Sab’s Eetoverzicht week #22-2020

Ah, wat had ik ongelofelijk veel zin in deze eetweek toen ik de eetplanning eenmaal had gemaakt. Ik heb dat gelukkig heel vaak. Op zondagochtend maak ik meestal de eetplanning en bestel ik ook direct de boodschappen en vervolgens verheug ik me de hele dag op alles wat we gaan eten. Afgelopen week aten we veel gerechten die ik echt heel erg lekker vind: twee keer Aziatisch, risotto, een keertje pasta… Veel van mijn favorieten in één week dus ja, het kon bijna niet misgaan.

zondag 4

Zondag

De week begon al goed, Tim dook namelijk de keuken in! Hij kondigde vrijdag al aan dat hij waarschijnlijk (let wel: licht twijfelachtig nog dus) wel zin had om een avond voor het eten te zorgen dit weekend. En dat was zondag, hij bakte pannenkoeken. Ik maakte snel het beslag, hij bakte – daar heb ik altijd een hekel aan namelijk.

maandag 4

Maandag

Ik bedacht me maandag pas dat ik nog helemaal niets had bedacht om te eten maandagavond, oeps! De maandag staat in mijn eetplanning altijd een beetje open en meestal eten we een maaltje gemaakt met restjes, omdat de boodschappen altijd ergens tussen 16.00 en 21.00u worden bezorgd. Dat is nogal variabel natuurlijk. Gelukkig waren ze deze week vroeg en dus kon ik een gerecht van later deze week naar de maandag verplaatsen. Het werden wraps met krokante kipschnitzels en salade. Super simpel, maar altijd lekker.

dinsdag 4

Dinsdag

Pastaaaa! Ik maakte een van mijn favoriete pastagerechten van Ohmyfoodness: tagliatelle met geroosterde paprikasaus. Ik deed er voor de variatie dit keer mini gehaktballetjes bij die ik zelf heb gedraaid. Dan zijn ze toch het allerlekkerst.

woensdag 4

Woensdag

Hetgeen eigenlijk voor woensdag op de planning stond was verplaatst naar maandag, dus ik moest improviseren. Tot vrijwel het laatste moment wist ik niet echt wat ik ging maken maar uiteindelijk werd het een hele lekkere spinazie-risotto uit de instant pot. Erbij aten we picanha, dit lag namelijk nog in de vriezer en moest ook een keertje op. Ik vind het altijd zo leuk als kliekjesmaaltjes zo lekker blijken te zijn.

donderdag 5

Donderdag

Op en top Aziatisch aten we donderdag (en vrijdag nog een keer – haha). Ik wil me wat meer verdiepen in de Aziatische keuken dus de komende tijd eten we het ongetwijfeld regelmatig, maar donderdag stond in ieder geval de Thaise Pindasoep op tafel. Erbij Lemper, dit lag nog in de vriezer van laatst.

vrijdag 4

Vrijdag

Wederom Aziatisch, maar nu meer richting Japan. Ik maakte Kip Kara-Age uit het boek Nanban, hiervan ga ik binnenkort het recept op Ohmyfoodness delen. Het is eigenlijk niet meer dan gemarineerde, krokant gefrituurde kip maar wel écht heel lekker. Erbij maakte ik Udon noedels met bos-ui olie, ook dat was waanzinnig lekker. Ga ik binnenkort nog eens maken voor OMF en dan hopelijk met zelfgemaakte noedels.

zaterdag 3

Zaterdag

Toen we gisteren aan het bedenken waren wat we in het weekend allemaal zouden eten, ik neem dit nooit mee in de eetplanning i.v.m. kliekjes en zin hebben in fout voer, opperde ik flammkuchen, dat hadden we al zo’n lange tijd niet meer gehad. Er werd mee ingestemd en bij de flammkuchen, die ik belegde met crème fraîche, emmentaler, spekjes en ui, maakte ik een simpele salade met parelcouscous. Heerlijk, het was ook perfect weer buiten om aan de tuintafel te eten.

Ik moet de eetplanning dus nog maken maar donderdag gaan we voor het eerst in lange tijd weer eens buiten de deur eten. Tim is jarig en we besluiten het er direct maar even van te nemen. We hebben gereserveerd bij het Farmer’s Steakhouse, bij de bioscoop en hopen nog een biertje te kunnen gaan drinken terwijl mijn schoonzusje op de kinderen past – zo fijn. Ik kijk echt uit naar weer een avondje met zijn tweeuen buitenshuis. Morgenavond eten we ook uitgebreid, dan kook ik met de ingrediënten uit Estée’s CuliBox. Vanavond is de livestream en kun je live meekoken, maar dat is voor mij niet echt te doen met twee kindjes thuis. Tim is er namelijk niet vandaag. Ik zal Vic eens gaan vragen wat hij wil eten vanavond, wordt vast iets bezorgen – haha.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close