Viv’s Eetoverzicht week 14/2017

Goedemiddag op deze stralende dag! Hopelijk zit je nu ergens net als ik, op een terras heerlijk van de zon te genieten. Ik geloof dat deze dag zich daar behoorlijk voor dient. Zo’n dag dat je gewoon lekker naar buiten gaat en wel ziet waar je vanavond beland met het avondeten. Ik heb er, as we speak, nog niet over nagedacht wat we vanavond gaan eten maar mijn afgelopen week was in ieder geval weer lekker gevuld met verschillende gerechten. Afgelopen maandag werden er bij mij 2 verstandskiezen getrokken waardoor ik verwachtte niet al te veel te kunnen eten die avond, maar dat viel me alles mee. Lees met met mee!

Foto 02 04 17 19 47 55

Zondag

Zondag kwam ik terug uit Brussel waar ik veel lekkers heb mogen proeven. Maar na die rit naar huis had ik stiekem best zin om zelf weer in de keuken te staan. En dan is het helemaal fijn als manlief al kip uit de vriezer heeft gehaald en ik alles in huis blijk te hebben voor een flink bord Pad Thai. In combinatie met Netflix de perfécte afsluiter van de week.

Foto 03 04 17 18 59 59

Maandag

Ik had deze dag een afspraak bij de kaakchirurg want mijn laatste 2 verstandskiezen moesten getrokken worden. Aangezien ik geen held ben met dit soort dingen (oxazepam is nodig), plande ik de hele dag vrij want werken heeft dan absoluut geen nut. Daarbij mag ik met die oxazepam niet eens autorijden en bovendien ben ik niets waard met die tabletten op. Goed, achteraf gezien viel het me alles mee en had ik lang niet zoveel zenuwen als de vorige keer, omdat ik wist wat ik kon verwachten denk ik. Eenmaal thuisgekomen heb ik het rustig aan gedaan en omdat ik er van tevoren voor had gezorgd dat ik voldoende in huis had om avondeten te kunnen koken, stond dit bordje spaghetti met kastanjechampignons zo op tafel. Het eten ging prima, de verdoving was uitgewerkt en de pijnstillers deden hun werk.

Foto 04 04 17 18 20 53

Dinsdag

Tobias at een restje van de spaghetti, ik maakte deze tortilla’s gevuld met spinazie, tonijn, gebakken courgette, sesam, sojasaus en misomayo. Ga ik weer vaker doen, iets onder de gril stoppen!

Foto 05 04 17 18 17 38

Woensdag

Onze lichte maaltijd bestond deze keer uit een salade van veldsla met garnalen en citroen/dille mayonaise met blokjes zoete aardappel. Een lekkere combi en ik realiseerde me dat ik soms vaker vis moet eten want ik vind het zo lekker. Garnalen op mijn bordje was alweer lang geleden, en zeker op deze Scandinavische manier bereid, zijn ze heerlijk.

Foto 06 04 17 20 30 16

Donderdag

Ik was donderdag weer aan het werk voor OMF en ’s ochtends maakte ik een uitgebreide planning voor de komende weken. Verschillende lekkere gerechten staan vooruit gepland maar als eerste móest ik deze pasta pesto met parmezaan, radijsjes en ui maken. Dit at ik in Brussel en dat was een ongelofelijk lekkere lunch. Gelijk namaken dus, zeker nu het nog vers in mijn geheugen zat. Recept komt binnenkort online.

Foto 07 04 17 16 06 49

Vrijdag

Een volle bakdag had ik en toen ik de artikelen aan het einde van de middag zat te schrijven realiseerde ik me dat ik snel wat moest gaan koken. We moesten die avond om kwart voor 6 de deur al uit en zouden pas laat die avond terug zijn. Ik maakte een rijstsalade met courgette, rucola en geitenkaas. Even makkelijk!

Foto 08 04 17 21 26 33

Zaterdag

We aten gisteravond heel erg laat. Simpelweg niet zo’n honger door wat lekkere nootjes te eten rond etenstijd dus rond 8 uur besloot ik toch nog even wat te maken. Ik had gehakt uit de vriezer gehaald en daar maakte ik tomatengehaktballen van. Samen met een met couscous gevulde courgette, met geroosterd amandelschaafsel en witte kaas.

En nu ga ik me klaarmaken voor de zon van vandaag. Vandaag is in Deventer de IJsselloop en om die reden komt er familie uit Brabant deze kant op. Een gezellig dagje deventer en als dit artikel online komt, hoop ik zoals ik al zei, lekker op het terras te zitten. Mijn eetplanning zal ik morgen maken denk ik.

Tot volgende week!

Join the Conversation

 1. Carmen says:

  Inspiratieeee! Krijg gewoon spontaan zin in die tortilla nu.
  X Carmen

 2. Annemie says:

  Wat een ontzettend groene week, heerlijk al die salades en groene groentes. Mijn week planning is rond hoor. Bedankt!

 3. Britt says:

  Die tortilla’s zien er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close