Sab’s Eetoverzicht week 14/2017

Hoi! Wat een geweldige dag is het vandaag he? Op en top lente, heerlijk vind ik het. Een mooie dag om Tim zijn laatste verlofweek af te sluiten, al is hij stiekem donderdag en vrijdag al aan het werk geweest. Bizar hoe snel de tijd is gegaan. Vic is alweer drie weken oud en toch lijkt het ook nog maar zo kortgeleden dat ik ben bevallen. Het is waar wat ze zeggen: je leven staat ineens flink op z’n kop zodra er een baby is geboren en ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste echte mamadagen (zonder papa dus) best even spannend vond. Gelukkig is alles goed gegaan! Qua eten was het afgelopen week nog even heel simpel. We maakten de laatste vriezer voorraad op, bestelden spareribs om Tim zijn echte laatste verlofdag af te sluiten en kozen regelmatig voor comfortfood na een aantal pittige dagen en nachten. Vanaf aankomende week hoop ik zelf weer in de keuken te staan, eens kijken hoe dit te combineren valt met een newborn en wat dit met het volgende Sab’s Eetoverzicht gaat doen. Hoewel het nog drie weken duurt voordat ik (hopelijk!) weer mag sporten, starten we deze week wel weer met een gezonde levensstijl. Ik haak in op Francesca haar #fitfoodmom traject en ga jullie daar natuurlijk meenemen in het hele proces. Binnenkort trap ik de ‘challenge’ af! Nu eerst even over tot de orde van de dag.

gebakken rijst

Zondag

Vorige week zondag stond er Thais op de planning, dit lag namelijk nog in de vriezer. Er lag nog wat gebakken rijst, zoetzuur en een stuk geroosterd buikspek al is die laatste meer Chinees. We mixten het zoetzuur met de gebakken rijst en aten het buikspek erbij. Van het spek at ik maar een klein plakje. Ik had, helaas nog steeds niet – grr, niet zoveel zin om te eten.

kipshoarma

Maandag

Maandag kookte ik zelf zodat Tim kon sporten. Wel werd het een simpel maaltje, wederom gemaakt met enkel ingrediënten die ik nog in huis had. Ik bakte wat kipshoarma op (waar Tim uiteindelijk nog de helft van heeft gegeten), schoof een bakplaat met aardappeltjes in de oven en mikte wat groenten in een ovenschaal. Prima.

soep

Dinsdag

‘We moeten nog wel even een broodje hamburger eten deze week’, dat zeiden we al een paar dagen tegen elkaar. Dinsdag was het dan eindelijk zover. Ik mocht die middag een paar uur in de kappersstoel spenderen en was hierdoor wat later thuis. Op de terugweg reed ik langs de Albert Heijn en kocht ik mosterdsoep, hamburgerbroodjes en hamburgers. Dit was ons diner voor dinsdagavond. Comfort food, nom.

spareribs

Woensdag

Woensdag was Tims echte laatste verlofdag, donderdag ging hij weer aan het werk. We waren de hele dag van plan om ’s avonds een simpel pastagerecht in elkaar te flansen maar toen ik eenmaal zei best zin te hebben in spareribs was de keuze snel gemaakt. We bestelden ze bij Sparerib Express, erg lekkere spareribs daar. Wel gigántische porties dus ik heb de helft bewaard voor later.

thaise noedels

Donderdag

Tims eerste werkdag was gelijk een hele flinke. Om 08.30 uur vertrok hij van huis en uiteindelijk deed hij om 22.00 uur de deur weer open. Ik stond er alleen voor en haalde ’s ochtends voor het gemak maar weer iets uit de vriezer. Het werd weer Thais! Deze keer Thaise noedels met kip en pepers in oestersaus. Lekker pittig.

friet

Vrijdag

Een berg sla, een berg friet uit de Airfryer en twee kroketten uit de oven. Mooier kan ik het niet maken, het avondeten van vrijdag. Het was een vrij lastminute beslissing, tijdens het boodschappen doen die dag besloten we dat we wel zin hadden in iets makkelijks. Hysterisch hoe je dat nog zo kan beslissen he, aangezien we al drie weken simpel eten – haha.

la place broodje

Zaterdag

Voorlopig de laatste keer broodjes als avondeten. Normaliter ben ik hier helemaal niet van, broodjes zijn voor de lunch en vormen wat mij betreft niet een volwaardig diner, maar Tim had weer eens zin in de gekruide kipbroodjes van La Place. Ah well, het is weekend.

Omdat Tim vanaf morgen weer fulltime op kantoor zit heb ik besloten ook te proberen de draad weer op te pakken. Dit houdt in dat ik ook weer een eetplanning heb gemaakt voor aankomende week! En die staat knettertje vol met groenten, een mooie afwisseling van vis, vlees en vega en vooral lenteproof en gezonde gerechten. Nu al zin in!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close