer en aankomende week zomers warm. Nog een keer: YES! Er staan vooral veel relaxmomenten en dagjes uit op de planning, heerlijk. Overigens is die vakantiemodus pas dit weekend aan komen waaien, afgelopen week zat ik er totaal nog niet in. Vorige week vertelde ik al over het ‘pescotarisch’ eten (geen vlees + vee- en gevogelteproducten maar wel vis en andere zeedieren) en hoe goed mijn lichaam erop reageerde. Die trend heb ik deze week vrolijk doorgezet en ik gok dat dit de voorlopig ook nog wel zo doorgaat. Het niet eten van vlees vind ik een stuk makkelijker dan ik had gedacht namelijk; ik heb het nog geen seconde gemist. In deze editie van Sab’s Eetoverzicht dus wederom veel vis en vegetarische gerechten. Joepie!

barbecue

Zondag

Mijn ouders zijn weer terug van hun vakantie naar China en aangezien het mooi weer was vorig weekend, werd de barbecue aan geslingerd. Mama had een heerlijke pastasalade gemaakt, er stond uiteraard brood op tafel en voor mij waren er garnalenspiesjes en zalmpakketjes van de barbecue. Juuummm! Ik vind dat we nog lang niet genoeg hebben gebarbecued dit seizoen, dus na de vakantie gaan we dat nog wel even een paar keer doen.

pinda noedelsoep

Maandag

Noedelsoep, dat hadden we al een poosje niet meer gehad! Maandag om 17.00 uur stond er een huisbezichtiging in onze agenda en aangezien Tim ’s avonds nog ging trainen, moest ik iets hebben dat snel en makkelijk klaar te maken was. Het werd deze pindanoedelsoep maar dan zonder kip en met groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

pasta 1

Dinsdag

Dezelfde situatie als maandag: bezichtiging, nu ging ik trainen en dus moest er iets simpels komen. Ik maakte pasta met zongedroogde tomaat, geroosterde aubergine en een flinke berg rucola. Pasta is altijd goed.

pasta2

Woensdag

Afgelopen woensdag was mijn schoonmoeder jarig en aten we daar. Ze maakte pasta met gamba’s in roomsaus. Had ik toch maar mooi mazzel dat er geen vlees op tafel stond, haha! Gamba’s en pasta is overigens één van de beste combinaties als je het mij vraagt.

fishshack1

fishshack2

Donderdag

Op donderdag was ik de hele dag in Den Haag te vinden. Ik had verschillende afspraken en eentje daarvan was een diner met mijn media-agency. We gingen eten bij The Fish Shack, een nieuw visrestaurant in het Zeeliedenkwartier. Wauw, wat een tóffe plek is dat zeg en wat een waanzinnige kaart. We deelden van tevoren een Appetizers platter met daarop een garnalencocktail, ceviche, broodjes gevuld met rivierkreeftjes, gevulde gegrilde inktvisjes en gambaspiezen. Als hoofdgerecht koos ik voor de Crusty Crab Burger met cheddar en tartaarsaus en we deelden een portie Classic Clam Chowder fries. Echt: ga hier heen. Ik heb zelden zo goed vis gegeten als bij The Fish Shack. En nee, ik heb geen aandelen of iets – was het maar zo’n feest, haha.

curry

Vrijdag

Na twee dagen niet te hoeven koken stond ik vrijdag wel weer braaf zelf in de keuken. Ik maakte zoete aardappelcurry met citroengras, geïnspireerd op een recept van Deliciously Ella. We aten de curry met rijst, gefrituurde uitjes, geroosterde kikkererwten en verse peterselie. Erg lekker! In eerste instantie vrij mild, maar met een goede kick van chilipeper. Het recept komt volgende week online in een video.

maaltijdsalade

Zaterdag

Tim stond gisteren in de keuken voor het avondeten, een welkome afwisseling zo af en toe! Hij maakte een heerlijke Caesar Salade, maar dan flink aangekleed. Altijd goed, zo’n maltijdsalade.

Aangezien mijn laptop meegaat op vakantie kunnen jullie volgende week gewoon een Sab’s Eetoverzicht verwachten. Ik verwacht veel makkelijke maaltijden en een paar fijne buiten-de-deur-eetmomenten. Heerlijk.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Ik wil die curry van je wel gaan maken, dus kom maar op met het recept!

  2. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Wat een heerlijk overzicht weer! Die curry ziet er echt geweldig uit.

  3. Priscilla says:

    Mag ik het recept van die pasta in roomsaus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close