Sab’s Eetoverzicht week 15/2018

Kan iemand mij alsjeblieft helpen met het reguleren van onze eetweken? Haha! Ik kondigde vorige week al aan dat er weinig zelf gekookt ging worden en zo achteraf bekeken is dit ook zeker het geval geweest. Ik werkte zonder eetplanning vanwege de drukte en dat is nooit een goed idee. Ik heb dan ook direct met Tim afgesproken dat we vanaf nu gewoon weer met eetplanningen werken en dat ik gewoon weer boodschappen ga bestellen de komende weken want per dag bepalen wat je ’s avonds wil eten is a. strontirritant, vind ik althans, en b. met een kleintje in huis die met de pot mee eet ook gewoon niet heel erg handig. Dus. Nu hielp het feit dat ik veel buiten de deur was afgelopen week en Tim de week met buikgriep startte ook niet heel erg mee. Maar goed, zoals altijd staat er gewoon een Sab’s Eetoverzicht voor jullie klaar want tja, ook hier verlopen de dingen wel eens niet zoals gepland.

thais

Zondag

Zowel Vic als Tim leken last te hebben van een buikgriepje zondag en dus plukte ik maar een maaltje voor mezelf uit de vriezer. Wat overigens meer dan prima is en alleen maar makkelijk op zo’n dag dat je vooral luiers verschoont. Er lag nog een bakje met Thaise noedels in de vriezer en die smaakten echt heel erg goed.

pasta

Maandag

Maandagmiddag was de CuliPerslunch. Tim was nog ziek thuis en Vic moest opgehaald worden bij de gastouder. Ik hoefde alleen maar te koken voor de kleine man en mezelf en in plaats van nog boodschappen te doen besloot ik maar snel een pastaatje in elkaar te draaien. Daar had ik alle ingrediënten nog voor in huis namelijk. Het werd fusilli met restjes uit de koelkast: tonijn, spinazie, zontomaatjes, tomatensaus… Tijdens de CuliPerslunch kreeg ik Cheesepops mee, deze zijn nu te koop bij Jumbo en het zijn gedroogde kaasblokjes die vervolgens gepoft zijn. Zo ongelofelijk lekker! Je eet ze eigenlijk als snack maar bij een salade of over de pasta zoals ik deed zijn ze ook super lekker. Aanrader dus.

clubsandwich

Dinsdag

Ik had dinsdagmiddag een afspraak in Hilversum en was pas laat thuis. Tim was nog thuis (met een inmiddels echt zieke Vic) en ik had hem gevraagd om voor het eten te zorgen ’s avonds omdat ik niet wist hoe laat ik er zou zijn. Hij flanste een zálige clubsandwich in elkaar. Die man van mij kan dat zo goed. We aten het lekker buiten op toen Vic al in bed lag, zo fijn.

euromast1

euromast2

euromast3

Woensdag

Samen met vriendinnetje Annemie reed ik woensdag aan het einde van de middag richting Rotterdam, we waren namelijk uitgenodigd voor een diner OP de Euromast. Ik was nog nooit de Euromast op geweest, laat staan in het restaurant geweest en we vonden het beide super tof. Zo mooi om de zon onder te zien gaan en langzaam alle lichtjes van Rotterdam aan te zien gaan. Het eten was ook goed, we kregen een proeverij van de nieuwe lentekaart door bij iedere gang drie kleine gerechtjes geserveerd te krijgen.

  • Voorgerecht: Ceviche van Zeebaars, Vitello tonnato met Cajun-glasnoedels en kaviaar van gepofte aubergine met paprika, zontomaatjes, kerrie crème fraîche en een krokantje van oesterzwam.
  • Hoofdgerecht: Quiche van brie, gebakken coquille met gnocchi, spekkruim en dragonschuim en tomatenrisotto met kalfsmedaillon.
  • Dessert: Matcha ijs met een citroencakeje, gepocheerde perzik met een sorbet van rood fruit en vanillesaus, parfait van witte chcoolade met koffiekaramel en stroopwafel.

Wat een verwennerij!

spaghetti

Donderdag

Weer pasta, hahah! Ook nu was de donderdag een drukke dag en moest ik aan het einde van de dag nog bepalen wat we gingen eten. Wederom hadden we alle ingrediënten in huis voor pasta en dus werd dat het. Deze keer werd het spaghetti met courgette, cherrytomaatjes, kipgehakt, knoflook en ui. Erdoor een dipje van zure room met gepofte knoflook die ik eerder die dag al maakte voor een campagne.

surifoods

Vrijdag

Van een afspraak in Amsterdam dook ik thuis de keuken in om voor een campagne aan de slag te gaan om vervolgens nog cheesecakes te maken en te fotograferen. Ik was zo druk bezig dat ineens Vic opgehaald moest worden en aangezien ik er toch langs kwam, besloot ik ons avondeten maar even bij SuriFoods te halen. Blijft goddelijk lekker en stiekem mis ik deze mannen best wel, we wonen er nu namelijk niet meer in de buurt. Gelukkig woont onze gastouder nog wél in de buurt en kan ik zo af en toe langs voor een broodje of maaltijd. Nu nam ik bami met rundvlees, nasi met kippendijen, loempia’s en pasteitjes mee. Het was weer heerlijk, zoals altijd.

jamie pizzeria1

jamie pizzeria

Zaterdag

Gisteren waren we uitgenodigd om te eten bij het nieuwe restaurant van Jamie Oliver in Arnhem: Jamie’s Pizzeria. We gingen al vroeg (17.00u) omdat Vic gezellig met ons mee ging. Vooraf deelden we een vleesplankje en een rozemarijn-knoflookbrood. Vic kreeg verse ciabatta met een beetje olijfolie. Hoewel er een drietal ‘al forno’ gerechten en wat salades te bestellen zijn, draait het restaurant voornamelijk om de pizza’s en die aten we dan ook. Ik had een pizza Gambaretti met kappertjes, mozzarella en gamba’s. Lekker!

En nu is het alweer zondag. Zoals ik met mezelf had afgesproken is de eetplanning alweer rond en zijn de boodschappen besteld. Geen excuses meer, op naar fatsoenlijk koken en eten.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close